1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

16 december 2006

Basis for klage til ombudsmanden?



(Læst i BT): Christina D. Tvarnø fra Juridisk Institut på Copenhagen Business School siger til TV2 Lorry at: "den pågældende klausul fra 1982 gir det indtryk at Københavns Kommune har haft til hensigt at påtage sig det ansvar at give brugerne af Ungdomshuset et andet hus, såfremt at der skulle ske en rømning."

(den samme hensigt gentages 6. maj 1999 på BR-mødet, hvor Kultur- og fritidsudvalget pålægges at finde et andet sted til de unge...)

Men Socialdemokraternes gruppeformand Jesper Christensen siger at: "huset er solgt og er altså ikke længere kommunens og dermed er den gamle tilkendegivelse ikke relevant længere".

Men den holder ikke, mener advokaten, der har kørt sagen for de unge i Ungdomshuset: 

- Aftalen fra 1982 er stadig gældende og derfor er kommunen altså juridisk forpligtiget til at give de unge et andet hus, når rydningen finder sted efter nytår, siger Bjarke Madsen, advokaten, der har ført sagen om Ungdomshuset.

Det kan godt være BR nu tror, de har fået fred for Ungdomshuset efter den sidste uansvarlige afvisning af alt på mødet 14.12, men det hele vender sikkert tilbage ad retslig vej og bider dem i halen! De kan lige så godt indkalde til et ekstraordinært møde, gerne 24.12 og gennemføre en ekspropriation. Det bliver nemlig megasvært at finde et andet passende sted i København, så hvorfor ikke bare lade det gamle køre videre? Og hvad er de egentlig bange for i forbindelse med en ekspropriation? De undgår endda den hån, de bliver udsat for, når 'religiøse' Ruth sælger huset til Finansfolk bag Metro Runddelen byggerierne!

..... Hvis dette holder er der baggund for en klage over forvaltningen til Ombudsmand Gammeltoft-Hansen!

Ole


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Det ulmer på Nørrebro. Striden om Ungdomshuset på Jagtvej fortsætter. Klokken 16.30 begyndte en demonstration fra Ungdomshuset og gik fra Jagtvej mod syd. De forreste i demonstrationen bærer masker og hjelme, og politiet forsøger forgæves at få dem til at tage maskerne af.

Det er ventet, at politiet inden længe griber ind i demonstrationen og anholder de, der overtræder maskeforbuddet.

Demonstrationen er ikke varslet hos myndighederne, og et stort politiopbud kredser derfor i området.

Politiet har allerede anholdt de første personer, og flere bliver stoppet og kropsvisisteret for våben og kasteskyts.

- Vi stopper kun folk, hvis de giver anledning til det, og vi har indtil nu anholdt tre personer med våben. Men vi tager det stadig stille og roligt, bekræfter Flemming Steen Munck fra Københavns politi beredskabsafdeling overfor ekstrabladet.dk.

Forstærkning udefra
Ifølge ekstrabladet.dks oplysninger fra vidner i området, er to blevet anholdt med røg- og malingbomber. Andre er blevet fundet med benskinner og udrustnings-lignende udstyr på sig.

Større grupper af tilhængere fra Sverige er også rejst til Ungdomshuset.

Politiet har afspærret trafikken omkring huset på Jagtvej. "

Benskinner, våben og røgbomber. Lyder mere som din gennemsnitlige hjernedøde fodbold hooligan end jeres "fredelige små børn".

Anonym sagde ...

"Benskinner, våben og røgbomber. Lyder mere som din gennemsnitlige hjernedøde fodbold hooligan end jeres "fredelige små børn"


Du har lige beskrevet det udstyr politiet har til rådighed som repression midler.

Men der er måske en forskel på vold du ikke kan beskrive nærmere?