1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

27 december 2006

Center for konfliktløsning



Til Borgerrepræsentationen, Faderhuset og Ungdomshuset

Vi på Nørrebro er dybt og konkret bekymrede for det fysiske opgør om Ungdomshuset, som nu tegner sig, fordi det fortsat kan udløse hærværk og vold, som vil gå hårdt ud over os, vores kvarter, vores børn og vores hverdag. Hvis det sker, vil alle konfliktens parter blive tabere. Vi tænker, at når konflikten er skabt af mennesker, kan den også løses af mennesker, uden vold. Det er ikke for sent at finde en fredelig udgang, som er i alles interesse. Derfor denne appel.

Vi tager ikke stilling i konflikten, ønsker blot at få den løst på fornuftig vis. Vi anerkender Borgerrepræsentationens ret til at træffe beslutninger, Faderhusets juridiske ret til huset og de unges frustration over at skulle forlade huset. Vi har med tilfredshed bemærket, at alle tre parter har udtrykt stor uvilje mod, at bydelen skal hærges af hærværk og vold. Og vi tror, det kan undgås, hvis parterne viser vilje til det.

Vi opfordrer de tre parter til at mødes for at søge nye, uprøvede forslag til, hvordan konflikten kan løses. Vi foreslår, at en konfliktmægler hjælper ved at lede processen, så den kommer til at handle om at finde løsninger, ikke at gentage de gensidige bebrejdelser og hidtidige positioner. Vi tror, de tre parter har ressourcer til det, og at en åben dialog mellem mennesker af god vilje har mulighed for at skabe helt nye tiltag, der kan åbne den fastlåste situation.

Vi forestiller os, at mødet holdes på et sted og et tidspunkt, som er ukendt for pressen, og at parterne selv finder ud af, hvordan medierne efterfølgende orienteres.

Vi vil henvende os til jer for at høre jeres svar onsdag d. 3. januar 2007, og vi opfordrer jer til at tænke seriøst over det, vi foreslår. Det er ikke for sent! I er velkomne til at kontakte Henrik Rosager, CKL, 22 18 41 09 - her@konfliktloesning.dk, hvis der er spørgsmål, I gerne vil have afklaret, før I kan svare.

Onsdag d. 27. december vil vi gå ud med en pressemeddelelse om, at vi har sendt jer denne appel.

Følgende foreninger og organisationer har tilsluttet sig appellen:

Lene Andersen, formand for Foreningen til Søllerødgades Forskønnelse
Henrik Rosager, leder af Center for Konfliktløsning
Johnny Beyer, formand for Nørrebros Handelsforeningen
Formand Anker Pedersen, Lokalrådet for Nørrebro Park
Rikke Rask og Karen Henriksen, Ikkevolds-Initiativet
Skolebestyrelsesformand William Krogh og skoleleder Lars Ibsen Guillier, Blågårdsskolen
Skolebestyrelsesformand Rikke Brandt og skoleleder Lise Egholm, Rådmandsskolen
Skolebestyrelsesformand Mette Kirk og skoleleder Klaus Mygind, Helligkorsskolen
Formand for forældrebestyrelsen Michael Silfwander, Daginstitutionen Cismofytten Formand Henrik Roug, Ejerforeningen, Søllerødgade 35 -37 og Holtegade 15
Formand Gitte Jørgensen, Brug Folkeskolen
Skoleleder Jacob Hatting, Nørrebro Lilleskole
Niels Otto Fisker, Tagahus Andelsboligforening Søllerødgade 40 - 42.
Sognepræst Susanne Voss Pedersen og sognepræst Jonna Dalsgaard, Anna Kirke
Sognepræst Jens Christian Larsen, Kingos Kirke
Ungdomspræst Per Ramsdal, Brorsons Kirken
Sognepræst Peter Glistrup, Bethlehemskirken
Skolebestyrelsesformand Anne Lise Hansen, Jagtvejens Skole
Skolebestyrelsesformand Sidse Fisker, Hillerødgade Skole
Sognepræst Arne Kappelgaard, Kingo Kirke
Lisbeth Søe, Blågårdskirke

På Appel-Initiativets vegne

Ifølge politikens artikel i dag har kun Ungdomshuset, foreløbig som den eneste part, sagt ja til at deltage. Faderhuset har takket nej, og Ritt Bjerregaard holder juleferie. En konfliktløsning er afhængig af at alle parter siger ja. (master)

Ingen kommentarer: