1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

30 november 2006

NABOERNE PÅ NØRREBRO...



Kære presse:

Vi i forældregruppen har forstået, at der har været en intern splittelse i foreningen Naboerne på Nørrebro (naboerne til Ungdomshuset). Splittelsen består i at foreningen nu er delt i to fraktioner: dem der er FOR Ungdomshuset og FOR et frugtbart samarbejde med brugerne,
og dem der er MOD Ungdomshuset.
Den gruppe, der er FOR Ungdomshuset, er i flertal, og vi i forældregruppen har indgået et samarbejde med dem om en ikke-voldelig og politisk løsning for bevarelse af Ungdomshuset. Foreningens fåtallige medlemmer, der er i mod Ungdomshuset, har taget patent på foreningens navn, og vil have Ungdomshuset nedlagt. Hermed strides parterne også om vedtægterne.
Vi synes det er ubehageligt, at disse medlemmer i nyhederne i aftes,udtaler sig på HELE den splittede forenings vegne, altså på alle de naboers vegne, der er FOR ungdomshuset.
Som vi har forstået, tæller naboerne som er mod Ungdomshuset kun en ni-ti stykker.
Resten af naboerne, ca 30-40 mennesker er altså FOR bevarelsen og for et godt samarbejde med brugerne af Ungdomshuset. Deres blog bærer da også præg af en overvejende positiv holdning til huset, i form af alle de nye kommentarer der er kommet ind på bloggen den seneste tid. Du kan klikke på overskriften til dette indlæg, og vil automatisk blive linket til foreningens blog.

Vi vil hermed gøre pressen opmærksom på dette, da det andet er en ensidig og misvisende fremstilling af virkeligheden og bestemt ikke til Ungdomshusets fordel, men det er måske en bevidst strategi fra pressens side????
Hvis ikke pressen gør noget for at fortælle hele historien om alle de naboer som er positivt stemte overfor Ungdomshuset, skal vi nok sørge for at gøre opmærksomme på det.

Vi vil samtidig fortælle, at vi nu er en stor gruppe, bestående af Forældre for Ungdomshuset, naboer til Ungdomshuset, gamle brugere af Ungdomshuset, samt en masse borgere på Nørrebro, der er gået sammen og kalder os "IKKE-VOLDS-INITIATIVET".
Vi samarbejder om at få en politisk og fredelig løsning på Ungdomshuskrisen.

Mvh
Idun

5 kommentarer:

kramperen sagde ...

I snakker hele tiden om en "politisk løsning", men kan den politiske løsning også indeholde det punkt at ungdomshuset bliver nedlagt?

Anonym sagde ...

Hej elefantmanden,
At ungdomshuset bliver nedlagt er ingen politisk løsning.
En politisk løsning er en løsning som tilgodeser alle parter. Helt i demokratisk ånd.
Mit forslag til en politisk løsning er:
1.kommunen finder et hus til faderhuset, som er i bedre stand end jagtvej 69.
Fordi: det var kommunen som havde givet de unge brugsretten og politikerne var ansvarlige for at tromle en beslutning om salg igennem uden at spørge brugerne eller resten af nørrebros borgere. Ej hellere tog de hensyn til at der var en levende og etablerret kultur i huset med støtte både lokalt og rundt omkring i verden.
2.faderhuset sælger til en fond som består af den oprindelige fond, kombineret med støtteandele som folk kan tegne i huset på mellem 500 og 10000 kr.
fordi: faderhuset ikke er interesseret i huset, men vil rive det ned. faderhuset kan tjene mange penge på at sælge til fonden og dermed bruge deres resourcer på at styrke deres egen forening, i stedet for at holde fast på hellige principer og bekæmpe andre interessegrupper i samfundet.
3.brugerne af ungdomshuset sørger for at beholde et godt naboskab og tager hensyn til omgivelserne
fordi: langt de fleste af naboerne synes ungeren skal bevares og vil gerne indgå i et samarbejde med ungerens brugere.

aktivisten

Anonym sagde ...

Kramperen: du forstår stadig intet og bidrager med intet! Kun trolling. Derfor: lær af aktivistens langt større forståelse af situationen eller gå din vej!

Aktivisten: helt igennem sundt og velargumenteret gennemgang. Det er sådan det skal være. En god løsning, hvor alle parter får det optimale. Kun snæversyn og fordomsfuldhed i Borgerrepræsentationen hæmmer en sådan løsning,fordi reaktionære kræfter der ikke kan se ud over egne fordomme. Rigtig mange fornuftige mennesker bakker op om ideer som disse.

Ole

Anonym sagde ...

Kære kramperen,
jeg ved ikke hvorfor du bliver ved og ved med at skrive herinde. Det er som om du ikke kan slippe os. Er det fordi du søger noget?
Er du ensom, mangler du selskab?
Du virker meget kontaktsøgende.
Jeg synes du skal komme forbi ungdomshuset når de holder åbent hus. Det kan være du finder nogen at snakke med der.
Jeg fornemmer at du har en konflikt i dig selv, det er nok derfor du bliver ved med at vende tilbage igen og igen. For jeg tror det er noget inde i dig som siger: "jeg vil prøve at forstå".
Du kan se at dine argumenter har mange svage punkter og du ved at vi er stærke og har et godt sammenhold. Du vil egentlig sikkert også være en del af et sådan sammenhold, men du kan bare ikke få det til at passe med din barnetro.
Jeg tror du vil få meget mere ud af at forsøge at vokse lidt og prøve at se livet fra flere synsvinkler.
Du mangler måske voksenkontakt og den gode samtale. At nogen har lyst til at sætte sig ned og tale ordentlig med dig....?
Jeg ved det ikke. Du ved bedst selv.
mvh
X

Anonym sagde ...

jeg vil igen opfordre til at vi inorerer alle indlæg der er imod ungeren.
vi spilder vores tid på dem , tid som vi kan bruge på mange andre gode ting. drikke kakao f.eks...

lad dem være, og de vil nok forsvinde

god dag - og tak Idun for breefing - jeg så det selv igår og jeg flippede helt ud. nå men, ja

Markus Eg