1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

03 marts 2007

Hej Ritt! Du forstår så lidt....

Nå, lille Ritt, var det så de 12 millioner værd?
Og siden du har den grundholdning at vold ikke kan betale sig, så kan jeg lige fortælle dig, at dette er århundredets kulturkamp, det er revolution, og der vil blive skrevet om det i historiebøgerne. Det er tusinder af unge der backer op om denne kamp. TUSINDER, Ritt. Dine fængsler bliver overfyldte med unge mennesker, og jo mere politi du pudser på dem, jo mere bider de fra sig. For disse unge har intet at tabe mere. De revolutionære venstrefløjstanker er blusset op igen, og med god grund.
For dette samfund er sygt, og et godt eksempel på dette er hele sagen med Ungdomshuset fra ende til anden
De unge har tabt alt. De havde ingen respekt inden gadekamperne, så hvorfor skulle de tro de ville få mere respekt ved at undgå volden? Volden er jo bare et resutat af politikernes manglende vilje til at gøre det godt igen, som de var med til koldt og kynisk at destruere, dengang de solgte huset. Volden er det eneste de har tilbage, når de ikke bliver hørt. Og nej, Ritt, Ungdomskultur skal IKKE privatiseres. Det er et samfundsanliggende. Det er alles børn der bruger huset, både de højreorienteredes børn og de venstreorienteredes. Det skal ikke være afgørende for unge at få et sted om de har en privat fond i ryggen eller ej. Vi har gjort alt hvad vi kunne, men de unge vil ikke. NEJ, Ritt, I har IKKE gjort alt hvad I kunne og her er resultatet.
Vi forhandler ikke med terrorister-retoriken holder ikke her, kære Ritt. De unge forsvinder ikke fra gaderne og nu er de kompromisløse.
Kom med et godt tilbud, Ritt. Og lad være med at rive Jagtvej 69 ned. Huset har stor historisk værdi.
Og brug vores skattekroner på andet end kampklædt politi mod de unge.
At bekæmpe de unge har langt overskredet de 12 millioner det kostede at give huset væk. Du slipper ikke af med dem på den måde, det kan du vel godt se, ikk', Ritte-mor?
Tænk hvilken fred vi kunne have haft i København, hvis politikerne havde vist sig som voksne ansvarlige mennesker der havde lært af historien.
De unge lever her og nu. De er ligeglade med hvor de befinder sig om ti år. Og hvad koster det ikke med alle retssagerne og fængselsophold for de unge, sikkert en masse frikendelser og erstatningssager også. Med så mange unge ressourcer med plettet straffeattest, får København et problem. For hvad skal der ske med alle disse hundredevis af unge som ikke kan få et arbejde? Hah.
Ritt, mellem os sagt, ville det faktisk kunnet BETALE SIG for alle, både politiet, københavns borgere, politikerne - og ja, også de unge, at have dem trygt forvaret på et sted, Stevnsgade Skole. Var det ikke 12 millioner værd, kære Ritt???

Moster Olga

1 kommentar:

alle brugere sagde ...

Dette er et støtteforum for alle som er FOR Ungdomshuset,

og IKKE et debatforum

FOR eller MOD Ungdomshuset.

Alle diskussionslystne, kan diskutere på vores blog

ungdomshusdebat.blogspot.com

Username: ungeren@ofir.dk

Password: ungdom

Jeres indlæg er denne blog uvedkommende og vil blive slettet