1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

15 november 2006

Ikke-voldeligt løsningsforslag om Ungeren!!!


Retssystemet er kommet med sin løsning på Jagtvej 69. Løsningen er lovlig, men er også i strid med enhver sund fornuft og indebærer fjernelse af et stykke kreativt og sprudlende kultur, som bør have lov til at gro videre efter mange menneskers opfattelse.

Denne uretfærdighed har skabt en situation, som samfundet lægger op til at løse på en særdeles voldelig måde, og hvor de unge, oveni en bøde for civil ulydelighed, skal straffes helt urimelig hårdt fysisk gennem alvorlige skader påført af en overmægtig poitistyrke. En sådan uretfærdighed passer meget dårligt i et demokrati og er også ret udansk.

Jeg vil gerne foreslå en rigtig dansk løsning, som samtidig er i tråd med de unges tankegang.

Mit forslag er, at vi lader mandagsmødet inspirere os og tager rydning af Ungdomshuset og den fortsatte eksistens af et Ungdomshus op til debat i et direkte demokratisk forum, hvor alle deltagerne skal snakke sig frem til en løsning. Unge fra Ungdomshuset sammen med alle andre, der er interesserede. Et landsdækkende Mandagsmøde i Ungerens stil!!!!

Dette mandagsmøde skal udsendes i TV som en slags reality TV. Og for en gangs skyld vil det handle om noget andet end lummer sex og ligegyldigheder. Fordelene vil være en ordentlig debat omkring hele komplekset af problemstillinger og med mulighed for berøring af en række tabuemner i dansk politik. Vi har mulighed for at lære en masse allesammen om situationen i DK anno 2006 og måske udvikle os et stykke videre ud over, at vi får afgjort Ungdomshusets skæbne på en måde, der stille alle parter tilfredse!!!

Altså: et ikke-voldeligt maraton-mandagsmøde over mange dage skal afgøre om Ungeren skal ryddes og på hvilken måde!

Ole

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

se ole, det er ikke nogen dårlig ide. problemet er at få diverse medier til at ville dække det.

jeg snakkede med min kærestes far, som er en af avisen Politikens ledere, om ungerens tilstand og han endte med at sige, at han ville foreslå til deres morgenmøde idagat lave en debat - lidt alla det du foreslår.

tiden vil nu vise om han kommer igennem med det. men det tror jeg.
problemet er bare, at det er umådeligt svært at få andre medier med. jo, Information kan man godt få med, det er jeg sikker på. men andre aviser, men især fjernsynsmedier vil nok sige klart nej!

jeg vil prøve at få dit forslag videre til min kærestes far, og høre om det er mulgt.

Markus Eg

Anonym sagde ...

Har venstrefløjen patent på "retfærdighed"?

alle brugere sagde ...

Har venstrefløjen patent på "retfærdighed"?

Interessant spørgsmål. Hvad er retfærdighed?

Jeg har svaret på din kommentar på den anden blog:
ungdomshusdebat.blogspot.com

Håber vi kan fortsætte debatten der ovre og lade denne blog være i fred med den slags eksistensielle spørgsmål.
mvh
Anne, mor til aktivist i ungeren.

Anonym sagde ...

Marcus,
ville det ikke være en ide at få DR2 med på ideen, de plejer at være så friske på denslags....
Idun

Anonym sagde ...

Jeg vil hellere føre debatten herovre. Og dine lange socialistiske svade på den anden blog er ligegyldig.

Svaret er: "Nej, venstrefløjen har ikke patent på retfærdighed"

For er det f.eks. retfærdigt at mine forældre der igennem hele deres liv aldrig har modtaget nogen form for kontanthjælp, bistand eller lign. skal betale 60% i skat fordi nogen ikke gider at arbejde hårdt? Det er i mine øjne og mange andres ikke retfærdigt, men i jeres er det nok.

Så hvad Ungdomhuset og dets tilhængere betegner som retfærdigt er ikke nødvendigvis retfærdigt.

Men spørgsmålet er så, vil 500 liberalister gå amok i gaderne med gadekamp osv. hvis politiet kom og anholdte dem for skattesvig?

Hvad I gør er at påtage jer retten til at kalde noget retfærdigt og mere sandt. Men jeres "retfærdighed" er ikke andet end et punkt på en politisk dagsorden.

Men I kan ikke bare tvinge andre med vold og gadekamp til at ligge under for jeres politik. I skal I danmark bruge den demokratiske vej, ikke voldens vej.

alle brugere sagde ...

Ole, tak for i går. Det var en god jazzaften med god musik.Det var hyggeligt at møde dig og høre om din ide. Jeg synes det lyder rigtig godt, har grublet over det i nat. Vi mangler et debatmaraton som kommer helt ned i dybet og rusker op i hvad det er for et samfund vi egentlig vil have. Jeg håber Marcus kommer videre med ideen.
Det eneste jeg kommer til at tænke på er, at i ungdomshuset er folk stort set enige i den store helhed, så er betingelserne nemmere at diskutere sig til enighed.
I en offentlig debat med mange forskellige meninger, for og mod ungdomshuset, tror jeg ikke man kan komme til enighed eller nogen konklusion på samme måde som til mandagsmødet. Men jeg tror til gengæld man får kommet godt og grundigt rundt tilstanden i Danmark. Jeg tænker også på de diskussioner vi har her på bloggen, de mange bistre indlæg
om de forkælede unge, om de unges hærværk og vold, om ejendomsretten, om at alle der skal være lige for loven, om hvor forfærdelig et sted ungeren er og om de unge skal have særbehandling, og senest om venstrefløjen har patent på retfærdighed, det er jo dybest set spørgsmål som halve DK sidder inde med og får kun pressens svar på det. Og en enkelt gang et svar fra de unge, hvis de tilfældigvis bliver citeret korrekt. Men det drukner i fordomsfulde svar på disse mere eller mindre ureflekterede kommentarer.
Bare en lille ting til slut..
Jeg synes det er så fantastisk, at de unge i ungdomshuset kan sidde i 5-6 timer i træk og diskutere.
Mange af dem sidder uden hverken tisse eller rygepause. Her taler vi virkelig om mennesker med stor entusiasme og idealisme. Jeg tror ikke det er mange i DK, der ved at det er sådan.
Mvh Idun

alle brugere sagde ...

"Jeg vil hellere føre debatten herovre. Og dine lange socialistiske svade på den anden blog er ligegyldig."

Undskyld, men her vil jeg også have lov at blande mig.
Jeg synes du har en meget arrogant og ignorant holdning til svaret på den anden blog, den er ikke mere ligegyldig end din kommentar på denne blog.
Jeg kopierer dit svar til den anden blog og opfordrer alle her på bloggen til at fortsætte debatten der.
Dette er en støtteblog for forældre og gamle aktivister og IKKE en diskussionsblog for eller mod.
Kære anonyme, du går da hellere ikke ind i en diskussion omkring for eller mod beskæring af æbletræer med en kommentar om at du synes der skulle plantes flere grantræer, eller hvad?????

Aktivisten

Anonym sagde ...

Jeg havde en tro på dialog engang.
De unge satte sig til forhandlingsbordet med politikerne.
Igen og igen.
Er de blevet hørt?
Nej.
Er de blevet taget hensyn til?
Nej.
Er deres kultur blevet respekteret?
Nej.
De er blevet tromlet ned på den mest perfide, udemokratiske og luskede måde.
Ungdommens initiativ og idealisme er blevet forrådt af københavns politikere til fordel for en fanatisk kristen sekt med 50 medlemmer. Forskellen: Sekten havde penge og en advokat der kunne finde smuthuller i loven, så de kunne tiltuske sig ejendomsretten til huset. Bemærk lige: kommunen ville ikke sælge til Faderhuset. Faderhuset omgik loven ved at danne HUMAN a/s. Dybest set er det HUMAN a/S der ejer jagtvej 69. Men HUMAN a/s ER Faderhuset. Snedigt, eller hvad? Retfærdigt, eller hvad?

Anonym sagde ...

Til lmnord. Tak fordi du ikke på forhånd afviser mit forslag:-)Vil følgende formulering efter din opfattelse være mere anvendelig til at gøre opmærksom på mit forslag uden på forhånd at skabe splid?:

Retssystemet er kommet med sin løsning på Jagtvej 69, Ungdomshuset i København. Løsningen er lovlig, men er også i strid med manges sunde fornuft og indebærer fjernelse af et stykke kreativt og sprudlende kultur, som bør have lov til at gro videre efter mange menneskers opfattelse.

Denne dom har skabt en konfliktsituation, som samfundet lægger op til at løse på en voldelig måde, og hvor de unge, oveni en bøde for civil ulydelighed, skal straffes helt urimelig hårdt fysisk gennem alvorlige skader påført af en overmægtig poitistyrke. En sådan fremgangsmåde passer meget dårligt i et demokrati og er også ret udansk.

Jeg vil gerne foreslå en rigtig dansk løsning, som samtidig er i tråd med de unges tankegang.

Mit forslag er, at vi lader mandagsmødet inspirere os og tager rydning af Ungdomshuset og den fortsatte eksistens af et Ungdomshus op til debat i et direkte demokratisk forum, hvor alle deltagerne skal snakke sig frem til en løsning. Unge fra Ungdomshuset sammen med alle andre, der er interesserede. Et landsdækkende Mandagsmøde i Ungerens stil!!!!

Dette mandagsmøde skal udsendes i TV som en slags reality TV. Og for en gangs skyld vil det handle om noget andet end lummer sex og ligegyldigheder. Fordelene vil være en ordentlig debat omkring hele komplekset af problemstillinger og med mulighed for berøring af en række tabuemner i dansk politik. Vi har mulighed for at lære en masse allesammen om situationen i DK anno 2006 og måske udvikle os et stykke videre ud over, at vi får afgjort Ungdomshusets skæbne på en måde, der stille alle parter tilfredse!!!

Altså: et ikke-voldeligt maraton-mandagsmøde over mange dage skal afgøre om Ungeren skal ryddes og på hvilken måde!

Anonym sagde ...

Idun;
jeg venter stadig på et svar fra politiken.
hvis vi får et ja til en diskutionsdebat i politiken skal vi gå videre til DR2.

DR2 vil nok sige det er en god ide, men måske svær at gennemføre på så kort tid. derfor vil det være godt at have politikens svar, så vi har et tredje hjul der støtter op om os

Markus Eg

alle brugere sagde ...

Lad os nu sige, at man betragter de unge i ungdomshuset som en del af samfundet, en gruppe mennesker der gør tingene på sin egen måde indenfor de rammer som hedder huset på Jagtvej 69.
Så vil de unge også betragte sig som værende en del af samfundet.
Hvis de unge får lov at have deres hus og kultur i fred, fungerer de jo udmærket som en del af samfundet.
De har vist, at de kan tage hensyn til naboerne, ved at holde møder og lave tiltag som tilgodeser naboernes behov.
De unge har bevist at de for minimale udgifter og egne kræfter har kunne restaurere huset efter den store brand.
De unge har vedligeholdt huset for en million kroner gennem årene.
Det har ikke kostet kommunen det store at have dem i huset.
De unge har en pressegruppe der har sat sig til forhandlingsbordet igen og igen.
Jeg vil vælge at sige at de unge har gjort mange forsøg på at tilpasse sig samfundet. Men har samfundet gjort nok for at de unge får lov til at være der?
De unge gør jo først noget ulovligt når de ikke bliver hørt eller taget alvorlig.
Til og med politidirektøren, Hanne Bech Hansen har udtalt til politiken:
"Jeg håber, at Faderhuset sælger Ungdomshuset til fonden, så vi slipper for den konfrontation, som hele tiden rykker nærmere«
og videre:
»Der har i en lang årrække ikke været problemer mellem de unge og politiet. Der kan være en episode i ny og næ, men det er ikke anderledes, end hvad vi ser andre steder i byen«.

De unge har sat sig udenfor resten af samfundet, fordi de ikke bliver betragtet som en del af samfundet. Men de er jo en del af samfundet....

mvh
idun

Anonym sagde ...

Idun, jeg er enig! Og vil tilføje: i en tid, hvor der er stigende krav til det danske samfund på alle ledder og kanter om at acceptere og finde plads til mindretal med anderledes kulturbaggrund, så er det beskæmmende, ja hul-i-hovedet, at vi ikke engang kan finde plads til vores egne unge, der kulturelt er en lille smule afvigende fra normen!!!

Det er blevet fremhævet flere gange, at denne sag ikke handler om indvandrene. Gu' gør den så! Hovedmotiverne bag ønsket om fjernelsen af Ungeren er netop den manglende accept af anderledeshed. Retsproblematikken er en afledt størrelse, der er sekundær i forhold til toleranceproblematikken. Der er brug for et gevaldigt selvopgør i kølvandet af Ungerproblematikken ikke mindst i sd og på den borgerlige fløj. Jeg vil opfordre unge SD, venstre og konservative folk til at lufte deres tvivl om eget baglands indtilling til tolerance og frihedsrettigheder. Vi har vel religionsfrihed og politisk frihed her i landet - har vi også tolerance over for anderledestænkende?? Ja, fra ca halvdelen af befolkningen. Den anden halvdel er uhjælpeligt stivnet og fastlåst i en ideologisk, urealistisk opfattelse af virkeligheden! Hvordan kommer vi videre??

Ole

alle brugere sagde ...

Det har intet emd kultur, religion, anderledestænkende (MEGET anderledestænkende) at gøre, men brugsretten til noget man har købt og betalt at gøre, ingen af jer ville finde jer i at jeres hjem blev overtaget af en gruppe mennesker, og så måtte i bare finde jer brugsretten til jeres ejendom forsvandt vel ?

Og fortsæt endelig disse provokationer og hærværks udøvelser i dyrker, det vil blot få politikerne til at arbejde endnu mere imod jer. så fortsæt endelig, min sympati for en flok vandalister kan ligge på et meget lille sted!