1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

12 november 2006

NY BLOG TIL DISKUSSIONSLYSTNE!!!


Hej alle debattører!
Nu er der oprettet en ny blog, så alle kan komme til orde, -uden at føle sig forurettiget af de restriktioner som hersker i dette forum.
Den nye blog er en åben debat om Ungdomshuset, miljøet og de unge.
For at vi kan få lidt ro til at diskutere denne blogs egentlige formål her inde, vil vi henvise alle andre diskussionsemner til den nye blog.
Alle der skriver indlæg, vi vurderer er irrelevante for denne blog, vil blive overflyttet til den nye blog.
Vi håber, alle har forståelse for og respekterer dette ønske.

Adressen til den nye blog er:

ungdomshusdebat.blogspot.com

username er: ungeren@ofir.dk
password er: ungdom

For god ordens skyld, vil jeg lige påminde folk om, at også i det forum gælder overholdelse af de danske regler og love om brug af ytringsfrihed.

Gamle og nye indlæg der egner sig til det nye diskussionsforum, vil blive flyttet over. irrelevante indlæg for denne blog vil blive flyttet over efter nogle dage og dermed slettet fra dette forum.
Hvis der er nogen der er uenige bedes I skrive en comment under dette indlæg.

Mvh
Idun

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fint initiv :-)

Man kan undre sig over de stærke følelser for og imod som Ungdomshuset og brugerne kan fremkalde. Og i modsætning til mange af de noget blodfattige indlæg mod stedet, vi har set her, så findes der også nogle virkeligt farverige og skægge reaktioner fra folk, som føler sig generet af huset på den ene eller den anden måde, med meget konkrete detailler om hvad det er der er galt. Men med disse mennesker er det absolut muligt at indgå i en dialog om, hvad der kan gøres ved generne. Se fx her: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=35069148&postID=115973795722672731

alle brugere sagde ...

Tak, Ole, har liget tjekket diskussionen....
Den ligger på naboerne-norrebro.blogspot.com
for dem der ikke ved det.
mvh
Idun

Anonym sagde ...

Citat:
"Mange debattører føler, at den censur der laves her på bloggen, kun tilgodeser indlæg som passer ind i vores holdninger.
Dette er ikke korrekt!"

"Alle andre indlæg, om de matcher vores holdninger eller ej, får selvsagt lov at stå."

Hvordan synes i selv det går?

Anonym sagde ...

Hvordan det går?

Det går fint med at få de negative synspunkter repræsenteret på siden. Og der har været en vis diskussion...Desværre er disse ikke særligt konstruktive mhp at få løst den gordiske knude omkring problemet med en mulig konfrontation. De eneste forslag er 'gå hjem'. Og det løser altså ingenting. Hvis man vil ha den løsning, så kunne man i det mindste anvise en måde, hvor det kunne lade sig gøre at få de unge til at gå hjem - fordi de kunne få et tilbud som rettede op på det svigt de har været udsat for fra kommunen. Det nytter ikke at sige, at der var intet svigt, og at de skal lade være med at føle det sådan! Og at de i øvrigt er nogen forkælede møgunger. Det siger sgu da sig selv, ærlig talt!

Anonym sagde ...

men martin, når det nu er en blog der er blevet oprettet for at diskutere muligheder for en BEVARELSE af ungdomshuset, er det så ikke meget reelt at flytte en diskussion HVORVIDT ungeren skal bevares til en anden blog.. bare en tanke..

alle brugere sagde ...

Jeg har ikke flyttet diskussionen fordi jeg ikke vil have den. Jeg vil blot skille tingene lidt ad, så vi ikke bliver så forvirrede.
Selvsagt hører tingene sammen også, men det er afsindig svart at blande eksistensielle emner med et helt konkret tiltag somHvad gør vi?
De unge flytter sig jo ikke, ligemeget hvor mange gange folk siger de bare skal tage hjem fordi de skal holde lov og ret....

alle brugere sagde ...

Hvis man tager et mandagsmøde i ungeren, foregår det efter emner. Når man diskuterer et emne, holder man sig til al problematik der vedrører det emnet og springer ikke fra emner til emner....