1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

26 december 2006

I Norge kan de finde ud af det med Ungdomshuse...


Hvad er der galt i Danmark, når vi ikke kan?

Læs følgende artikel fra Politiken om, hvordan borgerlige politikere og kirken fandt sammen om en redning for Ungdomshuset Blitzen, da den var var truet med salg. Hvorfor? Fordi der skal være dialog, og fordi der skal være plads til os alle sagde politikerne. Hvornår lærer de det inde i Borgerpæsentationen? Måske skulle vi bede en norsk debutation af politikere komme og snakke lidt med kollegerne på rådhuset her? Og norske kristne til at tage en tilsvarende snak med Faderhuset, da vores egne kristne åbenbart ikke kan trænge igennem. Måske vil Ruth lytte til dem, nu hvor hun er ved at slå sig ned i Norge?

Læs her: http://politiken.dk/cci/article217753.ece


Ole

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det har heller ikke været nemt at blive enige med bystyret i Oslo. Kompromisset med Blitz blev indgået august 2000:

"Blitzerne satt musestille på galleriet, mens politikerne bedrev hektisk korridorpolitikk om huset deres. Helt frem til vedtaket skulle bankes, var det åpent hvor Oslo bystyre ville havne i Blitz-saken i går kveld.

Tautrekkingen handlet om i hvilken grad Blitz-miljøet skulle få noen garantier om å få bli i Pilestredet 30 c etter at kvartalet er pusset opp. Og om et såkalt "bredt ungdomsmiljø" skal få supplere aktivitetene i huset.

Høyre-byrådet ville opprinnelig bygge boliger i de øverste etasjene i bygget og erstatte Blitz-miljøet med et vanlig ungdomshus.

I går samlet et flertall bestående av Høyre, Ap., Kr.F., Venstre, RV og SV seg om at byrådet skal forhandle om en leiekontrakt for Blitz "med mål om å opprettholde ett brukerstyrt ungdomshus". Videre at et bredt ungdomsmiljø eventuelt kan etableres andre steder i det verneverdige kvartalet i Pilestredet. Bare Fr.p. gikk imot.

Disse formuleringene var altså nok til å få med Ap., som primært sto sammen med SV og RV, om å kreve at Blitz skal sikres fortsatt leie av huset.

- Vi mener at vi nå binder opp byrådet med et mål om at Blitz skal få bli. Men vi vil jobbe videre for å forlenge kontrakten de har i dag, sier Ap.s Rina Brunsell Harsvik.

Kr.F.s Ann-Katrine Tornås var en av arkitektene bak gårsdagens kompromiss. Hun synes Blitz har all grunn til å takke Kr.F. - Vi mener det er mye positivt i Blitz-miljøet og at en storby som Oslo må ha rom for et slikt miljø. Men tenk om de bare teller tre personer om noen år. Da må vi sikre oss å kunne forhandle om forandringer i huset, sier hun." (aftenposten.no)