1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

18 januar 2007

Vi bliver alle holdt for nar...

En tanke:

Striden om Ungdomshuset er vigtig for de involverede, som trods alt er en mindre del af befolkningen. Men man må vel sige, at striden er meget følelsesladet og nem at forholde sig til, overfladisk, for alle. I modsætning til mandre andre politiske konflikter, der er oppe i tiden: kommunalreformen, skattestoppet, velfærdsystemets glidning, Irakkrigen, terrobekæmpelse, integration osv osv.

I det gamle rom afledte man befolkningen med skuespil og gladiatorforestillinger. Så den ikke beskæftigede sig med andre følsomme problemer i tiden. Lige sådan nu: stærke interesser er interesserede i at bortlede opmærksomheden fra væsentlige problemstillinger. Fx at den nuværende regering er ved at minimere den offentlige sektor og smugle minimalstaten ind ad bagdøren. Der er lavet en masse betalt 'videnslabeligt' bestillingsarbejde med den hensigt at udlægge den nuværende situation i DK som et paradis på jord. Og fremhæve, hvordan 90 % er dybt tilfredse med alt. Og det er løgn fra ende til anden..... DK er et hendøende demokrati, hvor kapitalinteresser får større og større magt...

Her er Ungeren en udmærket afledningsmanøvre uden de helt store omkostninger for magthaverne. Og kynikerne er da totalt bedøvende ligeglade med de eventuelle omkostninger, der måtte komme: nogle få dræbte unge og politifolk, der hurtigt vil blive glemt, og et par millioner i udgift til politiet er rimeligt godt givet ud for at få lagt røgslør over alt det lysky, der foregår!!!!!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tja, det kan der nok være noget om!

På samme måde som den voldsomt moraliserende debat om rygning og efterfølgede rygeforbud. Småting som kan engagere folk i den grad - det er da til at forstå - og få dem til at glemme, at verden brænder omkring dem!

Anonym sagde ...

Hvis det, du skriver, skulle være rigtigt, ville det så ikke kræve at der var en del mere opmæksomhed omkring ungdomshuset end der er nu? Jeg mener, optøjerne i december er vel næppe nok til at holde hele befolkningen manipuleret i længere tid? Eller det er måske bare ét af midlerne?

Anonym sagde ...

Hvis du kigger ud af dit vindue eller henmod hjørnet af din stue vil du se gladiator kampene og skuespillet blive sendt 24 timer i døgnet kun afbrudt af reklamer og 7 minutter orientering.

Hvis du derimod går ud på gaden og kigger på villakvarterende eller boligblokkende, kan du se de fjernsynsoplyste stuevinduer blinke i takt.

Fra skærmene mælger de jakkesæts uniformerede til besindighed. De har helt opgivet at love os guld og grønne skove under deres styreformer. De tilbyder nu i stedet at beskytte os fra de mareridt de selv har fundet på.

Hvis du går dig en tur på gaden kan du se at ingen kender ingen længere. Du kan se at alle har taget troen på det fremmedgjorte til sig. Du kan se en verden af tåber der underminere grundlaget for deres egen overlevelse, mens de ser "vild med dans" og snupper sig 8 timers søvn før 8 timers arbejde.

På hver en overflade blinker, lyser og smiler mersalgs orienterede reklamer til dig. For hver en overflade på planeten er ejet og kontrolleret. Frarøvet og indespærret.

Fanget og dræbt.

Hver dag når virksomhederne låser folk ude, tager de hjem og låser sig inde.

Og mens vi styrter mod vores overforbrugs uundgåelige endeligt, lukker vi øjnene og krydser vores fingre og hvisker stille til os selv:

"så langt så godt, så langt så godt"