1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

13 december 2006

Til Hanne Bech Hansen

Hei Hanne B Hansen.

Inspirer til dialog. Volden hjelper ikke.

Og til dere som underviser på politiskolen!

Er det ikke på tide å se på undervisningen?????
Jeg bare spør. Etter å ha studert en del videooptak opp igjennom årene av politiet og etter å ha sett dem i aksjon flere ganger der de bare denger løs i noe som ser ut som irrasjonelt vrede på folk som sitter/ligger/ står rolig. så må jeg bare spørre:

1) Hva slags krav stilles det til studentene for å bli praktiserende politi?

Det kan nesten virke som om undervisningen kun består av at en skal være god i styrketrening,benkepress og stafettløp så kan man så bli en politibetjent.
Jeg vet at det ikke er så enkelt, men utifra de handlinger politiet stadig gjentar i stressede situasjoner så sitter jeg virkelig å undrer på hva dere egentlig lærer dem på studiet? Her er det klart noe som mangler i undervisningen!

"Den flotte fysikken duger ikke til noe,hvis man ikke har det stabilt i hodet" i konfliktsituasjoner.
Vold er ofte konsekvensen av egne uoppgjorte problemer,reddsel,projeksjon, agresjon, fortvilelse, kommunikasjonssvikt,maktfølelse etc. Og det gjelder ikke bare menn, kvinner kan da også bli voldelig.

2) Hva slags krav stiller dere til studentenes mentale helse?

Alle som ønsker å jobbe/jobber med mennesker bør selv gå i terapi for å ordne opp i egne problemer før man kan sertifiseres til å jobbe med andres. Dette gjelder enten man er lege, omsorgsarbeider,psykolog, hjemmehjelper,politi etc. Alle har godt av selvinsikt. Det er ikke flaut og teit å gå i terapi. Alle mennesker er bare mennesker å det vil si alle har eller vil få et eller annet å stri med i livet. Så om det ikke er krav med terapi, så håper jeg da inderlig at det blir. Det er ikke fedt med mennesker som tyr til uberegnlige hendelser i negativ forstand, spesielt ikke når de er i uniform. Ja, de er kun mennesker de å, men alikevel Terapi skader ikke.

3) Hvordan blir studentene lært opp til å komunisere?

Feks: Politiet er sjeldent flinke til å lytte på hva folk har å si vilket kan
skape fortvilte,unødvendige situasjoner som foreksempel: "Sier du ikke hvem du
er så blir du satt i fengsel" Altså en trussel. Skremselspropaganda. Dårlig
utgangspunkt for en åpen dialog og en god komunikasjon til en konstruktiv løsning. (Kanskje et dårlig eksempel, men alikevel)

Eller et annet eksempel. Som var et typisk eksempel på komunikasjonssvikt:

"Ina"har vært på byen og var så litt beruset men ikke for meget. Hun sier til sine venner at hun må av sted for hun føler seg ikke vel og hun er trett. Hun går langs bilveien hjem og begynner at føle seg kvalm og svimmel så hun sjangler vel kanskje ekstra. En politibil plukker henne opp og sier at hun er for full til å dra hjem så de tar henne med til politihuset der hun blir lagt i fylle arresten. Hun utrykker selv at hun føler noe er galt å at hun trenger en lege, men politiet gidder ikke å høre, viser henne kun fingeren å sier at hun er for full. Hun gråter å ber sårt om hjelp, men får det ikke. Neste dag når politiet kommer så ligger hun død.

Altså??? Hvor var Kommunikasjonen??? De som var på tjeneste ble suspandert.

4) Hvordan lærer studentene at de skal reagere i en konfliktsituasjon?
Gå til angrep? Koste hva det koste vil...........
(Nøkkelen til bedre relasjoner med andre mennesker er såkaldt " rene møter" men det kan man ikke oppnå uten å ha jobbet med seg selv og uten annleg til å kartlegge mer eller mindre hva som er ens egne problemer og hva som er andres problemer i feks. en konfliktsituasjon. Det er et tungt men nødvendig og oppnårlig arbeid hvis man bruker tid på det. Det skader ikke å ha jobbet med seg selv, være trygg på seg selv, bli kjent med hvordan man reagerer under press, i konfliktsituasjoner.)

Jeg undrer stadig på hva politiet ser,tenker,føler når de går til angrep slik de ofte gjør med fult utstyr mot mennesker som ikke har noe beskyttelse?
Føler de redsel, vrede, glede, gruppepress,stolthet,nervøsitet,borgerplikt,jobbplikt?Når de møter motstanderne ,hva ser politiet? En gjeng med udyr som man bare kan slå ned? Fiender? Idioter? Hva tenker de når de ser sine motstandere? Få vekk idiotene? Nå må vi forestille oss noe vi blir vrede av også projeserer vi det over på motstanderen for å få "kamplysten" i gang?

