1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

14 november 2006

Hvad kan vi gøre?


Der er nogle, der tror, at de unge vil give op og bøje sig for landets love. Det er en utopi.
-Og der er nogle, der tror, at man kan appelere til Faderhusets bedre sider og få dem til at sælge huset. Det er også en utopi.

Der er mange gode kræfter i gang med at finde nye løsninger på problematiken med ungdomshuset.
Jeg tror mange er enige om, at det er politikerne som skal løse problemet, ikke de unge og ikke Faderhuset.

Her følger nogle af de tiltag, der er lavet for at undgå en voldelig konfrontation og få politikerne til at rette op på den fatale fejl, de gjorde da de solgte Ungdomshuset.

1. Uttallige forsøg på at løse problemet parlamentarisk fra Ungdomshusets brugere, ved møder med politikere og jurister
2. Reparation af branden i Ungdomshuset ved Ungdomshusets brugere
3. Forsøg på dialog med -og imødekomme naboers krav til Ungdomshuset, af husets brugere
4. Forsøg på at skabe mere mangfoldige arrangementer for flere ungdomsgrupper, af Ungdomshusets brugere
5. Demonstrationer
6. Ungdomshusets pressegruppes forsøg på at få pressen til at skrive om Ungdomshusets mange positive sider.
7. Dannelse af fond til køb af Jagtvej 69, i samarbejde med brugere af Ungdomshuset
8. Aktioner
9. Dannelse af borgergrupper for bevarelse af Ungdomshuset
10. Udstillinger og filmfremvisninger om Ungdomshuset
11. Positive udtalelser fra folk med højere positioner i samfundet
12. Juridiske undersøgelser af sagen
13. Underskriftskampagner i ind -og udland
14. Debatter i aviser og på nettet
15. Diskussioner folk i mellem
16. Breve til politikerne
17. Musik Støttearrangement til fordel for ungeren
18....

27 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Der er nogle, der tror, at de unge vil give op og bøje sig for landets love. Det er en utopi."
Den linje siger vel alt hvad er skal siges...

Anonym sagde ...

Den kommentar vil jeg bede dig uddybe.
Jeg tror vi kan få en god debat om hvad man skal finde sig i af uretfærdighed i vores demokratiske perfekte samfund, med love der tilgodeser alle borgere i landet.

Anonym sagde ...

Jeg har ikke været politisk aktiv i mange år. Deltagelsen i problematikken omkring Ungdomshuset har gjort mig bevidst om, at det politiske klima i DK har udviklet sig foruroligende i en polariseret sort/hvid retning. Det gælder her som i USA: 'den der ikke er med mig/os, er imod mig/os'. Det er jo bla det, de unge mennesker er oppe imod. Der gives tilsyneladende ingen kompromisser.

Det er kommet et almindeligt anerkendt skældsord: 'socialist'. Ikke 'vi er uenige politisk', nej, din fejlagtige politiske holdning skal bekæmpes. At sige at man ikke er demokratisk er fra samme side det samme som at bruge skældsordet 'socialist'.

Så forstår jeg bedre alle de hadefulde indlæg om Ungdomshuset rundt omkring fra den højrefløj, som anser sig for at have patent på sandheden. Og jeg synes, vi har været forholdsvist forskånede for de værste reaktioner her på bloggen, trods alt.

Meget tyder på, at der i samfundet er en omfattende politisk polarisering af samme slags som den der eksemplarisk udspiller sig mellem ungdomshuset og de undertrykkende kræfter. Det berømte tavse flertal, som for en del år siden var at finde på højrefløjen, er nu venstrefløjen! Og den indoktrinerende politiske undertrykkelse er nu højrefløjens værk!!

Anonym sagde ...

Nej, vil du ikke først svare på et spørgsmål:

Hvis I vil trumfe jeres mening igennem med gadekamp, hvad skal der så ske hvis foreninger som Dansk Front vil gøre det samme?

Til Ole.
Og højreorienteret bliver ikke brugt som et skældsord i medierne?

Hvem er det lige der tager patent på sandheden? Dem som trumfer deres "sandhed" igennem med gadekamp og vold, eller dem som fører en dialogi folketinget selv om de føle sig uretfærdigt behandlet?

Den mest arrogante, selvfede, magtsyge og udemokratiske måde at føre sin holdninger frem, er med vold og trusler. Og det er hvad Ungdomshuset lover, de lover ballade i gaden, gadekamp, kamp mod politiet, uro. Dette er ikke ord fra personer som respektere demokratiet, det er ord fra en fanatisk bevægelse.

Gandhi brugte civilulydighed for få et retssystem der behandlede alle lige. I gør lige det modsatte.

Og at du snakker om at det tavse flertal nu er hos venstrefløjen er nonsense. Det tavse flertal er dem som går på arbejde, betaler skat, og som ikke engagere sig i politisk debat. Venstrefløjen har altid følt sig kronisk trådt over fødderne og har skreget op. Men sidste valg viste jo at flertallet vil have en borgerlig regering, så med mindre du vil begynde at beskylde højrefløjen for valgfusk så er flertallet nu på højrefløjen.

"Og den indoktrinerende politiske undertrykkelse er nu højrefløjens værk!!"
Betyder det at du indrømmer at venstrefløjen før brugte "indoktrinerende politiske undertrykkelse"?

alle brugere sagde ...

"Hvis I vil trumfe jeres mening igennem med gadekamp, hvad skal der så ske hvis foreninger som Dansk Front vil gøre det samme?"

OK, OK, jeg er ikke enig med dig i at man kan sammenligne Ungdomshuset med Dansk Front. De unge er ikke medlem af et parti med noget partiprogram. De unge ønsker ikke at diskriminere andre mennesker. De står ikke for en menneskefjendsk ideologi som hersker i Dansk Fronts rekker.
De unge har et ønske som handler om et mere retfærdigt samfund, hvor der er solidaritet og lighed mellem mennesker i verden. De er i mod kapitalisme, grådighed, korruption og overforbrug i samfundet. Og de har nogle meget simple retningslinjer i huset: ingen racisme, ingen sexisme, ingen hårde stoffer, ingen vold. Med det sidste menes ikke pacifisme, men at man har ret til at forsvare sig mod vold udefra. I Ungdomshuset bliver folk der udøver vold bortvist og får karantæne fra huset. Det bliver taget hånd om voldsepisoder der har fundet sted i eller udenfor huset på en yderst beundringsværdig og ansvarsfuld måde, både lige efter episoden og som evaluering på fællesmøde.
Når de unge tyr til vold mod angreb fra samfundets side, er det fordi de har prøvet alle parlamentariske muligheder, men de er ikke blevet hørt og taget alvorligt. Når de unge smider med flasker, er det fordi deres demonstration bliver omringet og de bliver presset tilbage af en kæde kampklædte og bevæbnede politimænd, der begynder at banke løs på demonstranter med deres knipler.
De unge føler angst, kombineret med vrede i situationen, da de er ubeskyttede og kun demonstrerer mod et uretfærdigt samfund. Det er IKKE de unge der først smider med flasker. Og desuden, hvad er en flaske eller to mod politiets skjolde og visir? Ærlig talt.
I forbindelse med rydningen af ungdomshuset. Hvem er den stærke i dette tilfælde? Hvem er det som sidder med magten og pengene?
Hvis der havde været en fond dengang, som kunne have købt huset til de unge, ville der ikke være noget problæem med de unge. Men de havde ikke pengene dengang huset var til salg. De havde lige skrabet sammen nogle hundrede tusinde og selv sat huset istand efter branden. Kommunen rørte ikke en finger. Til gengæld lavede politikerne en ny klausul om at de unge pludselig havde betinget ret til at beholde huset dersom skaden efter branden ikke var udbedret. Denne lov ændrede kommunen ikke til den oprindelige klausul om at de unge havde brugsretten til huset, SELV OM de unge havde restaureret huset færdig efter branden.
Det kalder jeg undertrykkelse af værste kaliber. Undertrykkelse af hårdt arbejdende og initiativrige unge, som gør alt uden tanke på egen vindings skyld, men som arbejder for et fællesskab som du og jeg og alle kan tage del i.

tirsdag, 14 november, 2006

Anonym sagde ...

Det her er som at slå i pude! Hvem fanden bestemmer om noget er uretfærdigt? De unge? NEJ for fanden i helvede! Det gør retstaten. Jeg ser ingen forskel på Dansk Front og Ungdomshuset. De mener begge at de kan overtrumfe et retsamfund bare fordi de synes det, fuck for fanden! Hvis Peter Lundin føler sig uretfærdigt behandlet, skal han så fortsætte med at slå ihjel.

Jeg er så træt af folk der mener at deres sag er vigtige end lov, orden og demokrati. Det er folk som tror de har en højere bedre sandhed som sætter sig ud over landets love på den måde som ungdomshuset gør.

Nu gider jeg ikke at diskutere med jer mere. Men jeg må indrømme at jeg glæder mig til at huset bliver ryddet, bare af den simple grund at "så kan i lære det!"

Og når I sætter jer op mod politiet, så sætter I jer op mod landet. Jeg vil når dagen kommer sidde derhjemme og se på løjerne i fjernsynet, nyde en øl og vifte med Dannebro.

Anonym sagde ...

Og du afslører, hvordan du i din følelse af magtesløshed vil slippe volden løs på unge ikke-voldelige mennesker, hvis eneste forbrydelse er, at de ikke respekterer autoriteterne, som du synes man skal. Derfor finder du det retfærdigt, at de bliver tæsket sønder og sammen. og du vil glæde dig over synet.... Føj for en svaghed og umenneskeligehed du lægger for dagen. Men vær ikke ked af det - det er en svaghed du deler med en stor del af den danske befolkning. Det kunne være en af grundene til at vi som folk har så svært ved at acceptere indvandrernes anderledeshed...

Anonym sagde ...

Nu har jeg et pendlerkort hos DSB. Det sker jeg har glemt mit kort og bliver snuppet af kontrolløren uden gyldig rejsehjemmel. ØV, jeg skal betale en bøde på 600 kr. Det må jeg så gøre... vi har jo lov og orden her til lans.

Men DSB kan godt se, det ikke er helt retfærdigt. Så når jeg henvender mig i reklamationsafdelingen med mit kort, så får jeg refunderent bøden minus et gebyr på 50 kr.

Så er begge parter glade igen!

Relevansen? Tænk lige lidt over den :-)

Anonym sagde ...

Jeg ka´slet ikke holde den små borgerlige ævlen om ret ud!!!! Vi vandt huset ved at lægge et pres på den daværende kommune med overborgmester Weidekamp i spidsen som vores argeste modstander. Til sidst bøjede man sig til vores store overraskelse for kravet om et bruger styret ungdomshus uden central styring af pædagoer, sociale myndigheder etc. Jeg er personligt pisse ligeglad om andre der uden forstående og uden rødder idette miljø mener at der er noget i denne sammenhænge der skal bøjes i jura! Pisseligeglad. Jeg betragter Kbh´s kommune som fuldstændigt aparte over for de tusindvis af mennesker der bruger eller har brugt huset, læs; ansvarsløse og uden kontakt med nærmiljøer og/eller borgere i det hele taget. Når uret blir ret blir modstand til pligt. Arrig hilsen E...

Anonym sagde ...

Til Allebrugere:
"OK, OK, jeg er ikke enig med dig i at man kan sammenligne Ungdomshuset med Dansk Front. De unge er ikke medlem af et parti med noget partiprogram. De unge ønsker ikke at diskriminere andre mennesker."
Så vil jeg spørge dig om hvis I vil trumfe jeres mening igennem med gadekamp, hvad skal der så ske hvis foreninger som Faderhuset eller fodbold-hooligans vil gøre det samme?

En anonym skriver:
"vil slippe volden løs på unge ikke-voldelige mennesker"
Hvorfor så ikke bare fjerne Molotw-cocktails og brosten på taget?
Hvis man som politi ved at der ligger disse ting på taget, så er det hårdt mod hårdt, i startede denne fight.

Anonymous skriver:
"Vi vandt huset ved at lægge et pres på den daværende kommune med overborgmester Weidekamp"
I gjorde det bare ikke godt nok. I skulle have fået skøde på huset, eller et bevis på at huste var jeres de næste 100 år, og det gjorde i ikke dengang. Ærgerligt, men sådan er det bare, det må i så forholde jer til, alle laver fejl.

"Den mest arrogante, selvfede, magtsyge og udemokratiske måde at føre sin holdninger frem, er med vold og trusler. Og det er hvad Ungdomshuset lover, de lover ballade i gaden, gadekamp, kamp mod politiet, uro. Dette er ikke ord fra personer som respektere demokratiet, det er ord fra en fanatisk bevægelse."
Total enig!
MVH Københavneren

alle brugere sagde ...

De unge slår ikke ihjel som Peter Lundin.
De unge er ikke fodboldhooligans
De unge ligner ikke Dansk Front
De unge hader vold.
De unge kæmper for en kultur og et miljø som er dyrbart og vigtigt for samfundet.
De unge har gjort alt det rigtige i forhold til samfundet. De har spillet samfundets spilleregler i mange år.
Men samfundet har ikke gjort det rigtige i forhold til ungdomshuset.
Og nu er tålmodigheden opbrugt. Nu er det kun idealismen tilbage i et forsvar for det man tror så inderligt på.

Anonym sagde ...

Til anonymous,
Så hvis jeg nu var fra Jylland hvad så?
Svar dog på mit indlæg istedet, hvis du dog kan?

Til allebruger,
"De unge hader vold."
Og hvorfor ligger der så Molotow-cocktails og brosten på taget? Hvorfor truer man Faderhuset?
Hvorfor kan i ikke svare på noget, så man kunne lære at forstå hvad der foregik i Ungeren?
Hvis man stryger jeg med hårene er det i orden, men i er godt nok ikke åbne for folk med spørgsmål.
MVH Københavneren

alle brugere sagde ...

Jeg kan ikke forstå hvorfor du siger vi ikke er åbne for folk med spørgsmål. Jeg synes ikke jeg gør andet end at forsøge at svare efter min bedste overbevisning på alle de fordomsfulde spørgsmål og kommentarer der vælter ind på siden.
OK, jeg vil forsøge at svare, med de samme evindelige svar jeg bliver ved med at komme med, men som ingen af jer overhovedet nogensinde tager til jer og tænker over, for I har set jer blinde på volden, I har på forhånd besluttet jer for at de unge er nogle afskyelige voldspsykopater som kun fortjener at blive banket af politiet.
1. De unge HAR forsøgt den parlamentariske ikke-voldelige vej, igen og igen og.
De har forsøgt at kæde sig sammen og synge sange, give politiet blomster. De har forsøgt at grave tuneller og stikke af fra en rydning af et besat hus. De har forsøgt at gå i fredelige demoer.
Her er et eksempel:
Jeg husker en demo jeg var med til i starten af halvfemserne. De unge var klædt ud i sjove kostumer. Der var rigtig mange under 18 år med. De yngste var vel 14-15 år. Politiet omringede os fra begge sider ved knippelsbro. Så trak de stavene og slog. Jeg klarede at snige mig ud ved et tilfælde og stod og så det hele udefra. Politiet jagtede demonstranter, flere lå ned, folk blødte fra hovedet, journalister blev banket.
Jeg overdriver ikke!
Hvis man nu tager uroen på Nørrebro. Det var IKKE demonstrantene der smed flasker først. Det var politiet der pressede demoen på åboulevarden med deres kæder. De trak kniplerne og begyndte at banke løs på folk, jagtede folk i gaderne. Der
var også små teenagepiger der fik smage knippelsuppe. Politiet racede deres store biler mod folk, så flere måtte kaste sig til siden eller løbe væk. Hvis en af dem var faldet, ville de blive brutalt kørt over. Jeg har set hvordan panserne ser ud i hovedet når de jagter folk. De ser totalt psykopatiske ud. Det er dybt uprofessionelt at blande følelser ind i en samfundsopgave, især hvis man ikke kan styre sit temperament og sin knippel. Vold avler vold. Det var ikke de unge der startede volden. De unge er ikke voldelige af natur. Hvis de unge endelig får sit skide ungdomshus, så er der ikke mere ballade, ikke nogen grund til at lave ballade.
Man må kigge på ÅRSAGEN til volden istedet for at stirre sig blind på symptomerne.
Og ja, det noget lort at de unge har brosten på taget, men så lad dem dog være. De unge vil allerhelst slippe at bruge dem. Så lad dog være med at sætte politiet ind. Løs problemet ikke voldeligt. De unge er jo bare et svar på et dybest set totalt problematisk samfund, med nogle love der ikke tilgodeser svage grupper.
Vi vil alle have kultur. Kulturnat, folkedans og HC Andersen. Vi betaler alle til den. Og vi er mange som også vil have den kultur der er i ungdomshuset. Alle os gamle aktivister, vi tæller flere tusinde, sympatisører i ind og udland, tæller flere tusinde, brugere af ungeren der har været til koncerter i gennem årenes løb, må tælle titusinde efterhånden, og i tillæg kommer alle de nuværende brugere og aktivister, samt deres forældre, der sympatiserer. Og for ikke glemme lokalbefolkningen på Nørrebro, der er rigtig mange som er FOR ungeren, sikkert også tusinde,
alle disse mennesker ser hvad det er de unge så desperat og kompromissløst kæmper for.
De ser igennem volden og ind til de unges hjerter og sind, ser hvad dette er for nogle, i virkeligheden fredelige mennesker.
Og sidst men ikke mindst, ser i overhovedet proportionerne i denne sag?
Hvad er et par grafittier på en husmur mod en fanatisk sekt?
Hvad er en flaske mod fuld kampuniform, tåregas og knipler, Hvad er brosten mod skarpladte våben, hvad er subsistensløs mod kapitalen, hvad er et ungt menneskes idealisme og initiativrigdom mod politikeres evige brudte løfter,
hvad er hårdt uselvisk arbejde som aktivist for et fællesskab mod love, der kun tilgodeser juridiske krumspring?
Hvad er det for nogen størrelser vi har at gøre med. Det vil jeg lige have I giver en tilbagemelding på.
aktivisten

alle brugere sagde ...

Og jeg gentager:
De unge slår ikke ihjel som Peter Lundin.
De unge er ikke fodboldhooligans
De unge ligner ikke Dansk Front
De unge hader vold.
De unge kæmper for en kultur og et miljø som er dyrbart og vigtigt for samfundet.
De unge har gjort alt det rigtige i forhold til samfundet. De har spillet samfundets spilleregler i mange år.
Men samfundet har ikke gjort det rigtige i forhold til ungdomshuset.
Og nu er tålmodigheden opbrugt. Nu er det kun idealismen tilbage i et forsvar for det man tror så inderligt på.

alle brugere sagde ...

og...politikernes beslutning om at sælge huset skete over hovedet på mig, det var på bekostning af mine behov. Mine behov deler jeg med mange tusinde. Lige nu over 7000 mennesker.
Jeg ved hvad de unge kæmper for. For kæmpede de ikke, ville de aldrig blive hørt eller taget alvorlig.
Vi har set det med andre kulturer, der skiller sig ud fra det store samfund. Samfundsgrupper, der gennem tiderne er blevet negligeret og undertrykket.
Maorierne på New Zealand, indianerne i USA, samerne i Norge, Inuitterne i Grønland, baskerne i Euskadi, Corsicanerne i Corsica,
underlig hvordan små anderledes kulturer altid skal tilpasse sig flertallet, istedet for at have mulighed for at udvikle sig på sine egne præmisser. Selvstyre og statsstøtte har vist sig at være den rigtige vej istedet for en normalisering.
Hvorfor blev samerne tvunget til kun at tale norsk i 60´erne, glemme deres modersmål. Deres land skulle bruges til Det Norske Folk, flere måtte nedlægge rensdyrdriften. De blev tvunget ud af deres gammer og ind i typehuse.
Heldigvis er dette blot historie og samerne har fået deres eget sameting og sameland under staten Norge. Norge er også samekultur.
Hvad med at lave samme model for ungdomshuset?
Med ungdomshuset taler vi om en kultur der vil arbejde hårdt, og gratis hvis de bare fik rammerne, et sted, en lille vitaminindsprøjtning eller håndsrækning.
Kommunen kan godt leve med at give et hus til de unge, jeg tror det løber rundt rent økonomisk. Der er ikke de store ekstraudgifter til drift i forhold til andre kulturelle kommunalt ejede steder.

mvh
Anne

Anonym sagde ...

"Maorierne på New Zealand, indianerne i USA, samerne i Norge, Inuitterne i Grønland, baskerne i Euskadi, Corsicanerne i Corsica,"

Jo, Anne men skal Faderhuset så ikke også have et hus forærende? Skal højreekstremisterne så ikke have et hus forærende? Skal badmintonklubben så ikke have et hus forærende? Eller hvad med Vægtvogterne og Kim Larsens fanklub?
Hvor går grænsen?
Jeg forstår godt jeres indlæg, også tak til Ole.
Jeg tror bare grænsen for hvad der skal betales over skatten skal defineres, vi har verdens højeste skat allerede, jeg mener vores sygehusvæsen og skoler m.m. må komme i første række.
Fastelavsfester og girafhoveder til raske børn kommer altså ikke ind over skatten. - At hjælpe teenagere der kommer fra dårlige hjem og dermed er på en eller anden måde (psykisk syge), jo de skal have hjælp. Men jeg er meget i tvivl om Ungdomshuset er det rette sted. Men der er vi så uenige. Det er også okay.
MVH Københavneren

Anonym sagde ...

Jeg synes Annes sammenligning med støtte til mindretal som samerne osv lyder som en god model også i forhold til vores egne 'mindretal' - Ungdomshuset, indvandrere osv. hvor essensen er, at de skal fungere på egne betingelser. Og der er selvfølgelig nogle grænseproblematikker. Hvad er et aktivt mindretal? Og er der nogle mindretal, som ikke skal støttes? Men den slags vanskeligheder skal løses konkret, ikke være begrundelser for ikke at prøve modellen.

Og med hensyn til unge med psykiske problemer. Et Ungdomshus kan ikke stå i stedet for behandling. Det mener jeg overhovedet ikke, men snarere at det engagement og den nærhed der kan opstå i et sådant miljø kan være meget motiverende og erstatte den omsorg, som nogle af disse unge har manglet i deres opvækst. Og give dem en ny chance for personlig udvikling. Det kan da også opnås andre steder, fx ved højskoleophold og lignende, men et ungdomshus har nogle andre muligheder for at blive en integreret del af hverdagen i lange perioder og det har en stor værdi for de 'svagere' unge, men selvfølgelig osse for mange andre.

Ole

Anonym sagde ...

Og lidt om volden, eller den 'forestillede' vold, som er en del af nervespillet mellem de unge og myndighederne.

Jeg forstår godt, at truslen om vold kan være et middel til overhovedet at blive taget alvorligt af myndighederne... om end et noget negativt middel, som på en ubehagelig måde klinger sammen med de kræfter fx i de politiske organer, som ellers ikke ville tage de unge alvorligt. Og det skubber de gode argumenter fra andre kræfter til side, som godt ville lytte til de unge. Og det føles også som en selvmodsigelse i forhold til ikkevolds- og fredsbudskaberne.

Samtidig opbygges en reaktion i politiet med udgangspunkt i det voldelige, mener jeg. Vi kan jo se at 'høgene' i politiet får mere magt til at definere, hvad de unge er for nogle. Og andre kræfter i politiet, 'duerne', som peger på de ikke-voldelige, idealistiske unge bliver ikke hørt. Det er jo tydeligt, når man hører politiets talsmænd udtale sig om demonstationer, at der fokuseres på de få voldelige episoder, som så tegner den generelle opfattelse af hele gruppen.

Og de unge har jo selv problemer med de få høgeelementer blandt dem, der opfatter demoerne som en hårdt-mod-hårdt situation og nogen gange udnytter politiets anspændhed til at starte voldsmekanismerne. Lad os få høgene væk på begge sider!

Jeg vil opfordre de unge i Ungdomshuset til at 'afvæbne' sig selv. Få flaskerne og stenene ned fra taget og andre agressive virkemidler væk. Stil dem frem for pressen og lad alle se, at de er lagt væk. Det vil styrke duerne i politistyrken og gøre høgene til skamme, mener jeg. Og det vil give en meget mere entydig opbakning fra sympatisører af alle mulige slags! Og sympatien er et langt kraftigere 'våben' på længere sigt alligevel...

Og selv om man giver afkald på 'våbnene' så har man jo ikke overgivet sig, men kan stadig blive på stedet og derigennem udtrykke sin 'civile ulydighed'.

Ole

Anonym sagde ...

Ole skriver:
"Jeg vil opfordre de unge i Ungdomshuset til at 'afvæbne' sig selv. Få flaskerne og stenene ned fra taget og andre agressive virkemidler væk. Stil dem frem for pressen og lad alle se, at de er lagt væk. Det vil styrke duerne i politistyrken og gøre høgene til skamme, mener jeg."
Mener jeg også!! Enig Ole, det tog lang tid før du kom ud med det. Dejligt.

Hvis jeg ikke er enig med alle, betyder det åbenbart at jeg er en kværulant, eller at jeg er født i Jylland betyder at jeg er dum?? Helt ærligt er vi på børnehavestadiet?
MVH Københavneren

Anonym sagde ...

Tja, vi kan være enige om, at voldsmidlet, selv som en art teaterrumlen, kan blive overdrevet og bør forlades.

Men er vi også enige om, at volden afspejler, at gode argumenter ikke bider på mange forbenede politiske høveder i de styrende organer? Og at de unge har haft et vist held med anvendelsen af dette middel, netop fordi mange kommunalpolitikere har været ude af stand til at se lidt visionært på ting og i stedet har fulgt partiideologierne.

Der er også i høj grad brug for at politikerne ændrer den gældende politiske praksis, som også er en form for vold, om end i en mere indpakket form.

Og hvor store er chancerne for, at det sker?

Ole

Anonym sagde ...

Så fordi jeg har boet engang i Jylland, er jeg ikke velkommen?

Det er sgu racisme....

Farvel så!

MVH Københavneren

alle brugere sagde ...

Københavneren, jeg er ked af at arrig E har så meget på jyder og glemmer at der er mange af os aktivister i ungeren der også er fra Jylland.
Arrig E, det er OK at du biver stik tosset, men du må sprede din gylle et andet sted og formulere dig lidt mere humant. Jeg er hellere ikke enig med dig, Københavner, men du skal behandles ordentlig. Jeg har slettet
de værste gylleopstød og skrevet et indlæg om diskriminering og racisme.
mvh
og meget arrige hilsner fra "MOR"

Anonym sagde ...

Nu må i kræft stejle me, Stryre jer.: jeg har sku´da ikke været rasististisk over for Københavneren, jeg insinuere sku´da bare at hans argumentations form er dybt præget af proviensialitet og den slags finder man i Jylland! Manden aner jo ikke hvad han ævler om ligesom et par andre debatøre her! Hold proviens mennesker i proviensen så de ikke skal forpeste København yderligere med deres snævre "tale for at tale" måde at være på! Sidste Nytårs aften havde man som sædvanligt brændt juletræer af på Christianshavns torv, men det fik en flok dumme jyder ødelagt! Har selv gode venner fra Jylland! Styr jeres retskaffenhed! arrig E...

alle brugere sagde ...

Arrig E, prøv at hør på dig selv, du er jo totalt intolerant og fordomsfuld og lyder som de samme kedelige personer fra Anna Lyttiger-bloggen.
Provinsiel tænkning har man også i København. Du er et godt eksempel på snæversynet provinsiel tænkning.

Anonym sagde ...

bla bla bla, jeg har ret! Og jeg sætter min grænse ikke min intolerance, der er nogen ting der er SÅ dumme at de endten får dumme svar eller slet ingen... arrig e Ps. hvis bloggen ikke kan tåle det så fint med mig.

alle brugere sagde ...

Bloggen har været propfyldte med useriøse kommentarer, især fra dem der kalder sig liberalister
og højreorienterede. Jeg synes ikke vores retorik skal ligne deres.
OK at du er uenig og pissed off, det er jeg også, men det virker bare så lavmålet at bruge samme type retorik som de højreorienterede på denne blog.
Og det fungerer bare som et godt argument for dem til at fortsætte samme pubertære måde at argumentere på.
mvh
aktivistnissen

Anonym sagde ...

"De unge hader vold."
Ja det demonstrerede de jo til fulde igaar. Ren Gandhi.

/Tweak