1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

24 november 2006

Stormøde

kommer der et stormøde? sker der noget?
hvis ikke nogen har fundet ud af noget, vil jeg opfordre til at vi mødes i ungeren til mandagsmødet - nu; på mandag...

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fra Markus Eg

Anonym sagde ...

Vi er vel ikke særlig mange herinde, når det kommer til stykket. Og måske ikke så gode til at organisere - jeg er i hvert fald elendig. Så jeg støtter dit forslag Markus. Lad os møde op kl 19 på mandag 27.11. Vi skal vel ikke deltage i mandagsmødet, men kan sidde for os selv et sted. Hvis der er enighed her kan vi sende indkaldelsen videre til progruppen og nogle vil formentlig møde op; de har en stor mailingliste. Og måske er der flere som følger med her uden at skrive - de er jo også mere end velkomne til at møde op!

Altså: godt forslag Markus. Lad os mødes 27.11 kl 19 i Ungeren til vores eget stormøde.

Ole

alle brugere sagde ...

Der er ikke så mange der skriver her inde, men der er rigtig mange som læser bloggen. I min brede bekendtskabskreds bliver jeg forbløffet over hvor mange der kender til bloggen og læser den hver dag.
Så cheer up, de er der alle sammen, der ude et sted....vi er ikke alene, de er med os!
kh
idun

alle brugere sagde ...

Der sker rigtig meget for tiden.....vi skal bare holde os til og fortsætte det vi gør.
Der kæmpes på alle fronter nu.

Anonym sagde ...

Man læser bloggen, og undres over, at den udelukkende består af gensidigt rygklapperi. Med udelukkelse af alle andre.

Ja, I er dygtige.

Anonym sagde ...

Gensidigt rygklapperi er vigtigt i disse hårde tider.
Der findes mange andre fora hvor det handler om at være uenige.
prøv feks
ungdomshusdebat.blogspot.com
der slipper du for ryggklapperiet...bare skriv løs.
knus og kys og varme omfavnelser til dig :-))

Anonym sagde ...

peter, peter

du forstår det ikke ...

måske er du ude af stand til at forstå bekymring?

Anonym sagde ...

Det har jo ikke noget at gøre med bekymring at gøre! Det er da bare ikke alle med rødder i miljøet der tænker eller taler ens! Personligt mener jeg at et relativt "militant" svar er et must i forhold til en forstående rydning af Huset. Både fra huset og over hele hovedstaden/landet! Der er alt og vinde og intet at tabe. Jo selvfølgelig er der noget at tabe for de aktivist grupper der er i Huset, men , tænk, dybest set, er der (noget at tabe?)?? Arrig E...

Anonym sagde ...

Folk arbejder på mange plan lige nu.
Vi er mange som stadig kæmper fornuftens vej og som er ved at lave folkeopstand mod en rydning af ungeren.
Selv om slaget synes tabt og vi ikke har nogen forhåbninger om en fredelig løsning, skal vi kæmpe til den bitre ende.
Alle kæmper på den måde de føler er rigtig for dem og ingenting er rigtigt eller forkert i denne tilspidsede situation:

Der er dem der smider maling på faderhusets ejendomme.
Der er dem der aktionerer med bannere og plakater
og der er dem der skriver læserindlæg i aviser og på nettet.
Der er dem der laver happenings og fantasifulde aktioner.

Alle kæmper der de er, og på den måde de synes er bedst.

Anonym sagde ...

Arrig E: hvad mener du med at det ikke har noget med bekymring at gøre? Det er det der er temaet for hele bloggen! Jeg er ikke tilhænger af et relativt militant svar, men det er jo så min holdning.

Men jeg ved godt at problematikken omkring Ungeren kun er toppen af isbjerget og at der 'nedenunder' gemmer sig et stort problem for det danske samfund som helhed. Vi er splittet i en reelt-demokratisk og en pseudo-demokratisk blok. Pseudo-demokraterne har for længe haft magten og det er på tide at de noget tavse reeltdemokratiske grupper melder sig mere aktivt debaterende på banen!

Ole

Anonym sagde ...

Ja for ham peter peter der, så handler det om rygklapperi og for dig handler det om bekymring! For mig er relativ militanz det samme som det var dengang; ingen håndvåben - automat våben eller granater mod politiet, Men noget med maler bomber Brosten etc etc. Jeg er da osse, "ked af det", men bekymret...jo det er jeg da........ Arrig e...