1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

08 januar 2007

Naboerne på Nørrebro siger nej til nedrivning!

Naboerne på Nørrebro afviser nedrivning af Jagtvej 69

"Bygningen på Jagtvej 69 er andet og mere end punk-koncerter og vegansk madlavning. Den er andet og mere end et ungdomshus. Naboerne på Nørrebro opfordrer stærkt og inderligt til, at bygningen ikke rives ned. Ikke i forbindelse med en rydning af Ungdomshuset og ikke på et senere tidspunkt."

Det udtaler Claus Pedersen, bestyrelsesmedlem af Naboerne på Nørrebro, efter et møde med repræsentanter for fagforeningen 3Fs ungdom.

Naboerne på Nørrebro afholdt fredag d.22.december et møde med repræsentanter for 3F-ungdom. For Naboerne på Nørrebro var formålet med mødet, at indhente informationer om selve bygningen på jagtvej 69, hvor Ungdomshuset for
øjeblikket holder til.

"Mødet har gjort os opmærksomme på bygningens fantastiske historie, og dens tilknytning til den samfundspolitiske udvikling i Danmark. Den er tæt knyttet til den socialdemokratiske bevægelse, og uanset om vi kan lide det eller ej, har den haft betydning for hvordan vi forholder os til samfundet.
Det ville være uendeligt trist at rive et sådan kulturklenodie ned", fortsætter Claus Pedersen.

Naboerne på Nørrebro deler ikke Faderhusets vurdering, at en hurtig nedrivning vil forhindre fremtidige konflikter.

"Vi kan ikke se, hvordan en nedrivning kan dæmpe vold og hærværk.
Tværtimod frygter vi at en nedrivning vil øge lysten til "hævn". Ikke kun overfor Faderhuset, men også overfor politikere, politi og ikke mindst de håndværkere som udfører nedrivningen. Vi kan simpelthen ikke forstå argumentet om at det skulle virke præventivt overfor vold og hærværk", slutter Claus Pedersen

For yderligere baggrund og kontaktinformation:
www.ungdomshusetsnaboer.dk

Ingen kommentarer: