1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

10 november 2006

Om CENSUR på denne blog


Mange debattører føler, at den censur der laves her på bloggen, kun tilgodeser indlæg som passer ind i vores holdninger.
Dette er ikke korrekt!
Først og fremmest: Dette er et forum for folk som allerede har besluttet at de er for ungdomshuset, IKKE et debatforum for eller mod. Alle som gerne vil diskutere for-mod problematikker, kan lave deres egen blog, deres eget initiativ. Det er det, der er meningen med blogs. I startindlægget står det helt klart hvad bloggens formål er, og vi beder jer respektere det.

Vi censurerer indlæg, der er formuleret på en aggressiv måde, der indeholder formuleringer som er ukonstruktive og usaglige.
Det kan være indlæg med racistiske eller diskriminerende undertoner eller er direkte voldelige i sit udtryk.
Indlæg som f. eks "Det vil fryde mig at se jer få tærsk af politiet", bliver ikke tolereret, selv om der i selv samme indlæg kan være andre gode argumenter som kan diskuteres.
Alle andre indlæg, om de matcher vores holdninger eller ej, får selvsagt lov at stå.
Vi udøver også selvsencur. Indlæg som ligger ved siden af forumets formål får lov at stå nogle dage, for derefter at blive slettet.
Mvh Idun

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Direkte voldelige udtryk ved de fleste vel hvad indebærer, men måske ville det være hensigtsmæssigt med en saglig definition af:

aggressive formuleringer
ukonstruktive formuleringer
racistiske undertoner
diskriminerende undertoner

alle brugere sagde ...

Tænk, at det skulle være nødvendig...
Sebastian, dette er et forum lavet på privat initiativ med et helt klart formål. Det er dybest set uvæsentlig at diskutere vores ret til at slette hvis vi føler os krænket. Der er andre debatter hvor man kan svine hinanden til og komme med nedsættende bemærkninger. Men ikke her. Og hvis du er i tvivl, så vil jeg gerne være dig behjælpelig:

aggressive formuleringer:
Det vil glæde mig at se jer blive pryglet af politiet.
ukonstruktive formuleringer:
I er bare nogle svin, I skal dø
racistiske undertoner:
2g´ere er årsagen til volden i samfundet, de tager vores arbejde
diskriminerende undertoner:
De BZ´er svin er nogle forkælede unge voldspsykopater uden opdragelse

Anonym sagde ...

Ja tænk engang...
Det er jeres at ret at slette indlæg, uanset om I føler jer krænket eller ej, men det var nu ikke det jeg ville debattere.
Min erfaring siger mig bare, at folk definerer forskellige begreber meget forskelligt.
Jeg definerer eksempelvis definitioner helt anderledes end jeg definerer eksempler.
Hvis man ikke opererer med nogle klare retningslinier, er det en smal sag at marginalisere anderledes tænkende, og afvise saglig kritik som værende aggressiv, ukonstruktiv, racistisk, diskriminerende, krænkende, svinsk eller nedsættende.
Det lader faktisk til at nogle kunne mistænke jer for at forfalde til noget i den stil.

alle brugere sagde ...

Sebastian, jeg ved ikke hvor du vil hen?
Jeg hører du siger at os, der er for ungdomshuset, censurerer hvis det er noget som ikke passer ind i vores ideologi, det er det du mener, ikke?
Jeg vil bare lige sige, at jeg lige har lagt en teenagemoders kritik af en anden teenagemoder som indlæg på selve bloggen, dette har jeg gjort for at imødekomme folk som deler dine holdninger, Sebastian, så nu bliver du simpelthen nødt til at komme videre.
Dette er et diskussionsforum for folk der er for ungdomshuset. Du kan jo bare selv lave din egen blog hvor du kan fyre din vrede af mod ungdomshuset, istedet for at spilde vores og din egen tid her på denne blog.
det har intet med censur at gøre, eller at vi vi ikke vil høre jeres mening, fordi det ikke passer ind i vores kram, etc, etc. Vi hører jeres mening hver dag alle steder.
Men nogle gange har vi også brug for at tale mere konstruktivt om problematikken på et andet plan end for og imod diskussioner.
Jeg lægger også mærke til at de fleste indlæg, der er skrevet af modstandere af ungdomshuset, er korte, ofte meget fjendtlig og hånligt formuleret og fyldt med angreb uden argumentationer eller saglig dokumentation herfor. Vi bruger meget tid på at formulere vores indlæg her på bloggen. Og jeg synes vitterlig vi fremhæver mange aspekter, både psykologiske, sociologiske, politiske og filosofiske. Det kunne jeg godt savne i indlæg fra modstandere af ungdomshuset.
Mvh idun

Anonym sagde ...

"Vi bruger meget tid på at formulere vores indlæg her på bloggen." mHUHAHAHAHA! tak for dagens grin!

Anonym sagde ...

Idun, jeg vil derhen, hvor en debat kan føres sagligt, og jeg troede at denne blog var tænkt som et forum for den saglige debat, uanset folks politiske præferencer i relation til Ungdomshusets videre skæbne.

Det jeg mener er, at du (og hvem der ellers måtte være ansvarlige for at slette kommentarer), burde opstille nogle klare rammer for, hvilke kommentarer der er velkomne, fordi sådanne rammer ofte er en mangelvare på diverse offentlige fora, hvor censur ofte er blevet implementeret ud fra nogle vage og ofte dobbeltmoralske standarder.

Det er svært ikke at overtræde grænsen for jeres tolerance, når I konstant flytter den frem og tilbage.

Hvis denne weblog er et privat forum for tilhængere af ungdomshuset fortsatte beståen, havde jeg ikke spildt din eller min tid, men I har heller ikke ligefrem tonet rent flag i det spørgsmål vel?

alle brugere sagde ...

Keep on censoring. This is a practical forum, not a goddamn intelectual symposium or a "free forum".

Blitzer