1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

27 november 2006

Prøv at forstå de unge...


Der er kommet mange negative reaktioner på demonstrationen foran Faderhuset i søndags.
Også indenfor egne rekker.
Hvis der var blevet serveret folkekøkkenmad og spillet musik udenfor Faderhusets bygning helt stille og fredeligt i søndags, som det jo egentlig var meningen, og der ikke var blevet udøvet hærværk, ville aktionen have været super god.
At Faderhuset skulle smadres til en offentlig anmeldt demo, var ufattelig utaktisk og dumt.
I denne tilspidsede situation, bør alle offentlige demonstrationer foregå fredelige og ikke hærværksagtige fra vores side. Hvad folk gør i ly af natten, er en helt anden sag.
Tingene skal skilles ad!
Der bør herske en konsensus blandt alle aktivister om, at offentlige anmeldte demoer skal foregå diciplinerede, uden brug af hærværk, uanset om politiet angriber først eller ej. Det andet holder bare ikke. Vreden og frustrationen kan man godt forstå. Også ønsket om hævn.
Men at få befolkningens modvilje og give politikerne en undskyldning for ikke at gøre noget, og politiet en undskyldning for at angibe demoen, er totalt meningsløst og fører ikke til noget. Intet får vi ud af det. Nada.

Linjerne er blevet trukket hårdere op nu. Dem der er med os, er med os, uanset hvor meget civil ulydighed vi udøver, om de kan lide det eller ej.
Dem der aldrig har været med os, får bare bekræftiget deres fordomme. Og desværre er der også rigtig mange af dem.
Der er alligevel mange som arbejder for en fredelig løsning, dvs som også tager afstand fra hærværksaktionerne, men også fra politiets vold.
Disse kræfter, der i øjeblikket arbejder hårdt på at finde en fredelig løsning og få politikerne i tale, skal man som aktivist ikke underminere betydningen af.

Til slut vil jeg sige,
Faderhuset har brugt ufine og luskede metoder for at tiltuske sig ungdomshuset, så debattører, hold op med at tale om at ejendomsretten er hellig!!!
Mange af ungerens aktivister føler spillet er tabt og der er ingenting at vinde.
Og når der ingenting er at vinde, kan man ligesågodt give følelserne frit spil og gå amok. Det er den mest menneskelige reaktion vi kender. Vreden over at blive trådt på, kombineret med ønske om hævn over dem der har trynet en. Den følelse opstår når der intet er tilbage at bygge videre på. Man ser uretfærdigheden og føler sig rasende og afmægtig.
Alle dem som ikke har forståelse for denne reaktion, har dybest set ingen forståelse for hvilken størrelse ungeren er og hvad den betyder for os.

Anonym

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hva fanden! I tager ligefrem afstand fra hærværk, jamen engang skal jo også være den første. Tror næsten jeg vil sige bravo, men måske ikke helt endnu.

Anonym sagde ...

Fint at du taler imod vold - enig....men det er vel stadig faderhuset der bliver uretfærdigt behandlet, med alt det bøvl bare for regulært at have købt et hus.

faderhuset har købt huset for penge som nogen har arbejdet for. dvs. nogle mennesker har besluttet at bruge tid på at arbejde(på fabrik, postbud, forreningsmand, smed, pædagog, slagteri eller andet)for at få penge som de kunne bruge på at købe huset....hvor er respekten for den tid disse mennesker har brugt på det og kunne de unge ikke gøre det samme altså over tid spare sammen i en pulje.
I den forbindelse gælder tid for unge brugt i huset for mig som hobby og hygge. Folkene bag faderhuset ville nok også hellere havde brugt deres tid på fodbold, børn eller hygge, hvis de kunne få penge for det. De har imidlertid valgt at ofre deres tid for at skaffe penge til huset.................................Så er det vel også fair nok at de i det mindste får den ret de har brugt så meget tid på og har givet afkald på så megte andet for at få.




Martin:
"Når man driver et menneske ud på kanten, vil sådanne "primitive reaktioner" komme som resultat af at hjernebjælken koger over"

Driver et menneske ud på kanten????
Vi taler om et opholdssted, ikke liv og død. Jeg kan godt forstå et skrig om hjælp, men ikke på den måde, og når det går ud over andre.


