1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

01 marts 2007

Pressemeddelelse fra Forældre mod Politibrutalitet

København 01.03.07

Pressemeddelelse - Forældre mod politibrutalitet

I dag rykkede politiet ind og ryddede Ungdomshuset. Som vi frygtede gik det meget voldsomt til. Politiet startede med at trække knipler og slå ind i mængden uden noget varsel. Forældre mod politibrutalitet gjorde opmærksom på at det er grundlovsstridigt at slå ind i en forsamling uden først at gøre opmærksom på at forsamlingen er ulovlig og skal opløses. Først efter at vi gentagende gange havde gjort dem opmærksom på den grundlovssikrede forsamlingsret, advarede de på lovlig vis.

En 13 årig dreng blev skilt fra sin mor, han fik knippelslag i ansigtet, der resulterede i et flækket øjenbryn og læbe. Politiet må ikke slå i ansigtet med knipler og det er svært at forstå at det skulle være nødvendigt at slå en dreng.

Da en 13 årig pige, der stod fremme ved politiafspærringen fortvivlet prøvede at komme hen til sin mor, blev hun holdt tilbage, da hun råbte af betjentene blev hun overfaldet af 4 fuldt udrustede betjente og slået på. Både mor og datter blev anholdt.

En ung mand blev slået ned bagfra i hovedet af en knippel og fik en meget stor flænge i baghovedet, han blødte ud af næsen og der var en der var nødt til at holde fast på hans hovedskal for at holde det åbne sår på plads. Da vi henvendte os til politiet og bad om hjælp fik vi beskeden at det havde de ikke noget at gøre med. Da vi ikke kunne få besked på om ambulancen kunne komme igennem, tilbød en lokal beboer at køre den sårede på skadestuen.

Det forlyder at Politiet på Nørrebrogade er kørt ind i demonstranter med deres mandskabsvogne, der skulle være mindst en der er kommet til skade.

Flemming Steen Munch gjorde på ubehageligste vis to af Forældre mod Politibrutalitets vagter opmærksom på at de skulle fjerne sig, ellers ville de blive tilbageholdt. Der var ingen imødekommenhed fra politiets side, trods gentagende appeller om at de udelukkende befandt sig på stedet som observatører.

Vi er oplyst om at en ung fra Ungdomshuset er svært tilskadekommet og ligger på traumecenteret.

Politiets fremfærd er meget voldsom og der har været adskillige situationer, hvor det har været svært at se at politiet som etat er dem der skal opretholde orden. På nuværende tidspunkt forlyder det at politiet foretager ”præventive anholdelser” rundt om på Nørrebro. Vi lever trods alt i et demokrati og politiets håndtering af konflikten omkring Ungdomshuset er under al kritik.

Med venlig hilsen
Forældre mod Politibrutalitet – kontakt Lotte 27 12 85 62 eller Bente 25 38 03 23

7 kommentarer:

Claus Dahl sagde ...

Hvorfor sletter i kommentarer fra alle andre end rygklappere?
Jeg troede i gik ind for frihed og alternative udtryk ?

Anonym sagde ...

Kære Claus Dahl
-Dette er et støtteforum for alle som er FOR Ungdomshuset,
og IKKE et debatforum
FOR eller MOD Ungdomshuset.
Alle diskussionslystne, kan diskutere på vores blog
ungdomshusdebat.blogspot.com
Username: ungeren@ofir.dk
Password: ungdom
-Jeg går hellere ikke ind på Venstres Ungdoms diskussionsblog og sviner dem til med de værste ukvæmsord og hadeindlæg.
-Jeg beder dig vise forståelse og respekt for dette.
mvh
blogmaster

Claus Dahl sagde ...

Bare så der ikke er nogen der læser her og misforstår dine insinuationer: Jeg har ikke lagt nogen hadeindlæg eller brugt ukvemsord.
Jeg har stillet nogen helt rimelige modspørgsmål om de unges helt klare brutalitet.

alle brugere sagde ...

Kære Claus Dahl,
Hvis du vidste hvad slags hadeindlæg der bliver skrevet her på bloggen, så ville du forstå hvad jeg refererer til.
Det har du selvsagt ikke haft mulighed for, da de hurtigt bliver slettet. Du kender sikkert Dansk Front. Det er nogle rå drenge.
Det er svært at vide om du er en af dem eller bare en af dem der har noget at bidrage med som kan løfte debatten på et højere niveau.
Uanset, er dette ikke et diskussionsforum for eller mod Ungdomshuset eller de autonome eller deres metoder. Der findes rigelig af det andre steder. Du kan også besøge vores diskussionsblog, hvor alle kan lufte deres afsky som de lyster. På denne blog vil vi bruge vores energi på andet end at forsøge at forklare hvorfor vi støtter, til nogen som aldrig nogen sinde vil forsøge at forstå eller se tingene på en anden måde.
mvh
blogmaster

Claus Dahl sagde ...

Du skal ikke undskylde dine anklager mod mig med at her også er nogen andre der skriver noget andet.
Gør det dog klart for dine læsere at du har slettet mine indlæg uden grund og uden den anledning i nedrigheder du antyder.

Anonym sagde ...

Dine indlæg har intet med forumets formål at gøre, kære Claus, du er vidst en rigtig kværulant.
Ingen af dine indlæg har tjent sidens formål eller højnet debatten.

"Hvorfor sletter i kommentarer fra alle andre end rygklappere?
Jeg troede i gik ind for frihed og alternative udtryk ?"

Fordi, dette ER et forum for rygklappere. Når vi diskuterer er vores udgangspunkt at vi alle er FOR Ungdomshuset og MOD politikernes tackling af situationen. Og hvis du ikke er rygklapper, ja så spiller du din tid og vores tid på denne blog.
Vi kan ikke bruge al vores tid på at diskutere om de unge overhovedet skal have et ungdomshus efter dette og om vi forsvarer vold. Vi vil bruge bloggen til at diskutere hvad vi kan gøre og hvordan vi skal få politikerne til at forstå, at det er et kommunalt ansvar. Og det sidste vil jeg hellere ikke diskutere med dig, for jeg ved du er uenig, så hvorfor spilde tid på
at ordkløve?
Du råber op at vi udøver censur, nej, Claus, vi er bare trætte af at diskutere med folk der aldrig forstår vores udgangspunkt, og vil hellere bruge tiden på noget konstruktivt. Hvis du ikke kan forstå dette, synes jeg du er aldeles respektløs.
Jeg går hellere ikke ind på Venstres hjemmeside og begynder at debattere, hvis sidens formål ikke lægger op til den slags debat.
Det er almindelig respekt for folks forum.

blogmaster

alle brugere sagde ...

Og desuden repræsenterer ikke dine indlæg alternative udtryk her på bloggen, Claus.
Dine indlæg bærer præg af en afsky til de unge, ligesom store dele af samfundet og det er i orden. Men vi kan bare ikke bruge det til noget her. Du får os ikke til at forandre vores grundholdning ved at skrive her inde.