1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

09 marts 2007

pressemeddelelse og ni spørgsmål til Ritt fra ungeren

Pressemeddelse fra Ungdomshusets pressegruppe vedr. demonstration lørdag d. 10. marts.

Parole: Hvor skal vi nu være?! Vi er tvunget ud på gaden, fordi Ungdomshuset er blevet ryddet og revet ned.

Lørdag er der demonstration, for at vise Ritt Bjerregaard og resten af politikerne at de bliver nødt til at tage deres ansvar seriøst – der MÅ findes en politisk løsning. København skal have et nyt ungdomshus København og det kan ikke gå for langsomt!

Rådhuspladsen kl. 15:00 Til Sankt Hans Torv

”Ritt Bjerregaard bruger nu den seneste tids uroligheder som undskyldning for det, hun heller ikke ville gøre før. Nemlig hoste op med et ungdomshus”, siger Ditte fra Ungdomshusets pressegruppe.

”Hvis Ritt Bjerregård ikke vil være med til at løse det her, så har hun måske valgt det forkerte Job – eller den forkerte by. København skal jo, også efter overborgmesterens eget udsagn, være en mangfoldig by”, fastslår Ditte.

Demonstrationen er et led i en kamp, der foregår på mange niveauer i denne tid. Den handler ikke kun om Jagtvej 69 og om muligheden for et nyt ungdomshus. Det er også blevet en kamp mod ensretning og normalisering i samfundet.

”Det drejer sig om den normalisering vi skal tvinges igennem for at være velfriserede borgere, der kan stave til samtalekøkken og sammenhængskraft. En normalisering, der vil have os alle til at se pæne ud, tænke pæne tanker og holde os inden for vores egen lille firkantede voksen-kravlegård”, udtaler Cibbo, som er med til at arrangere demonstrationen.

”Vi er rigtig mange, der ikke vil finde os i at mangle et sted, hvor vi kan være kreative og udfolde os frit. Det er steder som Ungdomshuset, der forhindrer at København ender som parcelhuskvarter”, supplerer Ditte.

Demonstrationsdeltagerne nægter at lade politikerne løbe fra deres ansvar. København kan ikke undvære brugerstyrede, ikke-kommercielle fristeder, der er baseret sig på åbenhed, frihed og eksperimenteren. København har brug for steder, hvor alle skal kunne føle sig trygge og ikke møde racisme, homofobi, vold eller hårde stoffer.

København behøver flere ungdomshuse NU!

Vi giver ikke op, før politikerne tager deres ansvar!

Med venlig hilsen Ungdomshusets pressegruppe

9 ungdomshus-spørgsmål til overborgmester Ritt Bjerregård

Kære redaktioner, redaktører og journalister.

Vi kan forstå, at Ritt Bjerregård ikke gider bruge ”ét minut” mere på at forholde sig til ungdomshus-problematikken. Så nemt er det ikke for os, så derfor synes vi heller ikke, at det skal være så nemt for hende. Når I får chance for at stille overborgmesteren spørgsmål vil vi derfor opfordre jer til at stille hende ligeså mange kritiske spørgsmål som I stiller os. Vi har de seneste dage skulle forklare og forholde os til alt, hvad der er sket i hver en enkelt lille krog af Nørrebro – det er ok. Vi håber bare. At I tør gå lige så hårdt til en garvet politiker.

Vi har samlet 9 spørgsmål, som vi vurderer at overborgmester Ritt Bjerregård enten ikke kan eller ikke vil svare på. Vi opfordrer alle journalister til at stille hende disse spørgsmål og kræve svar. Og hold hende fast, så hun ikke snor sig uden om.

Vi vil meget gerne høre fra jer, såfremt I får reelle svar fra overborgmesteren, på et eller flere af spørgsmålene.

Med venlig hilsen Ungdomshusets pressegruppe

De ni spørgsmål:

1: Mener overborgmesteren, at salget af Jagtvej 69 var en fejl?

2: Der er blevet demonstreret, samlet underskifter ind og holdt møder med politikere. Hvordan skulle de unge have grebet det her an, hvis overborgmesteren skulle have fået interesse for, at stille et hus til rådighed?

3: Hvorfor gjorde Ritt Bjerregård ikke nogen forsøg på at finde en løsning på ungdomshusproblematikken i det år hun var overborgmester, før fogedretten fastsatte rømningsdatoen 14. december?

4: Hvad nu, hvis fonden ikke havde haft nogen penge – Ville overborgmesteren, så have stillet et hus til rådighed?

5: Hvis en kommune har flere hundrede mennesker, der er villige til at bruge en meget stor del af deres fritid på at stille kulturtilbud til rådighed for resten af byen, er det så ikke en god idé at sikre, at de har et sted at gøre det.

6: Vil overborgmesteren gennemføre den samme politik, så unge der fx vil gå i svømmehal også skal finde nogen, der vil købe en hal til dem, eller gælder det kun dette kulturtilbud?

7: Overborgmesteren har det som en del af planen ”Gang i København”, at det skal være nemmere at arrangere koncerter. Vurderer overborgmesteren, at det er blevet nemmere eller sværere for unge at arrangere koncerter nu, hvor der ikke er et ungdomshus?

8: Hvor foreslår overborgmesteren, at den internationalt anerkendte punkmusik-festival afholdes, der som de sidste mange år igen til sommer skulle have været afholdt i Ungdomshuset? Har kommunen nogle faciliteter, som man vil stille vederlagsfrit til rådighed.

9: Udelukker overborgmesteren at de uroligheder der opstod i kølvandet på rydningen var ren og skær vrede og frustration over rydningen og dermed ikke et forsøg på at presse nogen?