1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

21 november 2006

Er der lys i mørket - hvad gør BR?



Sidste møde i BR var torsdag 16.11. Der foreligger intet referat på nettet. Næste møde i BR er på torsdag 30.11. Fra BR-mødet tors 2.11 er følgende sakset:

Nr. 6 BR 604/06. Medlemsforslag om ejendommen beliggende Jagtvej 69, København N (Ungdomshuset)
(Stillet af Det Konservative Folkeparti, Venstre og Dansk Folkeparti):
Det foreslås,
at Københavns Borgerrepræsentation anerkender
· at Københavns Kommune har solgt og ikke længere ejer ejendommen beliggende Jagtvej 69, København N
· at Københavns Kommune ikke længere har råderet over ovennævnte ejendom efter salget
· at køberen har overtaget ejendoms- og råderetten over ejendommen
· at retssystemet har en grundlovssikret ret til at afgøre private tvister om privat ejendomsret, og at Borgerrepræsentationen også fremover vil respektere domstolenes afgørelser.


Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag:
"ordet 'anerkender' erstattes af ordet 'beklager' for så vidt angår de tre første bullits."

Ændringsforslaget blev forkastet med 41 stemmer imod 7. 5 undlod.

For stemte: Wallait Khan (løsgænger) og Ø.
Imod stemte: A, B, C, 1 medlem af F (Heinrich Metz), O, V, A. Ben Haddou (løsgænger) Winnie Berndtson (løsgænger) og Finn Rudaizky (løsgænger).
Følgende undlod at stemme: 5 medlemmer af F (Bjarne Fey, Ninna Thomsen, Torben Kastrup, Camilla Burgwald og Signe Goldmann).

Medlemsforslaget blev herefter godkendt uden afstemning.

Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten afgav følgende protokolbemærkning:
"Vi finder forslaget overflødigt, eftersom arbejdet i Borgerrepræsentationen naturligvis altid vil foregå inden for lovens rammer. Som ansvarlige partier interesserer vi os for de problemstillinger, der opstår i byen. Herunder at arbejde for løsnnger, der ikke bringer københavnske borgere i utålelige situationer. Unge som brugerne i Ungdomshuset på Jagtvej findes i enhver storby, og selvstyrende ungdomshuse er et naturligt ønske i en by som København."

Enhedslistens forslag var ganske relevant og ganske morsomt i sin udformning. Gad vide hvordan alle 'de sure' reagerede?Der er lukkede punkter i referatet - og det er ikke til at vide om Ungdomshuset har været på der. Evt et forslag om en ny placering af huset. - Vi venter stadig på afgørelse i Human a/s ansøgning om nedrivning. Vi ved ikke om nogen har ingivet konkursbegæring omkring firmaet eller på anden måde har anfægtet dets lovlighed på grund af det ulovlige regnskab. Vi ved ikke om BR har drøftet disse nye oplysninger om køberen af Jagtvej 69 og hvilke konsekvenser disse drøftelser evt har haft! Eller kan nogen korrigere mig?

Ole

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Begrundelsen fra Peter Schlüter C var bla følgende i et svulstigt eksempel på benægtelse, ansvarsforflygtigelse (tidligere var der en nu glemt beslutning om et andet hus til de unge), intolerance og diskrimenerende omtale af en minoritetsgruppe. Hvor er forståelsen af det store arbejde der gøres for og omkring de tusindvis af unge mennesker, der gennem året færdes i miljøet? Jeg er ikke særlig tryg ved at have den type mennesker til at sidde og træffe beslutninger, der vedrører os alle:

P. Schlüter (C): "Når Borgerrepræsentationen med dette forslag udtrykker, at kommunen hverken ejer huset eller har rådighed over huset samt anerkender domstolenes afgørelser om huset, så signalerer vi naturligvis, at vi fortsat står ved salget, og at vi ikke ønsker at få huset tilbage eller ønsker at disponere over huset. Vi anerkender på den måde, at den nuværende ejer har købt huset, og det er slået fast ved domstolene. Vi har ikke længere juridisk hjemmel til at omgøre rettens kendelse i denne sag.
Ved at vi vedtager dette forslag, må enhver snak fra medlemmerne af Borgerrepræsentationen om, at kommunen skal involvere sig i huset igen, forhåbentlig snart forstumme.
Vi er kommet af med huset på Jagtvejen, og vi ønsker ikke igen at stikke hænderne i denne hvepserede, et ungdomshus uden kontrol, uden styring, uden kurs, uden demokrati, uden kontakt med sin omverden, uden respekt for naboerne, og det er jo altså alle os andre københavnere. Vi ønsker slet ikke at poste borgernes dyrt tjente skattekroner i dette anarkistiske miljø, som isolerer sig som en ø midt i storbyen og ikke tager hensyn til nabolaget, som faktisk føler sig taget som gidsler i deres egen gade.
Det er ikke acceptabel adfærd, det er børnehave. Derfor vil det være tiltrængt, om vi her fra Borgerrepræsentationen kan sende det utvetydige budskab, kommunen engagerer sig ikke i Ungdomshuset, det vil være en klar besked både til den nye ejer og til byens mange undrende skatteydere.
Samtidig vil budskabet vise de hætteklædte individer, som kalder sig frihedskæmpere, anarkister, besættere, at ulydighed som sådan mod loven, ikke lønner sig i længden i en storby, hvor vi alle sammen skal kunne færdes, trives og bo sammen i fred og harmoni med hinanden."

(fuldt referat her: http://www3.kk.dk/Politik%20og%20Demokrati/Byens%20styre/Borgerrepraesentationen/Referater.aspx)

Ole

Anonym sagde ...

Link til fuldt referat fungerer ikke. Gå ind via dette link http://www3.kk.dk/ og det er nemt at finde alle referaterne fra BR.

Ole