1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

13 januar 2007

Interessant konference om anvendelse af forladte industribygninger....

4. årlige Renovering og udvikling af byområder 2007-2012 
Udfordringer, trends og muligheder i renoveringsmarkedet. Konkrete cases og potentiale
Konferencen afholdes d. 23. januar 2007, Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads, København

bla snakkes der om:

Renovering og transformering af industrikvarterer og bygninger
 
Når industrivirksomheder vælger at nedlægge deres produktion og flytte den ud af byen eller til andre dele af verdenen, frigives plads i byens rum på de store efterladte industriarealer. Hvordan kan de tomme fabriksbygninger transformeres til andre formål? Kan de gamle industrikvarterer integreres i byens rum? Kan man give dem nyt liv, og hvad kan de bruges til?
 
v/ Partner & Arkitekt Torben Skovbjerg Larsen, AART
11:00
Kaffepause
11:30
Fra erhverv til bolig
 
I de seneste år er der kommet fokus på mulighederne for at omdanne erhvervslokaler til boliger. I København har de mange udflytninger til domiciler ved havnefronten for eksempel frigivet en række kontorlejemål i indre by, der er svære at leje ud, og samtidig er der et stigende behov for flere boliger i City. Hvilke bygningsmæssige hensyn skal der tages ved konverteringer fra erhverv til boliger, og hvornår kan det betale sig? Opgavernes omfang, konkrete erfaringer, marked og muligheder.
 
v/ Arkitekt Lars Autrup, Gottlieb og Paludan Arkitekter


aktuel sag på Dorotheavej:

Den gamle fabrikshal på Dortheavej 63 ejes af De Forenede Ejendomsselskaber, og de ønsker bestemt ikke de unge på grunden.

Derfor har de bedt politiet om at rydde bygningen.

»Vi har sendt en ejendomsinspektør ud til Bellahøj Politi for at anmelde de unge, der har besat huset, og for at bede politiet om at fjerne dem«, siger formanden Steffen Ebrup til Politiken.dk

»Vi er meget kede af at blive blandet ind i denne affære og har ikke haft nogen anelse om, at en besættelse af vores bygning var på vej«.

Vil ikke sælge
Formanden fortæller, at fabrikshallen på Dortheavej står tomt og har gjort det længe, men at bygningen skal ombygges til ejerlejligheder.

På spørgsmålet om, hvorvidt De Forenede Ejendomsselskaber kunne overveje at sælge huset til de unge svarer formand Steffen Ebrup: »Det kan jeg slet ikke forestille mig«.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

I inclination not agree on it. I regard as polite post. Especially the title-deed attracted me to study the unscathed story.

Anonym sagde ...

Genial dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.