1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

13 november 2006

Vi må handle før skuden synker!!



Det væsentlige er, at Københavns kommune har svigtet de unge. Man er løbet fra en aftale! Og borgerrepræsentationen har dermed været årsag til en kraftig og hurtig radikalisering af Ungdomshuset og dets brugere, der faktisk i mange år har været rimeligt fredelige og passet husets egen kultur. Denne særdeles ufornuftige politik bliver BR nødt til at tage ansvaret for. Netop i et demokrati må vi kunne forlange, både som forældre, pårørende og almindelige borgere, at BR gør noget!!

Det er med forfærdelse, jeg har set nogle af BR's medlemmer lange ud efter proUngdomshuset, der i en pressemeddelelse gjorde opmærksom på dette ansvar. Reaktionen var en pubertær hånlatter og afslørede total mangel på den ansvarlighed man må forlange af et styrende politisk organ. Og der har ikke været korrektioner i pressen til dette fra andre medlemmer, desværre, selv om vi ved meningerne er meget delte!

Hvis BR ikke af egen drift hasteinsætter sagen på dagsorden må vi prøve at lægge pres på. Jeg opfordrer til at vi koncentrerer os om dette. Man kunne forstille sig demonstrationer, personlige henvendelser til BR og til rådets medlemmer, protestbreve mv.

Det haster med gode forslag som vi kan samles om!

Uanset vores politiske farve og uanset om vi sympatiserer med Ungdomshuset eller ej må vi kunne blive enige om, at det er hos politikerne i BR hovedansvaret ligger, og at det anstændigvist er BR der må rette op på skaden!

Ole

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Enig: Lige meget hvad vi gør den dag, så er det BRs og regeringens ansvar! Vi er totalt ansvarsfrie da vi er blevet forrådt! Lad os gå totalt amok!

Anonym sagde ...

Ja! Jeg er helt enig med jer! Lige nu er det vigtigt at mobilisere. Få alle de gamle rødder med. Mange af dem sidder på høje stillinger, men har ikke glemt ungdomshuset. Vi må have dem med også!
Og alle forældre til dem der er aktive i ungdomshuset. Lad jungletrommerne lyde, send budskabet videre.
Kampen for ungdomshuset kan blive skælsættende for ny dansk historie, et symbol på at vi må tage kampen op mod højreddrejningen i samfundet.
Mvh
Idun

Anonym sagde ...

det lyder jo meget godt, alt dette - men kom det nu alligevel videre end bloggen?

hvis vi må mobilisere os, må vi slå hovederne rigtigt sammen:
jeg vil opfordre til at proUngeren og ffungeren holder stormøde.

sæt en snarlig dato på, find et sted hvor man kan mødes og sig at alle der går ind for ungeren er velkomne.

det ergodt med en blog, men de virkelige initiativer bliver ikke til her!

Markus Eg

alle brugere sagde ...

Hej Marcus
Ja, enig,
det var også min mening med denne blog, at samle alle dem man normalt ikke ville få fat i og få noget op at stå.
Jeg ved stadig ikke hvor mange der har været forbi af kloge hoveder her på bloggen, den er også kun to uger gammel. Mit håb er, at vi via bloggen får kontakt til flere og flere og på et tidspunkt, om ikke længe, er mange nok til at lave noget konkret.
Hvor mange er I egentlig?
Lad os forsøge et stormøde om en uges tid eller to.
Har du et forslag til hvor og hvornår og hvordan.
Jeg vil gerne lave reklame for det på nettet/bloggen og via netværk og løbesedler rundt omkring
Vi kan jo mødes et par af os fra ffungeren og et par af jer fra proungeren i løbet af de nærmeste dage, bare hjemme hos en af os, og planlægge et stormøde og hvor meget kød på vi har....?
mvh
Idun

Anonym sagde ...

jeg er vel det man kalder en løsgænger, da jeg ikke er med i nogen gruppe for ungeren. mine eneste kontakter er et par e-mails.
derfor tror jeg ikke at jeg vil være den optimale til at tage det store ansvar.


vi kan snildt få fat på masserne. på nettet er der mange sider som f.eks. punkrockforum.tk
endvidere kan man smide løbesedler ud på gymnasierne og på stationer osv.
masserne burde ikke være noget problem. jeg ved ikke hvor mange vi er lige pt, men vi kan let blive mange.

vi må lave et nyt indlæg hvor vi opfordrer til et samlingsmøde før et stormøde

Markus Eg