1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

03 marts 2007

Initiativet for flere ungdomshuse

Ritt Bjerregaard, Ruth Evensen og det danske politi har sat omkring 500 børn og unge i fængsel, som ikke vil acceptere at leve i et samfund, hvor der ikke er plads til modkultur, brugerstyring og kreativ mangfoldighed.

De mange historier, som aldrig når medierne, om folk, der får bank i politiets varetægt, grundlovsforhør, der er helt til grin, fejlanholdelser, psykisk syge og tilskadekomne, der spærres inde og nægtes lægebehandling og medicin i detentionen og tåregas og anholdelser i private hjem er benzin på bålet.

"Københavns gader vrimler med unge mennesker, der kæmper for retten til et brugerstyret ungdomshus og i det hele taget for en verden, der er til at holde ud at leve i; og med pansere, som forsvarer et system og en afgørelse, som er fuldstændigt absurd og hvis regler de selv bryder gang på gang. Og ude i Hellerup sidder der en tosse og synes, at det hele er "lidt spændende," og at "det kilder lidt i maven." Der er vist ikke længere nogen tvivl om, at Ruth Evensen har handlet uforsvarligt, når hun har sendt så mange tusinde mennesker på gaden i kamp for hendes - og kun for hendes - private ejendomsret, mens hun selv sidder på behørig afstand og griner," udtaler Anikka Viby, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritt Bjerregaards argumentation, når hun siger, at hun hellere vil bruge kommunens penge på noget andet end at give os et ungdomshus. Kommunen har nu brugt flere penge på at bekæmpe os end det ville have kostet at indfri alle de krav, vi har stillet dem i de sidste halve år, inklusiv Dortheavej, Brandstationen, Grøndalsvænge Allé, Stevnsgade og Jagtvej 69.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritts løfter om kulturel mangfoldighed og modkultur og så det faktum at hundredevis af børn og unge spærres inde, fordi de gerne vil være med til at skabe en krativ, konstruktiv ungdomskultur selv.

"Den bevægelse, som vi ser os selv som en del af, er enormt bred og stor, og den kan aldrig dø. For det er ikke bare en politisk bevægelse men en grundlæggende frihedstrang, som man ikke kan slå ihjel med tæv, indespærring eller bøder." Siger Tommy Hansen, talsperson for Initiativet.

Ritt Bjerregård, det er aldrig for sent at finde en løsning.

Kampen fortsætter!

Initiativet for Flere Ungdomshuse

3 kommentarer:

alle brugere sagde ...

Hold jer til bloggens formål eller hold bøtte.

Anonym sagde ...

Det sætter tingene en del i perspektiv at se demonstranter mod Putin blive stoppet af russisk politi. Dér er folk der har en rigtig sag - det kan jeg have respekt for.
Og jaja, indlægget bliver slettet for her bryder I jer ikke om debat, selv om hvert eneste blogentry har form som et debatoplæg.

leur

Anonym sagde ...

Det kommer meget an på hvor meget vi bliver svinet til og hvor konstruktive indlæggene er.
hvis du ser helt nøgternt på det, så går ikke unge mennesker så meget amok uden at der er en grund til det. Folk sulter i verden, der er krig og diktatur og vold, og ja vi lever måske i et af de bedste lande i verden, men netop derfor burde dette samfund have overskud til at rumme alle kulturer og vores forskellighed.
Når ejendomsretten og privatiseringen går fremfor menneskelige værdier, og det sker på en måde, som det er sket med ungdomshuset, så er det noget grundlæggende galt.
Jeg ser da hellere ikke nogen forskel på menneskelig lidelse når jeg ser hvordan asylansøgere bliver behandlet her i Danmark.
Og hvordan volden eskalerer i det danske samfund, blandt almindelige mennesker. Fri prostitution, slaver, lidelse uden grænser.
Tja hvad er en rigtig sag egentlig? Undertrykkelse og underminering af en kultur kan vel for et ungt menneske føles lige som at være i Putins Rusland....