1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

03 marts 2007

Folkets Hus udsat for hærværk

Nørrebro - 3. Marts 2007
Til Offentligheden,
Lørdag morgen omkring kl. 10.30 blev Folkets Hus i Stengade ransaget af Politiet. Ransagningen skete uden ransagningskendelse og medførte store ødelæggelser i i det brugerstyrede medborgerhus på Indre Nørrebro.

På pågældende tidspunkt befandt sig i huset kun en ældre bruger, som afviklede Miljø-tv på Kanal København. På trods at han kunne have åbnet dørene for politiet, valgte de at sparke samtlige døre i huset ind. Huset blev gennemsøgt, men da der ikke foregår kriminielle aktiviteter i huset, fandt politet intet.

Vi antager, at ransagningen skal ses i sammenhæng med det stormøde, der blev afholdt i Folkets Hus fredag. Jesper Lund fra husets administrationsgruppe og skolelærer på en lokal skole på Nørrebro udtaler: "Selvfølgelig skal de unge have mulighed for at holde møde, også i Folkets Hus. Det er der ikke noget ulovligt i. At nægte dem deres demokratiske ret, bringer ingen løsning på konflikten."

Jesper Lund fortsætter: "Dagens ransagning af Folkets Hus har vi svært ved at opfatte som andet end chikane. Vi sidder tillbage med et halvsmadret hus. Det er en beklagelig optrapning af konflikten og et helt unødvendigt angreb på et lokalmiljø. Det vil kun medføre mere frustration og vrede".

Den politimæssige optrapning af konflikten, vil ikke bringe os tættere på en løsning. "Nu er det på tide at politikerne tager sagen alvorligt og finder en ordentlig løsning istedet for denne udsigtsløse optrapning" afslutter Jesper Lund.

Folkets Hus har fungeret som brugerstyret medborgerhus på Nørrebro siden 1971. Huset lægger rum til forskellige kulturelle og politiske grupper og er et åbent mødested for folk på tværs af generationer og rummer en bred vifte af poltiske, sociale og kulturelle aktiviteter, såsom lokal tvstationen TV-TV, folkemusikgrupper, børneaktiviteter, teater, dans, maleri og en række lokale politiske grupper.

Folkets Hus, Stengade 50, Nørrebro.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
alle brugere sagde ...

cal 22, forstår godt din frustration, men din gylle hører ikke til her. du er velkommen til at bruge vores dikussionsblog for alle som hader os og aktivisterne fra ungdomshuset:
ungdomshusdebat.blogspot.com

Anonym sagde ...

Tyv stjålet indlæg fra dr's debat:

Her i det mørke Jylland er vi da godt nok no´n, der venter spændt på, om dem satens farlige kårle får held til at tiltuske sig en bette hus. For så må vi jo også i gang med dem cocktails – altså ikke dem drikkelige, for dem skyller vi i wos, men dem hersens molotow-cocktails. For vi vil da også møj gerne ha´ no´n gratis huse.

Og så hører vi spilleme, at der også er prøjsere mellem dem slemme. Dem plejer ellers historisk at drage hærgende gennem Jylland. Men det har vi nu et´ mærket møj til.

Vi vil´ da godt gi´ en bette nap mæ – vi ku´ jo slå dem prøjsere tilbaws – vi finder lige bajonetterne frem. Dem er godt nok en bette smule støwet – vi har et´ browt dem siden 1864.

For vi wil da et´ beskyldes for bare at sitte på vor røw, men vil da godt være soledrastisk – eller hva´ det er for no´n møj fin´ ord i bruwer.

Anonym sagde ...

A how - a how - a how :-)