1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

24 november 2006

RITT TÆNDTE JULELYS PÅ BALDERS PLADS

Foto: Stine Marbjerg

Vores borgmester holdt tale og tændte julelysene på Balders Plads i aftes.
Hvis hun har tid til at tænde julelys, har hun også tid til at tale med os.
Men hun har afslået at holde møde med initivgruppen, og bedyret, at hendes kalender er fyldt op. Fyldt op med julens mange dejlige gøremål.


Men for os, giver det dårlig smag i munden at tænke på jul, når så mange mennesker er dybt berørte og ulykkelige over den situation BR har sat os i. Der bliver ingen jul uden ungeren. Og al julefejring bliver forlorent når vi er så mange der er ulykkelige. Det skal Ritt have at vide.

Der var nogle af arrangørene som ikke syntes det var en god ide at vi stod der med vores bannere og plakater. De sagde det ødelagde for børnene. Vi havde selv vores børn med, og jeg tror de børn der var der, var mere interesseret i æbleskiver end at være skuffede over vores tilstedeværelse. Børn er af natur nysgerrige. Man kan jo altid fortælle dem hvad der står på skiltene og hvorfor der er nogle voksne der gør som vi gør.
Arrangørene bad os trække til siden, hvilket vi gjorde. Jeg syntes ikke det virkede som om vi spolerede noget. Talerne blev holdt, træet blev tændt, der var julesange og musik, børnene fik deres æbleskiver og det var jo alt sammen meget dejligt.
I forhold til den yderst prekære situation, der venter ungdomshuset rundt den 14. december, syntes jeg ærlig talt ikke vi var til meget gene.
"I får ikke noget ud af det", blev der sagt til os. Jo, vi fik gjort opmærksomme på at ikke alt er julehygge i Ritts København.

Ja- vi fik snakket med Ritt og prøvede at forklare hende sagens alvor og substans ud fra vores synsvinkel.
-At det det er kommunens ansvar at finde en politisk løsning på en politisk konflikt, som de er ansvarlige for at ha`skabt.
-At kommunen vil blive holdt ansvarlig, hvis der er børn eller unge som invalideres eller dør, i forbindelse m. en konfrontation.
-At der var foregået en juridisk manipulation i 99, da klausulet om at Ungdomshuset skulle vedblive at være ungdomshus, var blevet omgået ved salget, hvilket betyder at vi ingen tillid har til retssystemet og derfor har meget svært ved at anerkende det.
- At Ungdomshuset faktisk udfører et kæmpestort stykke socialt arbejde og tiltrækker mennesker som kommunens traditionelle institutioner ikke har noget at tilbyde eller kan rumme.
- At Weidekamp var en meget hadet mand, som ikke blev husket for at ha`fundet nogen politiske løsninger. Og - at hun faktisk har en unik mulighed ligenu for at blive husket for det modsatte !

De første par argumenter lyttede hun til, de sidste tre gav hun os ret i.
Men ellers var det den samme smøre (som forventet), om at nu var huset jo solgt og det kunne hun jo ikke gøre noget ved..
Vi spurgte hende så om hvorfor huset blev solgt i sin tid, da det jo var blevet givet til os som gave, dertil svarede hun, at det vidste hun ikke... hvortil vi svarede, at det vidste vi sådan set heller ikke..

Ritt,Ungdomshuset er også vores børns sted, husk det!

Her følger grundlaget for vores lille protest:

"Vi er meget skuffede over afslaget, (på brevet fra initivgruppen til Ritt. red.),
for vi frygter, at det kan være et tegn på, at Overborgmesteren ikke har forstået situationens alvor. Om få uger risikerer vi at genopleve de voldsomme sammenstød mellem politi og unge, som vi selv blev trukket ind i, da vi tilbage i 1980'erne var en del af Ungdomshus-bevægelsen.
Dengang faldt ansvaret for konfrontationerne i høj grad tilbage på den daværende socialdemokratiske overborgmester, og med vores kendskab til nutidens ungdomsmiljø er der ingen grund til at tro, at det skulle forholde sig anderledes i dag.
Det er ikke vores fornemmelse, at Ritt Bjerregaard på nogen måde har lyst til at blive husket som »den nye Weidekamp«, og vi tror og håber på, at hun er i besiddelse af både muligheder og mod til at ændre den negative udvikling, der nu er sat i gang.
Det vil vi i hvert fald gøre vores til, og vi vil derfor på det kraftigste anmode Ritt Bjerregaard om at genoverveje sin beslutning og ligesom os skabe et hul i kalenderen.
Er afvisningen af et møde med os imidlertid kategorisk, vil vi ikke sige nej til et møde med Jesper Christensen, for intet skal naturligvis være uprøvet i bestræbelserne på at finde en fredelig politisk løsning....."

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Rigtig godt initiativ! Vi må blive flere der presser på for at få politikerne i tale. Og skriver til dem. Opsøger dem - om ikke andet for at gøre opmærksom på en forestående jul med død og ødelæggelse.... hvad siger mon dronningen i sin nytårstale?

Jeg har også fornemmelsen af at situationens alvor ikke er gået op for hverken Ritt, de andre politikere - og en masse velmenende mennesker i øvrigt. Som I skriver, så er det for sent, når 'der er kommet lig på bordet'.

Og hvor er Ø, SF RV og SD i øvrigt? Intet fra den kant.

Ole