1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

14 november 2006

Støttejazzkoncert tirsdag d. 14. nov i Copenhagen Jazzhouse


Tao Højgaard spiller. Han er super jazzguitarist og gammel aktivist i Ungdomshuset


I går aftes var der støtte jazzkoncert for Ungdomshuset i Copenhagen Jazzhouse.
Det var et super fedt arrangement med sublim jazz og fede taler bla af den tidligere aktivist i ungeren, Lotte Svendsen, som nu er filminstruktør.
Hun sagde noget meget væsentlig i sin tale.
Dybest set er det meningsløst at diskutere ungdomshuset og dets eksistens. Hvad ungdomshuset er, og dets berettigelse, kan ikke diskuteres. Ungdomshuset er en stærk og dyb følelse, en kraft, en kultur som samfundet har hårdt brug for, især i disse tider. Ungeren er en anden måde at tænke på og gøre tingene på, en blomstrende og levende kultur på sin egen snavsede og charmerende måde. Et stort bidrag til samfundet.
Dette beskrev hun så levende med en lille anekdote fra dengang Aldi ved ungeren holdt åbningsfest. En aktivist fra ungeren, der arbejdede i zoologisk have, havde fået fat i en afdød girafs hovede, som skulle smides ud. Dette girafhovede blev lagt i en stor gryde over åben ild udenfor ungeren, samtidig med at Aldi holdt fest med gratis gule sodavand til børnene. Det er som taget ud af et eventyr, ...-eller en film. Samfundet har brug for disse absurde eventyrlige billeder, samfundet har brug for at der er nogen som laver girafsuppe.....

Til slut vil jeg sige tusen tak til Tao for hans fantastiske indsats med støttearrangementet i Copenhagen jazzhouse, og tusen tak til alle musikere der spillede gratis og dermed backede op om vores alles ungdomshus.
Lad os gamle nisser følge Taos eksempel og gøre noget for ungeren her hvor vi er i dag med de muligheder vi har.

http://www.jazzhouse.dk/

mvh
"mor"

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fint! Lad os mødes der.

Læg mærke til de gode ord jazzmusikerne gir Ungdomshuset med som frirum og vækststed for unge eksperimenterende kunstnere, der senere er blevet mere etablerede!

Anonym sagde ...

Nu er Tao jo ikke kun gammel bruger af "ungeren" - var der ikke noget med at han fik en fængselsdom efter 18. maj?

Anonym sagde ...

og hvad så????????

alle brugere sagde ...

Tao er gammel aktivist og idealist, 18. maj eller ej.
Han stod for at arrangere støttekoncerten i Copenhagen jazzhouse i går og jeg synes det var en fantastisk indsats manden gjorde.
Tusen tak, Tao, for en super aften med superfed musik, tak for dit sublime guitarspil, det var som smør og honning i mine blodårer, tusen tak for dit initiativ.
Lad os andre forældre gøre som Tao, støtte ungeren der vi er i dag og med de muligheder vi har i dag.
Tao, du er en guttermand!
kh
Idun

Anonym sagde ...

"samfundet har brug for at der er nogen som laver girafsuppe....."

Hold da kæft vores skattepenge går til fornuftige ting! Imens hospitaler har ventelister og folk i Afrika dør af sult.

Jeg er sikker på børnene har mareridt endnu efter at være sammen med et dødt giraf hoved. Helt ærligt!

alle brugere sagde ...

Gud, hvor er du sippet, ærlig talt. Forsøg at se lidt humoristisk på det, herregud, hvis vi ikke har humoren, går livet istå.
Heldigvis har folk i ungeren altid haft en rå og upoleret sans for humor, som jeg synes samfundet kan trænge til.
I et rigt samfund har man både råd til at hjælpe nødlidende og holde kulturen vedlige.
Ungdomshuset er en værdifuld ungdomskulur der er ved at blive et klænodie på linje med andre kulturer i Danmark, feks kongehuset og folkedans.
I ungdomshuset findes andre kulturelle aktiviteter end kogning af girafsuppe, bare rolig, der er for enhver smag, især for vegetarer og veganere.
Jeg tror faktisk at al kød, også girafkød vil være bandlyst i ungeren på nuværende tidspunkt.....
Men det vidner vel bare om hvor bredt ungeren kan favne....

alle brugere sagde ...

..At folk står på venteliste og dør i Afrika er ikke de unges skyld vel???
Desuden er de børn der var med at kigge på girafhovedet voksne i dag. de vil sikkert huske det som både spændende og interessant, ja, som en begivenhedsrig dag i deres barndom.
Husk, børn er meget nysgerrige og mindre fordomsfulde end voksne. Ja, også har de humor.
PP