1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

08 december 2006

Lad os diskutere lidt barskt: Ekspropriation ønskes af alle Københavnere!

Læs følgende fra en lidt arrogant, men interessant diskussion på http://www.punditokraterne.dk/74113_Hvad_er_ejendomsrettens_vaerdi_i_Kobenhavn.html

Citater: "Pointen med hensynet til "Almenvellet" er, at denne formulering i grundlovens §73 sådan set ikke har nogen reel betydning for hvorvidt man kan ekspropriere eller ej. 

Da almenvellet er så vanskeligt at definere undlader domstolene simpelthen, at vurdere hvorvidt det eller hint indgreb sker af hensyn til almenvellet. 

I praksis betyder almenvellet altså blot det som flertallet kan blive enige om. Det kan man selvfølgelig mene er problematisk udfra mange forskellige synspunkter. 

Domstolenes behandling af sager omkring §73 er derfor i hovedregelen sager der har til formål at fastslå 1) Hvorvidt der overhovedet er tale om en ekspropriation og 2) Erstatningens størrelse.

Sad but true...
Mark skrev:

Må jo lige for en god ordens skyld nævne, at jeg bare er en statskundskabsstuderende, der har haft lidt offentlig ret, så hvis der er nogen af de mere jurakyndige bloggere der har kommentarer eller korrektioner hører jeg dem naturligvis gerne..:-)"

Der er skam ikke helt galt Mark ;) Men alligevel lidt ved siden af...Prof. Dr. jur. Henrik Zahle skriver således i sin forfatningsretslærebog: 

"Under prøvelse ved domstolen kan det politiske skøn over, hvad hensynet til almenvellet kræver kun undtagelsesvist tænkes kritiseret; en særstilling indtager dog de love, der i folketinget IKKE er behandlet som ekspropriationslove"

Med andre ord: Dette led i bestemmelser beror på en politisk afvejning...dett er også grundlovens hensigt, idet domstolene på ingen måde har mandat eller evne til at vurdere, hvad der bedst tjener "almenvellet" i et demokrati.

Noget andet er, at denne sag ikke afgøres af grundlovens § 73, men af helt almindelige saglighedskrav til forvaltningen. Det som Sten Rønsholdt er citeret oven for for at kalde magtfordrejning. " Citater slut.

Konklusion: ekspropriation kræver blot at man i Borgerrepræsentationen er politisk enige!

Som borger i København siger jeg direkte: Nu gider vi ikke høre mere ballade omkring det skide hus på Jagtvej. Det er gået rimeligt godt uden nævneværdig vrøvl derude ifølge politiet med de unge som brugere af huset, så lad dem dog fortsætte med det. Os generer de ikke...Vi er ikke interesserede i en optrapning af uroen på Nørrebro; vi er ikke interesserede i udgifter på adskillige millioner til en udsættelsesforretning ved politiet; vi er ikke interesserede i ballade og hærværk i en uoverskuelig fremtid og med uoverskuelige udgifter til følge. Og vi er komplet ligeglade med den skøre skinhellige og latterlige religiøse sekt, der leger røvere og soldater med alle mulige grupper. Ignorer dem og kør dem ud på sidelinien! Jeg repræsenterer en million Københavnere, der fornuftigt nok tænker med tegnebogen: lad os få den ekspropriation nu, Ritt Bjerregaard! Og vi sparer alle millionerne, udbetaler en minimal erstatning til de skøre kristne, sælger huset til Fonden, der er vild med at købe det til de unge og tjener ti millioner til kommunen på det salg, dem kan vi godt bruge. Det eneste der kræves er, at I fornuftige politikere tager lidt hensyn til vores tegnebog for en gangs skyld. Altså: tag jer sammen politikere, der repræsenterer os alle og vedtag den ekspropriation på næste møde; det kræver kun enighed, og det kan I vel finde ud af, når I ved, at det er det, vi alle ønsker. Så er problemet løst!

Venlig hilsen: alle os mere eller mindre tavse københavnere! - og rigtig god jul og godt nytår uden hærværk, optøjer og afbrændte biler!

Ingen kommentarer: