1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

12 december 2006

Så kom afgørelsen


Ruth Evensen har valgt at ikke sælge Jagtvej 69 til fonden for 11 mill. kroner.
Dette meddelede hun i dag på en pressekonference.
En ting er at hun er direkte skyld i al den smerte dette medfører. Hun kan vaske sine hænder som Pontius Pilatus og lade Jesus korsfæste. Hun selv vil føle sig skyldfri. Men det værste ved denne sag, er at hun er en del af et politisk spil, der har kørt siden politikerne solgte ungdomshuset. Det er her fejlen skal findes, men det er Ruth Evensen som har magten over politikerne. Nu er det politikernes ansvar at tage magten tilbage og ikke lade et helt samfund styres af en højreradikal fanatisk kristen sekt.
Det, der er hovedproblemet i denne sag, er at kommunen har valgt at undertrykke og hetze en vigtig gruppe i samfundet, og det hører ikke hjemme i et demokratisk samfund. At denne gruppe er vores unge og børn, gør det ikke bedre. Vores samfund har til opgave at værne om borgeres rettigheder til at udøve deres kultur, og ikke sætte samfundsgrupper op mod hinanden. Når dette sker, går vi på siden af den demokratiske ånd, og det var det, der skete, da ungdomshuset blev solgt over hovedet på de unge, alle husets mange tusinde brugere i ind og udland samt bydelens borgere.
Der er sket en uret og uretten bliver klarere når nøglen til fred og fordragelighed bliver overdraget til et menneske, der vil gøre alt for at ødelægge livet for tusindvis af andre mennesker.
Det handler ikke længre om ungdomshuset, det handler om hvad for et samfund vi vil have. Det går meget dybere og påvirker vores ret til at lade vores kultur blomstre og til være forskellige. At vi har et samfund der accepterer og fremelsker mangfoldighed, for kun da, kan vi tale om et rigt samfund. Vi lever i et samfund hvor penge styrer interesserne og dermed også magten. Det er nu vi mere end nogensinde har brug for steder som er selvstyrede på nonprofitbasis. Det er netop i et miljø hvor grådighed og konkurrence ikke står på dagsordenen, at man stadig kan finde dyrbare værdier som solidaritet, omsorg, uselviskhed og idealisme. Og den er for alle som vil være med.
Forunderlig nok ser vi at flere og flere vil være med. Huset har været velbesøgt i en grad vi aldrig har set før. Det er mere end hvad Faderhuset kan stille op med. Underskriftsindsamlingen for ungdomshuset er oppe på over titusinde, huset har fået støtte fra forfattere og musikere, fagforeninger, politikere og en masse almindelige borgere over hele landet.
Det handler om andet end at de unge smider med brosten. Det handler om noget meget mere principielt; retten til at være anderledes og blive taget alvorlig! Politikerne skal sætte Ruth under politisk pres nu. Politikerne skal tage ansvar og rydde op efter forgængernes stinkende efterladenskaber.
Til Ruth vil jeg sige,
Du holder en hel befolkning som gidsler i denne sag. Du står med nøglen til løsningen. Dit korstog skaber kun smerte og vold. Mennesket er til for at skabe fred og frihed for hinanden. Du beviser det modsatte. Besind dig nu. Sælg Jagtvej 69 til fonden og lad de unge være i fred.

Idun Varvin

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad med at de unge lod Nørrebro være i fred?

Anonym sagde ...

Godt at de fleste på Nørrebro er glade for Ungdomshuset og værdsætter de mange kvaliteter: godt og spændende værested for de unge, billigt madsted for alle (20 kr for et særdeles velsmagende måltid), god musik og fester, film, snak med vennerne og andre, foredrag og diskussioner, øvelokaler, værksteder af forskellig art osv. Hvad mere kan man ønske af et alternativt, billigt kultursted på Nørrebro for de unge og andre interesserede?

Hvad nu? Lad os komme væk fra en formørket religiøs sekt, som har sin egen underlige dagsorden. Landsplandirektiv er foreslået? Hvad med ekspropriation? Hvad med Ombudsmanden? Hvad med Menneskerettighedsdomstolen? Hvad med om alle dem, der er på Ungdomshusets side melder klart ud - jeg vurderer det som mindst 40-50 % af befolkningen? Dele af fagbevægelsen støtter op, hvad med resten? Hvad med om SD som indledning til det kommende regeringsskifte tager afstand til DF og melder klart ud med støtte til Ungdomshuset? Og hvad med om osse Borgerrepræsentationen tar ansvar for sin fadæse... Vi har brug for fokus på sociale og kurturelle fælleskabsværdier efter 7 års ørkenvandring i individualisme og kommercialisme. - Ja, jeg spørger bare!

Ole

Anonym sagde ...

Klynk, hulk. Se så at pakke sammen og fise af.

Anonym sagde ...

det er da godt nok noget af en samlet afstumpede bemærkninger der har sneget sig herind.

Ak ja.

Anonym sagde ...

Jeg forstår ikke hvorfor man siger at Faderhuset holder Nørrebros/Danmarks befolkning som gidsler? Det er da vel ikke dem der truer med vold og hærværk...

Anonym sagde ...

Hvem skaber vold her? Det gør de autonome voldspsykopater der truer med at skabe krig i gaden hvis de ikke får deres vilje.

I fortjener en stiv gang knippelsuppe.

Anonym sagde ...

Annonymos skriver: "alle dem, der er på Ungdomshusets side - jeg vurderer det som mindst 40-50 % af befolkningen".

Udsagnet er præcist lige så intelligent som en påstand om, at 40-50 % af befolkningen bakker op om nynazisterne.
Og disse sortfascister er en ikke så voldelige og idiotiske i deres fremfærd som I rødfascister.

Skam jer.

Anonym sagde ...

poul og peter.

En påstand bliver ikke til en sandhed fordi man kan skrive det i en sætning på en computerskærm.

Men udspyde indholdsløse spekulationer, det kan i finde ud af

Anonym sagde ...

Peter Bjørn, du er jo selv supervoldelig i din kommentar;
I fortjener en stiv omgang knippelsuppe".
Hvis du repræsenterer politikernes voldelige holdning, hvordan kan du så forvente at de unge skal have et forbillede som de kan leve op til????