1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

03 marts 2007

Ungeren på gaderne i København....

Jeg ser for mig, hvordan der hver onsdag er folkekøkken med vegansk mad for hundrede mennesker på gaden et sted på Nørrebro :-) Og hver fredag, lørdag og søndag - uge efter uge, måned efter måned, år efter år - så er der såmænd ungerfest med punkorkestre og gode kraftige højtalere for 1000-2000 unge mennesker. Ved søerne, på Assistentkirkegården, på skt Hans torv, på Runddelen, på Blågårds Plads osv osv. Det skal nok blive skønt og herligt for de københavnske unge - især i sommermånederne. Det kan man vel få lov til af politiet? :-) Eller der bliver problemer med at stoppe festlighederne på eet sted, når de samtidig starter et andet sted eller to i byen. Hold da kæft et mas politiet får! Og det bliver ved ... og man får svært ved at rumme alle de unge mennesker i fængslerne - bare fordi de gerne vil have lov til at feste lidt....

Men man kunne jo også forestille sig at et kløgtigt hovede i BR - måske Marin Geertsen - der er borgmester for fritids- og kulturforvaltningen, blev så begejstret for de unges kulturelle interesser, at han foreslog et hus de kunne holde køkken og fest i. På den anden side så så er samme Geertsen så småt kørende, så det gør han måske ikke. Ak ja småt kørende for alvor og dertil et ondt og misundeligt menneske, der ikke under andre lidt glæde, hvis der ikke kan tjenes penge på det! Men måske nogle andre i BR får kreative ideer? Man skal ikke udelukke det på forhånd.....

Men nu til festerne.... der er en igang på Nørrebro lige i øjeblikket.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

I forældre burde gå ind og prøve aktivt at stoppe den voldsbølge der hærger Nørrebro og Christianshavn, det er jo kun en lille del af aktivisterne der pisker en stemning op, kan i få stoppet "terroren" vil i sikkert kunne få noget af den tabte sympati tilbage.

alle brugere sagde ...

Jeg må desværre sige, at jeg er ganske sikker på at alle forældre har gjort alt de kunne for at få deres børn til at standse volden.
Alle de forældre jeg kender, tager afstand fra vold.
Men du kan ikke give din 18-årige knægt stuearrest. Knægten vil sandsynligvis skåne sine bekymrede forældre og sige, at han ikke smider med brosten. Men husk, han er en del af et fællesskab med en masse andre unge, og de er alle rasende og frustrerede. De føler ikke de har noget at tabe, for de har tabt alt i forvejen. Befolkningens opbakning, som de engang havde, var ikke nok til at redde deres Ungdomshus, ej hellere give dem et nyt.
Mange af de unge ønsker et helt andet samfund og mange har meget revolutionsromantiske tanker. Når der bliver mange af dem, og politikerne ikke vil arbejde for en fredelig løsning ( det ville koste kommunen 12. mill, men så ville alle haft fred og masse penge ville været sparet) Men blot af princip, at modkæmpe de unge med vold, får samfundet vold tilbage. Jeg siger det ikke fordi jeg forsvarer de unges brug af vold, men for mig er man også nødt til at lave en analyse for at løse et problem. Få forældre får deres unge til at blive hjemme. De unge der kan, hopper ud af vinduet, flygter hjemmefra. Man må forstå krigens mekanismer og hvordan det påvirker et ungt menneskets sind.
Politikerne har valgt krigens strategi, og de unge ser dem selv som retfærdighedens forkæmpere. Med rette, de er unge, idealistiske og føler samfundet er dybt uretfærdigt, hvilket jeg er helt enig med dem i.
Politikerne burde have taget et ansvar, lade unge mennesker være unge og have deres kultur, anerkende deres kultur og give dem det fandens hus som de engang tog fra dem.
Desuden, det startede med optøjer fra de autonome, men trak de regulære bøller med. En autonom ville aldrig lade det gå ud over skoler og små forretninger.
Det ved jeg.
Det handler om kulturkamp, ungdomsoprør, og den føres nu af tusinder af unge sympatisører i gaderne.
Det må tages alvorligt nu.

mvh
gl. aktivist.

Anonym sagde ...

så har jeg et forslag, stop bøllerne, så de autonome selv kan lave alle de fredelige demoer de har lyst til, f.eks. som den igår hos social kammeraterne.
Fortsætter det på denne måde vil det komme til at koste liv.

alle brugere sagde ...

Der ligger en vrede og ulmer flere steder i samfundet. Især blandt unge mennesker. Det kommer til udtryk i sådanne tilspidsede situationer og fortæller lidt om hvad det er for et samfund vi har. Det såkaldte demokrati har en meget grim bagside.