1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

11 november 2006

Hvad gør vi nu?

På den politiske front i BR er Enhedslisten, SF og RV støtterne. Her er et uddrag af hvad Nina Thomsen fra SF skrev i SF's diskussionsforum 25.10 på http://www.sf.dk/debat/viewtopic.php?t=300

"Ad 4: Hvad så nu?
Forslaget om at lave en lokalplan er nu endegyldigt taget af bordet og vi har ikke i SF nogen intension om at stille forslaget for Borgerrepræsentationen.
For SF København er det imidlertid fortsat utrolig vigtigt, at vi ffår en fredelig løsning omkring Ungdomshuset på Jagtvej. Vi og beboerne på Nørrebro kan ikke leve med en ny stor konfrontation mellem politiet og de unge i Ungdomshuset. Der har været nok gadekampe på Nørrebro!
Derfor prøver vi fortsat at finde en løsning. Indtil videre afventer vi Faderhusets svar på det sidste tilbud som Fonden har givet dem i går.
Det håber jeg som politiker og som nabo til Ungdomshuset bliver accepteret.
Såfremt det mislykkedes vil lampen endnu en gang blive vendt mod Borgerrepræsentationens politiske flertal og Socialdemokratiet, SF, Ø og RV vil så prøve at samle flertal for en anden løsning. I SF er vi åbne over for alle gode initiativer og forslag og I må også meget gerne her komme med indspark og forslag. Så må vi se hvad der i givet fald vil kunne samle flertal partierne imellem - for det flertal er alt andet lige nødvendigt, hvis vi skal bevare Ungdomshuset i København."

Som man ser, er der sket mere siden Nina Thomsen skrev dette. Og vi er på de sidste linier i hendes indlæg,,,,Og hendes indlæg ender med spørgsmålstegn: vi efterlyser forslag, der kan samle flertal partierne imellem. - Det er bla op til os at komme med sådanne forslag!!!!!

Faderhuset har en ansøgning i kommunen mhp nedrivningstilladelse. Det har vakt afsky også i SD, men vil det flytte noget afgørende? En sådan ansøgning vil sikkert ta en rum tid. Et halvt år? Det er ihv ikke særlig realistisk at den kommer før 14.12. En ekspert har udtalt, at selv om bygningen er fredet i 3. grad er tilladelsen ikke udelukket.

Jeg ved intet om fredningssager, men snusfornuftigt kunne man forestille sig, at når BR i 1999 har vurderet, at det vil være for dyrt at restaurere, så er det også den vurdering fredningsudvalget kommer med. Og så kommer nedrivningstilladelsen, hvor forkasteligt det end måtte være. Det er ret klart, at hvis nedrivningstilladelsen ikke bliver givet, så er Faderkirken ikke så interesseret i Huset længere og en mulighed for de unge kunne åbne sig. Men jeg vurderer altså, at eksperterne har hvisket BR i øret, at en omfattende restaurering ikke kan udskydes så mange år endnu. Døm selv hvad der er mest sandsynligt!

Man kunne så måske forhandle sig frem til, at de unge kunne blive i huset, indtil udvalget har bearbejdet ansøgningen. Det ville kunne købe tid for alle parter, udskyde konfrontationen og give 'verden' mulighed for at indsende sine sympatitilkendegivelser. Det vil muligvis kunne flytte nogen i BR og være med til at skabe et politisk flertal for en løsning. Jeg tror BR har været ret overrasket over de unges udholdenhed, og at de holdt sammen på Ungdomshuset så længe. Jeg undrer mig så over, at mange af dem ikke har formået at indse, at det har at gøre med stedets åbenlyse kvaliteter - men der er nok tale om en benægtelse, fordi denne indsigt ville åbne deres øjne for nødvendigheden af en mere anstændig behandling af ungdomskulturen!!

Men hvad er de realistiske muligheder for at det politiske flertal i BR vil finde en løsning? Som det er nu har man ikke engang ytret vilje til at ville finde et andet hus - og man føler sig helt klart ikke bundet af en tidligere BR-beslutning om dette. Men den findes dog et sted også uden for SF's, Enhedslistens og RV's rækker... Der ville muligvis kunne tages initiativ til et sådant forslag i BR og det vil nok tage en del tid at få det færdigbearbejdet. 'Vi arbejder ikke under pres osv...' Hvis vi hjælper med konkrete forslag vil denne tid måske kunne afkortes??

Selv om nedrivningstilladelsen ikke bliver givet og selv om BR under en voldsom sympatitilkendegivelse fra hele landet og udlandet accepterer at lade de unge blive et godt stykke tid endnu (hvilket ikke er særligt realistisk), så vil man ikke gå med til en tidsubetemt brugsret, vel vidende at en dyr restaurering hænger over hovedet. Så de unge vil stadig, i bedste fald, sidde på ubestemte vilkår.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på et 'alternativt hus', selv om jeg ved, at det ikke er de unges ønske. Men ønsker afgøres jo på mandagsmøderne. Det kunne jo være, at man kunne finde et andet attraktivt sted i området - og det kunne være at Fonden Jagtvej 69 kunne vækkes til live igen. Men det er også klart, at de unge vil være skeptiske over for eventuelle løsningsforslag i denne retning. De flytter sig kun hvis det er et realistisk og attraktivt bud og der er garantier for at det bliver realiseret.

En flytning vil formentlig kunne samle endnu flere sympatitilkendegivelser for de unge, hvis jeg tolker debatten korrekt. Og hvis den er reel og attraktiv vil den være et hug til den gordiske knude. Skal vi sideløbende arbejde med at videregive dette forslag + eventuelt konkrete steder til støtterne i BR? Eller er min lidt luftige analyse af situationen helt forkert? Og findes der stadig mulighed for at formå Faderhuset til at trække sig tilbage og opgive Huset?

Det vil jeg gerne diskutere konkret!

Et konkret forslag til hvad vi kan gøre her og nu: finde en bygniingsekspert, som har forstand på vurdering af denne type huse og som kan udtale sig forsvarligt om hvilken stand Ungdomshuset er i. Så vi kan få en realistisk modvurdering af den der foreligger fra Teknisk udvalg i Købehavns kommune. Det vil muligvis også være muligt at rekvirere, hvad der måtte ligge på Rådhuset af vurderinger. Det ville give nogle muligheder i debatten om Husets bevaringsværdighed. Kender nogen en ekspert? De unge skal naturligvis acceptere et sådant ekspertbesøg, så det skal op på et mandagsmøde.

Ole

18 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lad os nu se helt hypotetisk på det hele. Vi forestiller os at I rent faktisk respektere at Faderhuset har ejendomsretten til huset, og at de unge derfor ikke længere har brugsretten til huset efter de 3 måneders opsigelse som Faderhuset havde ret til at udføre. Ydermere forestiller vi os at I forstår at Faderhuset har ret til at nedrive bygningen...

Hvad vil I så gøre ved denne problem stilling?

Anonym sagde ...

Det er måske ikke det klogeste at skrive jeres brugernavn og kodeord til jeres blog her - bevæbnet med det, kan alle og en hver jo gå ind og rode med jeres blog - og det er i vel ikke interesseret i?

Anonym sagde ...

Anonymous: ejendomsret, mistet brugsret, nedrivning ... Hvad vil I gøre?

Ja, det var det spørgsmål, jeg stillede i mit indlæg. Hvad vil du selv foreslå, hvis målet er at sikre Ungdomshusets fortsatte eksistens?

Anonym sagde ...

Jeg ville opfordre de unge til at acceptere rettens afgørelse i et udslag af forståelse for demokratiet og retsstatens stadig eksistens i landet. De forlader bygningen inden d. 14 december, fredeligt og roligt. Derefter ser jeg intet problem i at de fonde som er interesseret i det, slår sig sammen og køber et hus sammen med de unge. Vel at mærke i et område hvor det ikke er til gene for naboerne.

Anonym sagde ...

Du mener, at de unge skal:

1. Acceptere rettens afgørelse, fordi de er tvungne til det, selv om de mener dommen hviler på en manglende accept af kollektivet som juridisk størrelse. Og Faderhusets bedre jongleren med juridiske spidsfindigheder.

2. Forlade bygningen stille og roligt, med bøjede hoveder, selv om de følger sig voldsomt svigtet af Københavns kommune.

3. Håbe på at der er en fond, der vil interessere sig for deres behov og vil tillade det sociale eksperiment med brugerstyring. Jagtvej69 fonden er opløst nu. Men måske...

4. Sørge for at henlægge aktiviteterne til at område, hvor der ikke bor mennesker, så de ikke risikerer at genere nogen... der er jo ingen der vil acceptere dem, vel.

...Jeg mærker kulde, kynisme, ligegyldighed og total mangel på forståelse for de unge i dit forslag.
Logisk hænger det fint sammen må jeg indrømme, en logik som kunne udgår fra et ministerkontor med en meget bureaukratisk tankegang.
Hvor stor chance ville Ungdomshuset have for at overleve som social gruppe, hvis de fulgte denne løsningsmodel, tror du? Ingen tror jeg!

Men hvad siger I andre?

alle brugere sagde ...

Jeg er helt enig med dig, Ole.

Kulturen i ungdomshuset er et urbant fænomen, hører til storbyen, samler op på alle de unge som søger ind mod storbyen for at bo der, eller de unge som allerede bor i storbyen. Samler op på de unge med andre tanker og ideer end andre unge, samler op på dem der har følt sig utilpasset i samfundet, dem der i flere år har gået og følt sig "forkert" fordi de tænker anderledes end de andre...
Ungdomshuset imødekommer også unge med psykiske problemer, ensomme unge, unge fra socialt dårligt stillede familier, unge der ikke er blevet forstået og respekteret af deres forældre.

De unge tager ting bogstaveligt. Hvis kommunen siger de har et hus, de må bruge, så har de et hus. Længre er den ikke. Som ungt menneske kan man ikke forholde sig til at de politiske strømninger forandrer sig som vinden blæser. Den ener dag har de huset, den næste dag skal de ud. De unge skal have tryghed og kunne stole på, at de voksne holder hvad de lover. Indenfor disse rammer kan de unge fungere og holde sig udmærket til de gældende regler og love i landet.
Men hvis de mærker at de voksne bryder hvad de lover, hvordan kan de voksne forvente at de unge skal følge reglerne. Så er det jo dybest set ingen regler som kan tages alvorligt.

alle brugere sagde ...

Kodeordet er "bliver" (uden 3-tal)

Anonym sagde ...

"1. Acceptere rettens afgørelse, fordi de er tvungne til det, selv om de mener dommen hviler på en manglende accept af kollektivet som juridisk størrelse. Og Faderhusets bedre jongleren med juridiske spidsfindigheder."

"juridisk størrelse", hvilken? At det er et fint hus hvor unge kan hører noget punk og har et fælleskøkken gør det ikke mere legitimt.

"Og Faderhusets bedre jongleren med juridiske spidsfindigheder"
Hvis man skal tænke på den måde kan man stort set underkende alle juridiske afgørelser med påstanden om at modstanderen "bare havde en bedre advokat" eller lign.

2. Ja, man bliver nødt til at lære at acceptere nederlag, selvom det gør ondt.

3. Ja, regningen skal jo betales et sted, man kan ikke bare altid læsse regningen af på skattebilletten. Men jeg ser nu at der er nok tilhængere til at der kan skrabes de nødvendige penge sammen. De kunne jo lave nogle koncerter hvor de skrabede nogle penge sammen til projektet, mulighederne er mange...

4. Man er nødt til at respektere sine naboers ret til lidt fred og ro. Og til at have en mur uden graffiti. Ønsker du at bo klods op af ned af koncertsal/bål-plads/osv. er du velkommen til det, men det skal også være muligt at sige nej.

Jeg mærker en ligegyldighed overfor loven, grov nepotisme og magtdrejning ved de forslag jeg har hørt her på bloggen. Vi er nødt til at have en lov til der lige for alle, og ikke lempes hvergang en gruppe mennesker råber højt nok eller truer med gadekamp. Med lov skal land bygges...

Hvis Ungdomshuset ikke kan overleve et andet sted er det fordi de ikke lægger nok arbejde i det. Selv de mindste små sportsklubber kan overleve med langt færre medlemmer og mindre økonomisk potentiale.

alle brugere sagde ...

Anonym skriver:"Det er måske ikke det klogeste at skrive jeres brugernavn og kodeord til jeres blog her - bevæbnet med det, kan alle og en hver jo gå ind og rode med jeres blog - og det er i vel ikke interesseret i?

Meningen med bloggen er at den skal være åben for alle.
Det er svært at samle folk hvis det er et lukket forum.
mvh Idun

alle brugere sagde ...

Jeg har overflyttet denne debat til
ungdomshusdebat.blogspot.com

Anonym sagde ...

Til Anonymous:

Du skriver: "1. Acceptere rettens afgørelse, fordi de er tvungne til det, selv om de mener dommen hviler på en manglende accept af kollektivet som juridisk størrelse. Og Faderhusets bedre jongleren med juridiske spidsfindigheder."

"juridisk størrelse", hvilken? At det er et fint hus hvor unge kan hører noget punk og har et fælleskøkken gør det ikke mere legitimt.

"Og Faderhusets bedre jongleren med juridiske spidsfindigheder"
Hvis man skal tænke på den måde kan man stort set underkende alle juridiske afgørelser med påstanden om at modstanderen "bare havde en bedre advokat" eller lign.

2. Ja, man bliver nødt til at lære at acceptere nederlag, selvom det gør ondt.

3. Ja, regningen skal jo betales et sted, man kan ikke bare altid læsse regningen af på skattebilletten. Men jeg ser nu at der er nok tilhængere til at der kan skrabes de nødvendige penge sammen. De kunne jo lave nogle koncerter hvor de skrabede nogle penge sammen til projektet, mulighederne er mange...

4. Man er nødt til at respektere sine naboers ret til lidt fred og ro. Og til at have en mur uden graffiti. Ønsker du at bo klods op af ned af koncertsal/bål-plads/osv. er du velkommen til det, men det skal også være muligt at sige nej.

Jeg mærker en ligegyldighed overfor loven, grov nepotisme og magtdrejning ved de forslag jeg har hørt her på bloggen. Vi er nødt til at have en lov til der lige for alle, og ikke lempes hvergang en gruppe mennesker råber højt nok eller truer med gadekamp. Med lov skal land bygges...

Hvis Ungdomshuset ikke kan overleve et andet sted er det fordi de ikke lægger nok arbejde i det. Selv de mindste små sportsklubber kan overleve med langt færre medlemmer og mindre økonomisk potentiale.

Svar: Jeg vælger ikke at gå ned i petitesserne. Vi kan nok blive enige om, at demokratiske beslutningsprocesser er at foretrække i de fleste tilfælde. Men jeg mener samtidig, at demokratiet har sin grænse/svaghed og at der sker en magtfordrejning i samfundet, fordi magten og indflydelsen i så høj grad følger pengene. Du kan vel ikke være uenig med mig i, at det er et problem at de økonomisk stærke kræfter har størst indflydelse? Derfor er det vigtigt også at give andre, økonomisk svagere kræfter en særbehandling for at skabe en vis balance. Danmark er gennemsyret af dårlige løsninger på en masse områder, som afspejler de samme økonomiske kræfters dominans: ex er bilismen, energiforsyningen, spildproduktion, forurening, skæve formuedannelser i boligsektoren, boligmanglen osv...

For at støtte opgøret med den økonomiske udemokratiske dominans er det vigtigt, at lade forskellige skæve projekter komme til orde, som kan kaste lys på områder, som vi andre langsomt har accepteret som dagens naturlige uorden. Vi har brug for at blive rusket op. Og vi har en interesse i at støtte disse projekter selv om de ikke ser øjeblikkeligt lønsomme ud. Grundforskningen er vel et af disse områder, hvor der er behov for bevillinger uden smålig skelen til her-og-nu afkast. Mange kunstformer har samme behov og er understøttelsesværdige. Begge nævnte områder er der enighed om stort set vil jeg tro. Til gengæld er der andre skæve områder, som jeg ikke synes bør have denne særstatus. Her springer folkekirken i øjnene hos mig. De milliarder samfundet bruger på at holde kirkerne kørende burde kanaliseres andre steder hen og financieringen være et mere privat anliggende for kristne - og det burde blive lettere at anvende kirkerne til helt andre formål.... også selv om jeg ser religionen som en (vis) modpol til de økonomiske kræfter. Men den ensidige kristne favorisering synes jeg ikke om ... ungdomshuset kunne være en del af nye lad os kalde det moralske strømninger, som kunne nyde godt af de penge der bliver kanaliseret væk fra folkekirken...

Ungdomshuset er altså efter min mening et af disse skæve projekter, der fortjener støtte. Din beskrivelse af det som et punkerdiskotek med spisning er en bevidst underkendelse af hvad huset er for en størrelse. men du forstår nok ikke hvad det er? Jeg ved heller ikke om jeg præcist gør heller, men min fornemmelse er, at stedet er et troldspejl, der forstærker og oplyser nogle sider og problemer ved det danske samfund, som vi ikke ønsker at se eller beskæftige os med. Og som vi forsøger at fortrænge: det er problemer som stigende individualisering, nedbrud af fællesskaber og stigende ensomhed og meningsløshedsfølelse hos mange. Angst, især angst, næret af stigende modsætninger mellem vesten og mellemæøsten, frygt for terror, frygt for sammenbrud af lov og orden, frygt for processer som dem der splintrede Serbien for få år siden!Hvis du ikke tror mig her, så kig på nogle af de nyere ungdomsundersøgelser, der peger på dette problem hos mange unge, der har svært ved at finde sig til rette på studie- og arbejdsteder, har svært ved at finde arbejde og bolig, har svært ved at finde sig selv og opleve eget selvværd og mening i de stadig mere ensrettede systemer, de indgår i. Forklaringer kan være mange, men symptomerne på problemerne er tydelige nok.

Ungdomshuset som troldspejl viser os bagsiden af forbrugersamfundet, fordi brugerne der på en ofte lettere selvdestruktiv måde vælger ikke at ville ligge under for de samme systemer og kræfter, som vi andre gør. Forbrugerisme, dyremishandling, bevidstløs fremskridtstro osv Som ikke vil finde sig i det demokratiske systems uretfærdigheder, som vi andre blot trækker på skuldrene af, selv om vi aner, at vi skulle have sagt noget bedre fra. Fx den danske deltagelse i Irakkrigen. Var det resultatet af en demokratisk beslutning at DK for første gang i flere generatione skulle føre sig frem som aggressiv krigsførende nation. Vel var det ej - alt blev gjort for at der ikke skulle træffes demokratiske beslutninger på baggrund af en kvalificeret debat. Jeg var og er rasende over dette, men fik jeg gjort noget ved det? fik andre der tænker som jeg? Nej, fordi der var ikke nogen demokratisk proces, hvor dette kunne foregå...Der kan du tale om magtfordrejning i højeste potens!

Jeg mener altså, at du har en naiv forestilling om det demokrataiske samfunds evne til at løse problemerne på en rimelig måde, og at du ikke ser den nepotisme, økonomiske magtfordrejning og foragt for ret og rimeligt, som hele vores samfund er gennemsyret af. Og din forestilling om loven er ligeledes naivt godtagende, hvis du ikke ser de samme magters indflydelse på lovgivning og retssystem. Systemerne herunder loven skal udfordres konstant. Og der må vi støtte en skævt projekt som Ungdomshuset, der har energien og modet til at gøre dette - også selv om vi så må acceptere en vis overskirdelse af den gode tone til tider. De unge er ikke udemokratiske men går faktisk demokratisk videre i deres fælles beslutningsprocesser, men de har et videre perspektiv og i modsætning til så mange andre har de visioner om et bedre samfund. Det kan ikke sammelignes med en tilfældig boldklub eller et musiksted, fordi det er meget mere. Det tror jeg også du kan se fordi hvorfor skulle hele denne diskussion i den grad få følelserne op at stå?

Det kan heller ikke undre at denne fasttømrede tro hos de unge kommer til at støde sammen med det øvrige samfund fra tid til anden.Jeg taler ikke om hærværk omkring bygningen, som nok mest er utilpassede enkeltpersoners værk. Men om samstød som udspringer af såkaldt demokratiske processer, der ikke indeholder et og rimelighed. et kan godt være BR i København besluttede at sælge huset. Men var det særligt demokratisk eller antændigt, at BR ikke tog hensyn til de løfte de unge havde fået? Og var det særlig demokratisk og anstændigt, at BR ikke fandt et andet hus, som var en del af selve beslutningen omkring salget. Her kunne politikerne med føje have skelet til Jyske Lov og den gamle moral: en amnd er en mand og et ord er et ord!!

Anonym sagde ...

Jeg må indrømme at jeg ikke gad læse hele dit indlæg. Du kommer for vidt omkring, i en sag som egentlig er ganske simpel. F.eks. var Irak-krigen af en demokratisk beslutning, flertallet valgte en borgerligregering, den regering valgte at gå med i koalitionen. Det er demokrati, at en Gallup undersøgelse viser at 51% er imod krigen betyder ikke at regeringen SKAL følge den beslutning. Vi vælger folk til at sidde i regeringen og bestemme.

Nå, men de dele af indlægget jeg gad at læse(det virkede som en masse gentagelser) var en lang socialistisk svada om den onde onde kapitalisme der gennemsyrer regeringen, ordensmagten, osv. osv.
Dette er et politisk spørgsmål fremfor et juridisk spørgsmål. Altså du mener det, jeg mener det ikke.

Men hvad vi har i Danmark er juridisk system som formentlig er det bedste i verdenen. Mængden af korruption i Danmark er en af de laveste i Verdenen(kun overgået af Finland, Island, New Zeeland). Sociallighed er den bedste i verdenen. Listen går videre. At du ikke synes at alt dette passer står for din egen regning, og jeg gider egentlig heller ikke at diskutere det.

Det er okay at give visse grupper særbehandling, med økonomisk støtte osv. MEN ikke på bekostning af andres rettigheder.

Nu når vi i den vestlige verden har kæmpet sålænge for at oparbejde en 3 deling af loven, en lighed for loven, hvorfor så begynde at slå det hele i stykker? Jeg vil mene at Bilka-sagen er et ligeså stort problem som forslaget med en lokalplan for Ungdomshuset, det er magtmisbrug, og jeg er ligeglad om det er storkapitalen eller en flok forkølede punkere der udøver den. Det er den juridisk fallit-erklæring i begge tilfælde...

Anonym sagde ...

hurra for flertalsdiktatur!

Anonym sagde ...

og ja undskyld for den ligegyldige kommentar.

Anonym sagde ...

men jeg bliver lige nødt til at knytte min ligegyldige kommentar til dette:

"Jeg må indrømme at jeg ikke gad læse hele dit indlæg. Du kommer for vidt omkring, i en sag som egentlig er ganske simpel. F.eks. var Irak-krigen af en demokratisk beslutning, flertallet valgte en borgerligregering, den regering valgte at gå med i koalitionen. Det er demokrati, at en Gallup undersøgelse viser at 51% er imod krigen betyder ikke at regeringen SKAL følge den beslutning. Vi vælger folk til at sidde i regeringen og bestemme."

Anonym sagde ...

Til anonymous: jeg indrømmer, at mit indlæg var noget malplaceret i forhold til den tråd, jeg selv har startet 'Hvad gør vi nu?'. Private politiske overvejelser, som kan motivere mig, men ikke nødvendigvis så mange andre. De diskussioner kan vi tage en anden gang!

Og jeg er vel også enig med dig i, at vi har et rimeligt velfungerende demokrati i DK på trods af de økonomiske kræfters styring. Det er komplekst...

Derfor vil jeg gerne tilbage til tråden. Det væsentlige er, at Københavns kommune har svigtet de unge. Man er løbet fra en aftale! Og BR har dermed været årsag til en kraftig og hurtig radikalisering af Ungdomshuset og dets brugere, der faktisk i mange år har været rimeligt fredelige og passet husets egen kultur. Denne særdeles ufornuftige politik bliver BR nødt til at tage ansvaret for. Netop i et demokrati må vi kunne forlange, både som forældre, pårørende og almindelige borgere, at BR gør noget!!

Det er med forfærdelse, jeg har set nogle af BR's medlemmer lange ud efter proUngdomshuset, der i en pressemeddelelse gjorde opmærksom på dette ansvar. Reaktionen var en pubertær hånlatter og afslørede total mangel på den ansvarlighed man må forlange af et styrende politisk organ.

Hvis BR ikke af egen drift hasteinsætter sagen på dagsorden må vi prøve at lægge pres på. Jeg opfordrer til at vi koncentrerer os om dette. Man kunne forstille sig demonstrationer, personlige henvendelser til BR og til rådets medlemmer, protestbreve mv.

Det haster med gode forslag som vi kan samles om!

Uanset vores politiske farve og uanset om vi sympatiserer med Ungdomshuset eller ej må vi kunne blive enige om, at det er hos politikerne i BR hovedansvaret ligger, og at det anstændigvist er BR der må rette op på skaden!

Anonym sagde ...

Er det ikke meget simpelt?
Vi får ungdomshuset fredet/ nedlägt forbud mod nedrivning, HUMAN A/S går fallit, hvis de ikke allerede er det og så köber vi ungdomshuset tilbage og laver den fondslösning som alle vil have, med behörigt hensyn til naboerne.
Christian

Anonym sagde ...

Christian - jo efterhånden ser jeg osse den mulighed tydeligere. Det var den bestemt ikke i starten, hvor retten bad de unge rydde stedet, BR smækkede dørene i og Faderhuset havde fået sin asociale vilje!

Men nu er Human a/s (Faderhuset) i den grad til grin: over fallittens rand, udstillet i sin religiøse fanatisme, afsløret i ren profitjagt. Det burde være en enkel løsning at BR nedlægger forbud mod nedrivning, får Human a/s opløst og erklærer handlen ugyldig. Hvorefter fonden Jagtvej 69 genopstår og køber huset!

Det ville osse hjælpe på den gode vilje, hvis de unge bar alt lortet fra taget ned på gaden til bortkørsel!

Ole