1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

11 november 2006

Om censur på denne blog


Mange debattører føler, at den censur der laves her på bloggen, kun tilgodeser indlæg som passer ind i vores holdninger.
Dette er ikke korrekt!
Først og fremmest: Dette er et forum for folk som allerede har besluttet at de er for ungdomshuset, IKKE et debatforum for eller mod. Alle som gerne vil diskutere for-mod problematikker, kan lave deres egen blog, deres eget initiativ. Det er det, der er meningen med blogs. I startindlægget står det helt klart hvad bloggens formål er, og vi beder jer respektere det.

Vi censurerer indlæg, der er formuleret på en aggressiv måde, der indeholder formuleringer som er ukonstruktive og usaglige.
Det kan være indlæg med racistiske eller diskriminerende undertoner eller er direkte voldelige i sit udtryk.
Indlæg som f. eks "Det vil fryde mig at se jer få tærsk af politiet", bliver ikke tolereret, selv om der i selv samme indlæg kan være andre gode argumenter som kan diskuteres.
Alle andre indlæg, om de matcher vores holdninger eller ej, får selvsagt lov at stå.
Vi udøver også selvsencur. Indlæg som ligger ved siden af forumets formål får lov at stå nogle dage, for derefter at blive slettet.
Mvh Idun

12 kommentarer:

kramperen sagde ...

Fra eb.dk

Igen i nat var der ballade på Nørrebro.

Unge kastede sten, smadrede ruder og mørklagde store dele af Nørrebros gadebelysning.

- Tja, det er jo den sædvanlige weekendballade, vi oplever på Nørrebro, siger den centrale vagtleder til ekstrabladet.dk.

- I nat gik det ud over en café og et opholdssted for hjemløse, som fik smadret ruder.

De unge på Nørrebro har gjort det til en sport at mørklægge gadebelysningen ved at kaste kæder op på luftledningerne, så de kortslutter. Det gør det endnu vanskeligere for politiet at spotte de unge stenkastere.

- Vi kørte intensivt i området i et stykke tid, og så faldt gemytterne ned igen, siger vagtlederen.

To personer blev anholdt.


Fortjener de at man bøjer loven? Nej...

Anonym sagde ...

Men de kastede også sten på de hjemløse, det plejer som regel at være andengenerationsinvandrerne der jager samfundets svageste. Så det er ikke sikkert at det var de autonome i nat.

Anonym sagde ...

Nå ja, det kunne også være. Mangfoldigheden på Nørrebro længe leve!

Anonym sagde ...

De unge i Ungdomshuset er imod vold. Det er udsmidnigsgrund. Det må vist efterhånden være feset ind. Men de er ikke pacifister. Det er blevet diskuteret andetsteds her.

Men hvis vi absolut skal trække andres historier ind her, hvorfor så ikke refere en hisorie fra Lokalavisen, hvor man kunne læse at beboere på Bispebjerg følte sig truede af en større gruppe unge med knallerter, der altid stod og hang ud omkring Skoleholdervej. Man fik gruppen i tale og de unge ville gerne gå i dialog om deres ønsker.

Det man nåede frem til var:
"Det drejede sig blandt andet om længere åbningstid i ungdomsklubben, ekskursioner og adgang til et motionsrum og et knallertværksted, hvor de unge kunne reparere deres knallerter. De involverede parter var i høj grad villige til at indgå aktivt for at løse problemerne. Derfor var der, til stor glæde for beboerprojektet, ikke de store problemer i at rejse penge til de ekstra aktiviteter."

Hvorfor skulle disse unge have særbehandling, ku man spørge? Fordi de havde et behov, og fordi det kunne løse en række sociale problemer i området.

Det siger også noget om problematikken med Ungeren.

Og de stenkastende unge med den særligt rafinerede kædekastning. De signalerer også et behov, hvis man lytter efter. Det kunne være en ide lige som på Bispebjerg at opsøge dem og høre, hvad de egentlig har brug for. Hvem gør mon det?

Anonym sagde ...

"et kunne være en ide lige som på Bispebjerg at opsøge dem og høre, hvad de egentlig har brug for."

Ja og fortæl os hvad de får ud af det. Så kan vi andre også begynde med at stille krav med lidt vold og hærværk i baghånden.

Og tænk sig, indvandrerbanderne vil bestemt få ny inspiration..

Anonym sagde ...

Ja trusselskulturen er på hurtig fremmarch. Hvorfor ikke også indføre sharia i Gellerup, det ville jo sikkert løse et par problemer der. Eventuelt med eget religiøst politi så de ikke føler sig provokeret og diskrimineret når sådan nogle satans ekko-sko jyder med overskæg kommer tro at de kan bestemmer noget og sætte grænser.

Anonym sagde ...

Nu ved jeg ikke om det er den samme anonymous, men det går jeg ud fra: jeg gider ikke snakke med dig længere, fordi du lytter/læser ikke og fører ikke en ordentlig dialog. Du fyrer fordomme uargumenteret af og en eller anden form for indforstået harme. Det har jeg ikke brug for at lytte til ... jeg kender det så godt fra andre fora og ved præcist, hvor det fører hen: ingen steder.

Prøv evt igen og se om du kan få mere konstruktivt kød på din argumantation. Det kan jo være der er noget rimeligt, men jeg tvivler...

alle brugere sagde ...

Jeg vil arbejde på at lave en ny diskussionsblog som skal hedde for-mod ungeren.
Der vil jeg flytte og henvise alle inlæg som er irrelevante for denne diskussion her på bloggen.
Mvh idun

Angantyr sagde ...

Man laver en blog hvor det er muligt for læsere at komme med kommentarer, men man ønsker ikke kritiske røster. Hvorfor så ikke fjerne kommentarfunktionen helt, så man kan leve uden at blive modsagt i sit eget lille rygklapperunivers ?

alle brugere sagde ...

Kritiske røster er altid godt i en debat hvis de er velformulerede. Desværre er denne blog plaget af mindre seriøse kommentarer.
Her er et typisk eksempel på et argument der er helt umulig at svare på:
"Hvorfor ikke også indføre sharia i Gellerup, det ville jo sikkert løse et par problemer der. Eventuelt med eget religiøst politi så de ikke føler sig provokeret og diskrimineret når sådan nogle satans ekko-sko jyder med overskæg kommer tro at de kan bestemmer noget og sætte grænser."
Hvordan i al verden kan man debattere mod et sådan argument????
Jeg bare spørger.

Anonym sagde ...

"Hvordan i al verden kan man debattere mod et sådan argument????"

Det er der da heller ingen der tvinger dig til, eller gør det ond i øjnene at der står noget du ikke er enig i eller mener ingen relevans har?

Jeg er kun 1 af de mange anonymusser der allerde har skrevet. Så vi er i hvert fald flere om det.

(Anonymous "et kunne være en ide lige som på Bispebjerg...)

Anonym sagde ...

Ah, for fucks sake.

Bare slutt diskusjonen, den er ikke produktiv.