Martin:
"Anerkende de unges ret til at føle sig svigtet og forrådt, men fastholde at vold IKKE LØSER noget. Tværtimod det gør det værre."

Enig !




"Ole arbejder med voldelige mænd og oplever det "hul ibevidstheden" benægtelsen som disse opelver - hjernen/bevidstheden bliver simplethen slåt fra "når man går besærk" - POPPP! Lyset bliver lige slukket!"

Synes der er alt for mange der bruger denne undskyldning, med at det slog klik alt for tit....."det var ikke den rigtige mig, jeg mente det ikke, det blev bare sort,...." - krybdyrhjerneagtigt.

Det kan måske forsvares en gang, men ikke gentagende gange, når det går ud over andre.
De giver efter for deres vrede og lader den gå ud over andre på kort sigt og fortryder så(forhåbentlig) senere. De vil have flødeskumskagen(tilfredsstillelse ved volden på kort sigt), men ikke betale for konsekvensen på lang sigt.
Nå en bankrøver røver en bank og bliver snuppet fortryder han sikket også, spilleren der satser højt og taber fortryder også men er ligeglad i det moment han satser.
Skal man belønne handlinger som vold ved at være eftergivende og sige, "det var nok bare fordi du var vred på det tidspunkt, det er du jo ikke nu, så det er ligemeget med de skader(konsekvenser) du påfører andre.
Hvis det er sådan samfundet skal indrettes er det da bare med at tænke ultra kortsigtet og gå 100% efter egne behov hele tiden uden tanke for andre.

Som du siger skal vi nuancere debatten og lære folk at udtrykke deres vrede ikke voldeligt, dog er jeg langt mindre forstående overfor det du kalder fejl end du nok er.

Børge

Anonym sagde ...

Bare en kort kommentar til det med Faderhuset og de ærlige penge... Huset blev købt via et stråmandsselskab og for penge lånt på Bahamas, dvs tvivlsomme penge. Dette skete, fordi man vidste Københavns kommune ikke ville sælge til Faderkirken. Det var dog for tvivlsom en køber! I regnskaberne har stort set kun figureret værdien af huset og en forventet lejeindtægt fra de unge. Denne lejeindtægt blev fradømt Faderhuset, da de unge fik fradømt brugsretten fordi der ikke forelå en lejekontrakt. Human a/s regnskaber er i negativ på grund af dette og erklæret ulovlige af eksperter. Det vil formentlig få konsekvenser i form af lukning af selskabet, hvis det ikke er i stand til at stampe penge op af jorden fra et andet sted, måske Sicilien.... ærligt tjente penge? Come on, Børge... snarere alle kneb gælder!

Ole

Anonym sagde ...

En detalje måske, men alligevel:

Der blev ikke kastet maling på Faderkirken i søndags. Det maling, der ses på billederne, er fra en tidligere natlig aktion, som Faderhuset meget taktisk har ladet sidde.

Indenfor blev der derimod vendt nogle borde om, og knust nogle potteplanter.

Utaktisk? Ja, ganske givet - og også ret strengt overfor dem, der tog med til den fredelige happening på de forudsætninger.

Forståeligt? Ja, for fanden. Som gammel bz'er kender jeg alt til det psykiske pres en rydningstrussel resulterer i. Jeg ville da ønske, de havde holdt hovedet koldt, og håber, at de bliver bedre til at holde fast i hinanden. Men den spontane trang til at reagere og få luft, kan jeg nemt sætte mig ind i.
Og så er det jo lidt nemt at sidde herhjemme i stuen foran den lune computer og spille klog på deres vegne... ;-)

Kærligst
Martin L

Anonym sagde ...

Pyhaa, sikke da mange følelser denne diskussion genererer.
Forsøg at holde hovedet koldt. Og tal pænt til hinanden. Det er et utrolig følsomt emne, men vi må bevare roen.
Der er mange gode kræfter i gang med at skabe fredelige alternativer.
Aktionen i søndags var et fejltrin, der var meget der gik galt.
Jeg ved ikke om de involverede aktivister synes det var et fejltrin, jeg er bange for at desperationen er nået bunden og mange har så meget vrede, at de kun kan se ødelæggelse som eneste udvej. Vi andre må forsøge andre midler.
mvh
aktivisten