Evnt. slår løs på motstanderen fordi han "ligner" på den slemme far som kanskje har slått hans mor da han var liten. Altså et "urent" eller "skittent" møte med andre mennesker.Det er viktig å se på at alle mennesker før eller siden vil komme i en realsjon opptil flere ganger der man har et (kaller det bare) "skittent" møte med et annet menneske. Altså at man gir det menneske man møter et annet "ansikt" eller en "maske" som ikke er dens eget, men som man har gitt det mennesket fordi det med sitt ansikt,stemme,væremåte vekket feks en vrede og kanskje et minne om noen man kanskje tidligere har møtt som man ikke så godt kan like.

Ok, nok om det. Hilsen bekymret.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vigtig problematik. Vi forældre er opmærksomme på problemet med politiskolens undervisning. Og på hvordan vordende politibetjentte påvirkes i deres praktiktid af ældre kolleger - der kan være en mobbekultur på stationerne, der påvirker menneskeopfattelser, situationsopfattelser, autoritetsopfattelse osv i en uheldig retning.

Det må være særdeles vanskeligt for betjentene at skifte mellem vurdering af forskellige situationer og mennesketyper og reagere objektivt afslappet og alligevel 'på mærkerne' over for vidt forskellige trusselsbilleder - og mangel på samme. Det kan ikke undre, at der hos betjentene opstår ret stereotype menneskebilleder for i det mindste at have rettesnore at handle ud fra. Der er talrige beretninger om almindelige situationer, hvor betjentene føler deres autoritet truet og reagerer overdrevent og unødigt autoritært - af usikkerhed. Sjøwall & Wahløø er god instruktiv læsning om disse problemer.

En god fysik er måske mindre vigtig end en robust og stabil psyke - også for betjente. Mennesker med voldsproblemer kan ændre sig, så de ikke længere er 'tikkende bomber'. Fx ved bedre løbende at give udtryk for deres frustration og vrede i stedet for ikke at reagere og samle sammen til en tilfældig aggressionsudladning. Eller de kan langsigtet ændre deres situationsopfattelser og bearbejdninger af situationer, så de ikke 'tænder af', hvis de føler sig gået for nær eller trådt på.

Langvarig gruppeterapi er en virksom terapiform, som jeg selv arbejder med. Norge er i øvrigt foregangsland på dette felt, jfr Alternativ Til Vold-Oslo. Måske kunne det blive en særdeles nyttig forebyggende arbejdsform for politibetjente på politiskolen og i løbet af karrieren. Politiet samarbejder med voldsterapeuter og anbefaler terapi, når de bliver tilkaldt til husspektakler. Måske kunne de selv bruge noget af den samme terapi? Værd at foreslå...

Ole

Anonym sagde ...

Hvad med bare at få styr på jeres egne tropper først? Når man på ungdomshusets hjemmeside har billeder/tegninger af "hårdt slående knytnæver", "Slagerbøsser rettet mod politibetjent" og ydermere bruger næsten enhver vending på at både direkte og indirekte true om gadekrig.

Så hvad med at få styr på jeres egne tropper, istedet for at sige "de unge er bare fustreret og føler sig magtesløse". Det er jo nu engang lidt for nemt at kaste med brosten når man selv bor i et "glashus".

Anonym sagde ...

Ydermere er det jo lidt sjovt at mange af de unge slet ikke ville kunne blive betjente hvis de søgte, de ville simpelthen ikke være egnet. En fuldstændig ren straffeattest er nemlig påkrævet.

Anonym sagde ...

Og en plettet straffeattest er jo en dejlig ting I som forældre giver dem ved ikke at holde dem hjemme. Sikkedog hvor I giver dem en lys fremtid.

Anonym sagde ...

Ved du hvad, du skulle ha´så mange tæsk så du ikke ku´gå, stå eller tale mere! Og det er til den ovenstående anonyme jeg hentyder. Skrid med dig før du får ørene i maskinen!! Mvh Stalin

Anonym sagde ...

Hold da op hvor er I bare konstruktive og intelligente i jeres indlæg. Jeg er dybt beæret over jeres fantastiske indsigt og forståelse for jeres indlægs relevanse på denne blog.

I øvrig, tak for en fantastisk demo i aftes, der var fantastisk stemning på rådhuspladsen. Tænk at så mange mennesker kan støtte en flok forkælede voldspsykopater fra Hellerup. Der må jo være noget de har forstået, som jer andre ikke har nogen som helst forståelse for. Eller så må alle disse tusindvis af mennesker være lige så skrupskøre som de unge "terrorister" og demokratihadere i ungdomshuset.
Ja faktisk kunne man tro at alle de mennesker der mødte op på rådhuspladsen faktisk selv var terrorister. Ellers ville de vel ikke gå i demonstrationen? Eller hvad??????

Anonym sagde ...

Hov hov Stalin! Bare fordi min røde terror ikke var så voldsom som din betyder ikke at jeg stadig elsker dig.

Mvh. Lenin

PS. Har du snakket med Ole Sohn, han ringede og lagde en besked på min telefonsvare.