1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

13 december 2006

VI SKAMMER OS IKKE!!!

"I skulle skamme jer" er der en debatør her på bloggen der skriver.
Det eneste jeg skammer mig over er at politikerne her i landet gør alt for at ødelægge en blomstrende og vigtig kultur der har eksisteret i over 24 år. Jeg skammer mig over at kommunen ikke værdsætter unge mennesker der har et initiativ og som tager et politisk standpunkt til det samfund vi lever i. Jeg skammer mig over ensretningen og småligheden der hersker i samfundet, skammer mig over de grådige og spekulative markedskræfter der får lov at regere medens der bliver flere og flere fattige og hjemløse i samfundet.
Jeg skammer mig over homofobi, sexisme og racisme, flere og flere voldsepisoder i samfundet, krigen i Irak, miljøpolitiken, asylpolitiken, korrupte politikere, diskriminering og forsøg på udradering af alt der er alternativt og anderledes. Der er altfor meget at skamme sig over i dette samfund, og jeg er stolt over at der findes en gruppe unge der kæmper for et alternativ, der er baseret på nonprofit og solidaritet.
Kampen om ungdomshuset vil altid være en ulig kamp, hvor kapitalen og politimagten er på den ene side og unge mennesker der blot ønsker at blive accepteret og have deres kultur i fred på den anden side.
Det er jer der skulle skamme jer for ikke at lade de unge få lov at være unge og have deres kultur.
Hvis de havde fået lov at have deres hus i fred, ville der ALDRIG kommet til denne ballade. Det er jer der er voldelige. De unge svarer kun igen og kæmper for det de tror på. Det er jer der tvinger de unge til at forsvare sig, det er jer der tvinger dem til at anvende vold for at blive hørt.
De unge har forsøgt alle fredelige midler gennem tiderne, men de bliver ikke hørt og kun mødt med politiets vold.
Det er et sygt samfund.
Det er jer der burde være forbilleder for unge mennesker, være åbne og frisindede og ikke-voldelige. Men I beviser det modsatte, hvordan kan I så forvente at de unge skal handle anderledes?
Jeg er træt af jeres forbandende smålige kævleri om ejendomsret og demokrati.
Salget af ungdomshuset var ikke demokratisk på nogen måde, så allerede der har demokratiet fejlet og det skal der rettes op på. Det er ikke de unges skyld eller ansvar. Det er politikernes.

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

"De unge har forsøgt alle fredelige midler" Vel også de voldelige...

Anonym sagde ...

For mange unge var Ghandis ikke-voldmetoder et ideal.
Men efter en masse fredelige demonstrationer hvor de unge brugte ikke voldelige metoder, er de blevet tærsket af politiet.
På et tidspunkt er bunden nået, de unge vil ikke finde sig i det mere og de griber til selvforsvar.
Er det ikke en rimelig naturlig udvikling blandt mennesker?
Hvis samfundet møder de unge med en fremstrakt hånd, får de også en fremstrakt hånd. Møder samfundet dem med politibrutalitet og brudte løfter får samfundet ditto.
Hvad du giver får du igen min ven.

Anonym sagde ...

"De unge har forsøgt alle fredelige midler" Vel også de voldelige...

En fattig og nem kommentar til et engageret indlæg fra en person, der kender de unge, vi taler om her. OK, hvis du mener det med de voldelige midler, så kom med nogle konkrete eksempler på, hvad du mener. Så kan vi diskutere det. Der er omvendt masser af detaillerede eksempler på, at de voldelige episoder er startet af andre end de unge, fx politiet...Mit gæt er at du ikke kan komme med et eneste relevant eksempel, fordi det typiske for alle de mange negative holdningsindlæg her på bloggen er, at de kommer fra folk, der faktisk ikke kender en snus til Ungdomshuset, men mener de har hørt om noget fra een der måske kender en osv osv. I en anden diskussion på et andet forum, fortalte en debatør, at på hans arbejdsplads var 95 personer mod Ungeren, mens 4 var for. Disse 4 var de eneste der havde været på stedet, mens de andre havde læst, hørt, syntes osv. Realiteten var at de trængt op i en krog måtte indrømme, at de ikke vidste hvad de snakkede om!

Er det så mærkeligt, at vi andre, der har sat os ind i stedet og de mennesker der kommer, er ved at være røvtrætte af fordomsfuldhed og uvidenhed. Dette er et alvorligt emne, der simpelthen behandles alt for letkøbt. Gå ned i huset og sæt jer lidt ind i hvad der foregår og kom så tilbage med jeres iagttagelser. Ellers er der faktisk ikke noget at diskutere!

Ole

Anonym sagde ...

Ole, og typisk for folk som dig er det jo aldrig de unge der starter noget somhelst. Selv når de i forvejen truer med bål, brand og brosten. Jeg behøver ikke at have kommet til en punk koncert i ungeren, mig er det fuldstændigt ligegyldigt hvad der foregår i ungeren, ligesom det er ligegyldigt hvad der foregår Ruths tosse-kirke.

Fact er at de unge ikke længere ejer bygningen. Fact er at de ikke vil fjerne sig fra den.

Loven er lige for alle, ligemeget hvor kreative du synes de unge er når de losser lokummer ned i hovedet på ordensmagten fra 2 sal.

Som jeg har skrevet andetsteds:
"Hvad der undre mig, er at Ole Thofte kan tage en uddannelse som psykolog med den logiske sans som han tydeligvis ikke besidder. Men det kræver åbenbart ikke andet end et blødende hjerte og rystende hænder at få en grad i venstreradikal terror-sympati. Det er nu engang også nemmere, mere sympatisk og mere cafe-latte tilsjasket end at knalde sine børn og fingerne og sige "Nej, du må ikke. Hvorfor ikke? Fordi far siger det."

Ole Thofte er et klart tegn på at den samlede blødsødne feminazistiske psykologi stand har sejret af helvede til."

95 mod 4, det hedder demokrati. Omvendt hvis 4 overtrumfer deres holdning mod flertallets mening, så hedder det apartheid, totalitært osv.

Anonym sagde ...

Svarede du på det jeg spurgte om? Har du erfaringer at tale ud fra?...Næh, men hidse dig op: det er tilsyneladende intet problem. Og slynge om dig med insinuationer og påstande af absurd karakter, det går så nemt, så nemt... tilmed er det totalt uforståeligt hvad du egentlig mener.

Jeg bad om konkrete eksempler på det, du påstår. Intet andet. Jeg gider ikke holdningsskænderier.

Ole

Anonym sagde ...

citat fra en anden blog:

Kommentar fra Jakob Schmidt-Rasmussen:

Jeg var i tidernes morgen med til at arrangere aktionsugen Kulørte Klat, sammen med andre af Ungdomshusets brugere. Men allerede året efter degenererede miljøets aktioner, da aktionsugen Sorte Klat endte i vold & hærg.
Den 18. maj 1993 gik autonome med udgangspunkt i Ungdomshuset fuldstændigt amok, fordi en folkeafstemning om tilknytningen til EU ikke gik, som de ønskede. Der røg den sidste sympati, selvom jeg også helst havde set at folkeafstemningen var gået anderledes.
For hvad kan man kalde folk, der reagerer ekstremt voldeligt fordi de ikke bryder sig om udfaldet af en folkeafstemning?
Allerede på det tidspunkt burde huset være ryddet.
Jeg kan simpelthen ikke forstå, at nogen kan opfatte et miljø, som hverken respekterer folkeafstemninger, politiske beslutninger, eller domstolsafgørelser, som progressivt. De er hærgende flokegoister.

Anonym sagde ...

Hvis du følger John Gerlachs polemik med Jakob, fx i Information, så er der sået så mange tvivl om Jakobs opfattelse, at den i hvert fald ikke kan stå alene, som her.

Anonym sagde ...

Må faderhusets uendelige kærlighed være med os så vi ved at vi ikke er alene med vores ulykkelighed. tak ruth evens du er vel nok en dejlig so. og jeg håber du kan stave til K A R M A INDEN MIN FODSÅL SPARKER DIG LIGE MIDT I DIT GRIMME FJÆS med meget venlig hilsen fra Emil

Anonym sagde ...

Må faderhusets uendelige kærlighed være med os så vi ved at vi ikke er alene med vores ulykkelighed. tak ruth evens du er vel nok en dejlig so. og jeg håber du kan stave til K A R M A INDEN MIN FODSÅL SPARKER DIG LIGE MIDT I DIT GRIMME FJÆS med meget venlig hilsen fra Emil

Anonym sagde ...

Er Emil et af de fredselskende individer du lovpriser Ole?

Anonym sagde ...

HOST!
4 skade politibetjente, vinduer smadret, butikker plyndret, haervaerk overalt ....

"goer ingen fortraed" ..

Omend ingen var itvivl foer idag, kan ingen overhovedet vaere i tvivl nu. Det er en rotte-rede af pest og ulykker, for baade de unge og samfundet omkring dem. Det skal stoppes nu!

Anonym sagde ...

I forhandler med vold og trusler. Det er jeres valg, og der er nu derfor I mister hus, tag osv. En smule respekt og der havde sikkert vaeret roester paa jeres siden blandt bogerne i Koebenhavn og deres repraesentation.

Boern bliver lokket med til at deltage i disse voldlige konfrontationer som I har bevaebnet jer til. Disse foraeldre har mistet alle rettigheder til deres unger; de skulle anbringes med foster familier og gives en fremtid; ikke dette formoerket og forkvaklet menneskesyn der kun syntes at tale om rettigheder naar det kommer til jeres egne.

Anonym sagde ...

Hvad laver en flok forkælede unger i VORES kvarter ?

Skrid hjem. Og lad Nørrebro være i fred.