1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

17 december 2006

Trykkogeren eksploderede...


Så eksploderede trykkogeren.
Hvad kunne man forvente sig?
Vi ser det alle steder hvor mennesker bliver undertrykkede og ignorerede. Vi ser det alle steder i verden hvor levedygtige kulturer bliver trynet af statsmagten.
Danmark er et flertalsdiktatur og i denne styreform hersker ensretningstanken og angsten for alt det, der er anderledes eller for dem som vover at sætte sig op mod systemet.
Politikerne er styret af en højreekstremistisk sekt, som skal retfærdiggøre ejendomsretten.
Politikerne har begået løftebrud, de vasker deres hænder og sender politiet ud i gaderne med knipler og tåregas.
I 30 år har unge Københavnere kæmpet for et alternativt ungdomshus. Nu er vi tilbage igen, der hvor vi var. Historien gentager sig. Mennesket dummer sig igen og igen. Nu er 2,5 mill. som huset blev solgt for i sin tid allerede brugt på bekæmpelse af de unge. Det er en typisk amerikansk tankegang. I stedet for at hjælpe det irakiske folk økonomisk og få udryddet fattigdommen, bruger USA enorme summer på militær, fører krig uden FN mandat, blot for at kaste landet ind i en blodig borgerkrig. Saddam kunne være afsat på en langt mindre blodig måde, i samarbejde med irakere. Vi tror vores demokrati er den rigtige måde at tænke på og træder den arrogant og diktatorisk over hovedet på irakerne, da vi sidder med pengene og voldsapparatet. Hvor er vi bare kloge!
Ligeledes ville kommunen have sparet os for alle disse kampe hvis politikerne blot havde ladt de unge beholde deres hus og anerkende og støttet deres kultur.
Nu lader de økonomien bestemme, ved at sælge huset til højestbydende og derefter bruger de vold til at bekæmpe de unge. Hvordan kan man forlange at de unge skal møde samfundet på en fredelig måde? Vi skulle have været de unges forbillede, ved at finde politiske, fredelige løsninger. Ved at sige: fedt at der findes nogle unge, der tager initiativ og er selvstyrede. I er vores håb og fremtid, thi jeres drømme om et bedre samfund er noget vi kan lære af.
Jeg ville ikke at mine skattepenge skulle gå til bekæmpelse af de unge og ungdomshuset. Pengene skal da gå til renovering af bygningen, et nyt køkken, bedre elsystem i huset, osv osv. Og for al del, lad dem dog have lov til at demonstrere i gaderne og vise deres vrede, nu hvor de er blevet svigtet på det groveste. Men bliver jeg hørt? Nej for fanden. Jeg bliver først hørt når jeg går ud sammen med de unge og hjælper dem med at bygge barrikader.
Det er jo for fanden samfundets børn, ikke kun mine og dine børn. Lyt til dem, strek en hånd frem, anerkend dem, så vil I se at de er fredelige og gode mennesker, der har visioner om et bedre samfund end det vi har i dag, et samfund med mere frihed og retfærdighed. Frihed til at bestemme over sit eget liv, fri kultur, en bedre fordeling af goderne i samfundet, så ingen behøver være hjemløse eller fattige i Danmark. De unge i ungdomshuset er foregangskvinder og mænd for en politisk bevidsthed og kultur, som vi er rigtig mange der står 100% inde for. Derfor er der så stor opbakning til huset i befolkningen.
Danmark har en stor venstrefløj, der er ved at vågne op igen. Rundt på gymnasierne er de unge ved at blive politisk bevidste.
Med os har vi præster, kunstnere, fagforeninger, politikere, naboer, almindelige borgere, der alle støtter bevarelsen af Ungdomshuset. Vi er mange tusinde. Lyt til os og skab fred på Nørrebro!!!

Jeg undrer mig over at politikerne ikke kan bruge ekspropriationsmodellen overfor Faderhuset, når de i andre tilfælde gør det uden at blinke.
Vi har jo historien om den økologiske landmand der skal flytte fra hus og mark fordi flertallet har besluttet at der skal være golfbane på hans mark. Og hvad med motorveje og købecentre?
En svinestreg kan man godt lave med loven i hånden, men når det gælder bevarelse af ungdomshuset, er ejendomsretten hellig.
Men vi ved at kapitalkræfter vil bygge købecenter og underjordiske parkeringspladser på grunden Jagtvej 69. Beboerne i området vil hellere have Ungdomshuset. Og Faderhuset får aldrig et ben til jorden på Nørrebro. Så hvis folket skal bestemme, som det hedder sig i et demokrati, så bliver Ungdomshuset der hvor det er.
Et godt råd: Tag trykkogeren af varmen, inden den eksploderer.

De bedste hilsner
fra Onkel Kaare V.

20 kommentarer:

Anonym sagde ...

Du mangler bare at sætte Steffen Brandts "Det er samfundets skyld" på som soundtrack.

kramperen sagde ...

Der er så mange ting forkert med hvad du har skrevet at man næsten ikke ved hvor man skal starte! Nå, men det er vel bare at starte fra enden af.

1. "flertals diktatur", kald det for demokrati, det andet navn er et billigt trick.

2. "Politikerne er styret af en højreekstremistisk sekt, som skal retfærdiggøre ejendomsretten."
Ejendomsretten er accepteret af 99,99% af den danske befolkning.

3. "Politikerne har begået løftebrud, de vasker deres hænder og sender politiet ud i gaderne med knipler og tåregas."
Det var ikke nødvendigt at sende politi på gaden da Nyrup brudte løftet til efterlønsmodtagere, hvorfor mon?

4. "I 30 år har unge Københavnere kæmpet for et alternativt ungdomshus." Det er vel at skyde folk holdninger i skoen. Jeg ved at min gamle mormor på Blegdamsvej aldrig har kæmpet for ungeren, og mon ikke der er andre end hende?

5. "Nu er 2,5 mill. som huset blev solgt for i sin tid allerede brugt på bekæmpelse af de unge. " Det hedder opretholdelse af loven. Det er de unge som er skyld i destruktion, ikke politiet eller politikerne. Et voldtægtsoffer er jo heller ikke selv skyld i at blive voldtaget.

6. "Nu er 2,5 mill. som huset blev solgt for i sin tid allerede brugt på bekæmpelse af de unge." Kom med et bud på en bedre styreform og eksempler på hvor den er lykkes... Nå, tænkte det nok.

7. "Ligeledes ville kommunen have sparet os for alle disse kampe hvis politikerne blot havde ladt de unge beholde deres hus og anerkende og støttet deres kultur." Igen, hvem kaster sten? De unge eller Ritt?

8. "Nu lader de økonomien bestemme, ved at sælge huset til højestbydende og derefter bruger de vold til at bekæmpe de unge." Hvis økonomi ikke skal have noget at sige vil jeg anbefale en et-vejs billet til Nordkorea. Og ydermere bekæmper de ikke de unge, de unge bekæmper samfundet.

9. "Hvordan kan man forlange at de unge skal møde samfundet på en fredelig måde?" Jeg kan godt forlange det, og det kan samfundet også.

10. "I er vores håb og fremtid, thi jeres drømme om et bedre samfund er noget vi kan lære af." Anarki er de færeste danskeres hedeste drøm. De unge skal lære, og det sjove er at når de bliver ældre kan de somreglt godt se hvor langt ude de var.

11. "Jeg ville ikke at mine skattepenge skulle gå til bekæmpelse af de unge og ungdomshuset." Det er prisen for at opretholde et retssamfund. Hvis du skal klage, så klag til dem som smadre københavn.

12. "lad dem dog have lov til at demonstrere i gaderne og vise deres vrede, nu hvor de er blevet svigtet på det groveste. Men bliver jeg hørt? Nej for fanden. Jeg bliver først hørt når jeg går ud sammen med de unge og hjælper dem med at bygge barrikader."
Indtil videre ser det ud til at folk der før sympatiserede med jer, nu har vendt jeg ryggen for alvor. I bliver ikke hørt når I smadre københavn, fat det nu!

13. "Det er jo for fanden samfundets børn, ikke kun mine og dine børn." Godt være det er dine børn, men fandme ikke mine. Jeg har nemlig opdraget mine børn til at respektere lov og land.

14. "Lyt til dem, strek en hånd frem, anerkend dem, så vil I se at de er fredelige og gode mennesker, der har visioner om et bedre samfund end det vi har i dag, et samfund med mere frihed og retfærdighed." Hvad med at de unge gjorde noget for samfundet, fremfor at samfundet altid skal gøre noget for dem, som Kennedy sagde.

15. "Frihed til at bestemme over sit eget liv, fri kultur, en bedre fordeling af goderne i samfundet, så ingen behøver være hjemløse eller fattige i Danmark." jaja, kommunismen revival.

16. "De unge i ungdomshuset er foregangskvinder og mænd for en politisk bevidsthed og kultur, som vi er rigtig mange der står 100% inde for." Jeg har vejet stemningen i medierne, og det er sgu ganske få der er villige til at acceptere deres opførelse igår.

17. "Derfor er der så stor opbakning til huset i befolkningen.
Danmark har en stor venstrefløj, der er ved at vågne op igen." Næh.

18. "Rundt på gymnasierne er de unge ved at blive politisk bevidste." Kan man ikke være politisk bevidst som højrefløjs politiker? Eller har venstrefløjen patent på retfærdighed, bevidsthed og bedrevidenhed?

19. "Lyt til os og skab fred på Nørrebro!!!" Hvem gider lytte på en flok voldsfikserede psykopater.

20. "Og Faderhuset får aldrig et ben til jorden på Nørrebro." Skal de gå med et gult bind om ærmet med et kors på?

21. "Så hvis folket skal bestemme, som det hedder sig i et demokrati, så bliver Ungdomshuset der hvor det er." Folket bestemmer når der er folketingsvalg osv. Det andet er gadensparlament. Og ydermere siger flere meningsmålinger at flertallet ønsker huset ryddet.

"Tag trykkogeren af varmen, inden den eksploderer."
Er dette en trussel?

Anonym sagde ...

ikke noget at sige til at de "unge" mennesker bliver som de gør, med forældre med sådanne meninger

Anonym sagde ...

"Du mangler bare at sætte Steffen Brandts "Det er samfundets skyld" på som soundtrack."

Hmmm.. vil det sige at du lever i en feberdrøm om at samfundet ingen indflydelse har på dem der lever i det?

Til kramperen. Du er nok det bedste eksempel på det fanati der ligger i overbevisningen om alting oprigtighed. Det er skræmmende at kunne læse i dit indlæg at der ikke er plads til mennesker i det menneskelige samfund.

Det er også pudsigt at kunne læse at du ikke vil have at et demokrati kaldes for dets sande navn, "flertallets diktatur", hvorefter du direkte beskriver præcis det undertrykkende scenarie som du påstår at det ikke er.

Anonym sagde ...

Fanati? Jeg er sjældent enig i hvad politikerne gør, men du ser mig ikke kaste med sten og råbe slagord i gaden. Jeg er villig til at tillade andre holdninger og livsformer, men det skal være indenfor loven. Alt er bare noget du insuniere.

Undertrykkende? At ikke have et koncertsted til når man skal være stiv i weekenden er ikke undertrykkelse, det er bare øv. Og ingen forbyder de unge at selv købe et sted hvor de kan have det.

At påråbe sig retten til huset pga. "undertrykkelse" og at påråbe sig retten til civil ulydighed og trække linjer til Ghandi er latterligt. Jeg tror det ville være godt hvis de unge rent faktisk prøvede at tage til et land hvor lov, ret og samfund ikke fulgte demokratiet. Så ville forstå hvor forkælede de har været i Danmark.

En koncertsal er ikke en menneskeret.

Anonym sagde ...

Fuck jer ovenstående og især kramperen FUCK DIG KRAMPER du skal da bare se at at passe rigtig meget på dig selv, DET ER EN TRUSEL din lille klamme narrerøv

Anonym sagde ...

jaja det er fin anonymous, utroligt man kan være så stor i munden med de der små slatne blege spaghetti arme du har under den sorte hættetrøje.

Anonym sagde ...

Jeg kan se at ethvert forsøg på at tilføre lidt sund fornuft til pro-ungdomshusets folk er forgæves. Men hvor I ingen chancer har når dagen hvor huset bliver ryddet, og ryddet bliver det, så har jeg og samfundet fået vores vilje. Og for fanden hvor føles det rart at få sin vilje.

Men held og lykke med det dødsejlede projekt, knæk og bræk tilmed, for det er hvad kraniet på jeres små pattebarn vil gøre når dagen kommer, knække og brække.

Kæft hvor jeg elsker Danmark! :)

Anonym sagde ...

Helt konkret bliver jeg nød til at tage afstand til en organisation som jeres.

Det er grundlæggende uhyggeligt at en lille gruppe sætter sig til dommere overfor andre mennesker, og på grund af deres trusler om vold og med eksempler på grusom afstumpethed ønsker at true en retsstat til at bøje sig.

Jeg holder af demokratiet i Danmark, og jeg støtter en hvilken som helst person, som vil ændre samfundet ved at starte et politisk parti og influere landets udvikling. På samme måde vækker det kvalme og afsky i mig som person, når man tilsidesætter samfundets love og regler, hvis disse ikke bakker op om ens personlige og anarkistiske behov.

For at demokrati kan betyde noget, og for at en organisation i Danmark kan have nogen som helst relevans, bliver man nød til at forstå den tredelte magt, og altså anerkende at lovgivning og domfældelse sker i henholdsvis Folketing og Domstol, og ikke i en voldelig konfronterende kamp med den tredje og udøvende magt, nemlig politiet.

Mener man at magt, vold, angreb og terror er vejen til at opnå hvad man ønsker, bør man i samme vending spørge sig selv om man egentlig selv ønsker at leve, endsige få børn, i det samfund, som den slags handlinger uvægerligt vil frembringe.

Anonym sagde ...

demokrati er flertalsdiktatur skåret ud i pap betyder det at flertalet kan diktere mindretalet hvad flertalet har bestemt så derfor træder man på en masse menesker i flertalets navn det ærger mig at jeg ikke var i kbh igår for at vise min solidaritet med ungdomshuset www.fedefrede.dk

Anonym sagde ...

Efter at have læst deb her omgang solid idioti fra en forælder, der har kastet håndklædet i ringen som opdrager, så er der kun et spørgsmål tilbage: Hvor melder man sig ind som støttemedlem til Faderhuset?

Jeg kan ikke fordrage nyreligiøse born-agains, men Evensen er en ren engel ved siden af den flok rødfascister (og deres forældre), der bruger brosten, jernstænger, bål og brand i deres kamp for at rage andre ejendom til sig.

Henrik sagde ...

Jeg har tidligere tilbudt de venstreradikale i Ungeren et par hundrede kroner som bidrag til et nyt hus. Vel at mærke, hvis de i stedet for at opføre sig som det tyvepak de åbenbart er valgte at bruge deres millioner på at købe deres eget hus. Det har de valgt ikke at gøre.

I stedet vil pengene gå til en stor buket blomster til de rockere, der fik nok af det venstreradikale voldsorgie og lammetævede en flok rødgardister på Nørrebrogade.

Thumbs up!

*********************************

Derudover en observation: Jeres (forældrenes) tyve-yngel lader til at have glemt den lektion deres forgængere fik i 1993: politiet har stadig skarpe skud i pistolerne.

Derfor: sørg for at tyvepakket opfører sig ordentligt, eller i ender med at stå med jeres egne børns blod på hænderne. Jo mere de spasser ud, jo tættere kommer de på en ildkamp hvor kun én part har lært både at trykke på aftrækkeren og ramme samtidig.

Jeres børn. Jeres ansvar.

MvH

Henrik

Anonym sagde ...

Henrik du er altså dum at høre på

Anonym sagde ...

Tak til Kaare for et godt indlæg!

Det er vist ikke kun de unge der er i opposition til det etablerede. Der er meget store uenigheder mellem os her på bloggen. Det nytter jo ikke at skælde hinanden ud. De unges handlinger peger på denne uenighed hos os. Det er endvidere tydeligt, at der er en stor grad af voldelighed hos de mange kritiske røster her på bloggen vendt mod os forældre, der forsøger at finde en fredelig vej. Det er et paradoks!

Det virker på mig som om I kritikere har svært ved at der bliver sat spørgsmål ved jeres verdensopfattelse. Som om I er bange for at se på andres forsøg på at leve livet på en mere idealistisk måde.

Det var endvidere tydeligt for mig, at volden på Nørrebro 16.12 ikke kun handlede om Ungdomshuset. Der var mange andre grupper, især unge, der fik luft for frustrationer, had mod politiet og politikerne. Hvis I kigger nøjere efter vil I se jeg har ret. Der er en voksende frustration over uretfærdigheder og ringe livsbetingelser i Danmark. Det er ikke alle, der har kunnet hoppe med på ejer-bølge vognen og bo gratis i årevis. Det er ufatteligt, at politikerne accepterer den stadigt grellere opsplitning og polarisering af samfundet. Især de unge mærker problemerne og vi bliver nødt til at lytte til dem og ændre på tingene. Også selv om de nogen gange siger tingene på måder, vi ikke kan lide.

Jeg håber, at stadigt flere fornuftige voksne vil gå med i presset mod de uduelige politikere, der nok kan sørge for de kommercielle interesser, men kommer håbløst til kort over for løsning af de mange sociale problemer. De kan ikke engang få ordentligt øje på dem i deres benægtelsesiver!

Ole

Anonym sagde ...

Jeg er dybt skuffet over de unge autonomes småborgerlige snæversynethed. Hvis man skal forstå nogle af kommentarerne her korrekt, er de unge ude på at skabe et bedre og mere retfærdigt samfund. Men hvad bruger de deres energi på? Den suveræne brugsret til en skide nedslidt ejendom. Er der virkelig ingen større sag at gå i oprør over? Besæt dog Christiansborg, hvis I virkelig mener det alvorligt med at omgå og omstyrte demokratiet. For er det ikke det, det hele går ud på?

Hvis det ikke er det, det drejer sig om, har jeg svært ved at finde hoved og hale i den her sag. Det kan da virkelig ikke blot være infantil egoisme, det hele drejer sig om, vel? Nej, med det begavede ophav, vi ser demonstreret her på siden, må der bestemt være en højere mening bag de unges kreative brug af maling og brosten.

Rød front! Jagtvej 69 for evigt! LOL, revolutionens fortrop my ass.

Anonym sagde ...

Jeg fatter ikke, hvordan man kan støtte de voldpsykopater, der har besat Faderhusets ejendom på Jagtvej 69, sådan som "onkel Kaare" gør. Billederne i aviser og TV viser med al ønskelig tydelighed, at de såkaldt "unge" kun er ude på at slås og kaste med brosten.

Når de så er blevet anholdt, fordi de har kastet med sten og slået med jernstænger, sætter de tudefjæset på: "VRÆL, VRÆL!! Det er politivold! VRÆL, VRÆL!!!" Det kan man overhovedet ikke tage seriøst. Jeg har i øvrigt altid glædet mig til den dag, politiet sætter hårdt mod hårdt, og begynder at kaste brosten og kanonslag efter de autonome. Så vil de fandme kunne lære det!!

RYD UNGEREN!!!!!!

Mvh EMK

Anonym sagde ...

Det kan kun gå for langsomt med at få sparket alle de ræverøde, ildelugtende, gennempiercede sataner langt ud af dét hus, som retteligt ALDRIG har været deres! Der er ingen sympati tilbage - den der måtte have været, forsvandt med ét efter lørdag den 16/12...

Anonym sagde ...

Små mennesker med antipatier for ungdomshuset og vores kamp!!!! Kan i ikke lade være at snylte på os som små parasiter!!!? Kan i ikke bare passe jeres hønsegård og lade os være!? Vi syntes alligevel i er gennemført latterlige! Vi kender jeres computer cprld. og ved hvor i bor!!! Så vær søde at skride fra denne blog! Mvh Josef Stalin Ps. ellers er der snart nogen der aflægger jer et besøg!!!!!!!!!

Anonym sagde ...

At bruge mange udråbstegn og trusler om fysisk vold gør ikke nogen bange... Men det viser tydeligvis at dem, der benytter sådanne virkemidler i virkelighed er besejret rent intellektuelt og argumentationsmæssigt og ikke derefter har andet tilbage end at true sig frem til andres tavshed. Det er vel det man populært kalder fascisme, er det ikke? "Så vær søde at skride fra denne blog! Mvh Josef Stalin Ps. ellers er der snart nogen der aflægger jer et besøg!!!!!!!!!" - Så denne side er kun for folk, der vil klappe jer på skulderen og sige at I dygtige?

Anonym sagde ...

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad alternativet til demokrati/flertals diktatur skulle være?