1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

21 december 2006

God Jul ønskes alle fra Ritt Bjerregaard:


Hermed Ritts standardsvar til alle som skriver eller mailer hende:

Tak for din e-mail og for din interesse i Ungdomshusets forhold. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret over situationen med Ungdomshuset.
Igennem de seneste par dage har jeg modtaget langt over 200 henvendelser, breve og e-mails om Ungdomshuset. Det er ikke muligt for mig at skrive et personligt svar til alle henvendelser inden jul. Derfor har jeg valgt at svare, ved at lægge en lille gennemgang af den seneste udvikling i sagen ud på min hjemmeside. Følg linket:
http://www.ritt.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=688&Itemid=1
Med ønsket om en god jul og et godt nytår.
Ritt Bjerregaard

En kedelig december i København
Hvor var det dog en trist optakt til julen, som vi fik i weekenden. Bevæbnede unge gik i gaderne for at slås med politiet, for retten til et hus som domstolene for længst har afgjort, ikke er deres. Den religiøse sekt, Faderhuset, står stejlt på deres ret til et hus, de ellers kunne have tjent gode penge på at sælge. Sammen med Københavns politidirektør har jeg opfordret Faderhuset til at sælge huset. Det vil de ikke. Det er deres hus.

Jeg har sammen med den socialdemokratiske gruppe på Rådhuset opfordret de unge i huset til at finde andre steder at videreføre de aktiviteter, som de har i Ungdomshuset. Jeg er glad for, at fonden har forsøgt at finde en løsning på konflikten. Men jeg må konstatere, at forholdene i Ungdomshuset ikke har gjort det muligt afværge voldelige optøjer, som kræfter i Ungdomshuset bevidst har opsøgt. Fonden kunne være med til at bryde den negative spiral. Derfor er det beklageligt, at Fonden nu ikke vil gøre mere.

Kommunen har ikke kontakt til Ungdomshuset. Det vi kender til de unges ønsker, er et ufravigeligt krav om, at man bevarer Ungdomshuset på Jagtvej 69. Hvis det er dagsordenen, er der ikke noget at drøfte. Retten har talt, og det står ikke til at ændre.

Efter lørdagens helt uacceptable optøjer skylder Ungdomshuset, at gøre det klart for omverdenen, om det fortsat er "Den Sorte Blok", der styrer huset, eller om mere moderate kræfter er kommet til. Hvis der er en vilje til løsninger udenfor Jagtvejen 69, kan jeg kun opfordre de unge til at træde frem. Men før det sker, og før vi kender til andre ønsker fra de unge, er der intet grundlag for dialog.

Der er grund til at takke Københavns Politi for at anlægge en så tålmodig og afventende strategi overfor den politiske hooliganisme, vi oplevede i weekenden.

At folk på Nørrebro er godt trætte af Ungdomshuset forstår jeg godt. De unge har virkeligt skadet deres sag med optøjerne. De unge kan jo ikke efterfølgende forvente, at et andet nabolag skal hilse dem velkomne. Realiteten er, at weekendens voldelige angreb på politiet har skadet de unges sag, og gjort det sværere for Fonden at hjælpe dem. Min opfordring til de unge er at gøre op med voldepisoderne og komme med en realistisk udmelding.

Hvis du er uenig med Ritt , kan du skrive, maile eller ringe hende, men hun er først på arbejdet igen efter nytår:

Overborgmester
Ritt Bjerregaard
Rådhuset
1599 Kbh V
Mail: ritt@kk.dk
Tlf: 33 66 22 00

Ingen kommentarer: