1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

02 januar 2007

Faderhuset skal hænge på den!


billede: "Moses confronts the golden calf"


Faderhuset vil rive huset på Jagtvej 69 ned. Det skal de ikke have lov til.
I følge politiken, har kommunen endnu ikke modtaget en ansøgning om nedrivningstilladelse fra Faderhuset. Derfor skal Ritt have en afklaring fra Ruth i dag.
Samtidig er der ikke fastsat nogen ny dato for rydningen af huset. Det kan trække ud, da fogeden skal møde op og forkynde rydningen. I følge politiet, blev rydningen d. 14. dec. udsat, da politiet ikke kunne garantere for fogedens sikkerhed. Dette har vel ikke ændret sig betydeligt siden.
Samtidig påpeger visepolitidirektør Flemming Steen Munch, at en rydning kan blive besluttet og påbegyndt i løbet af en time.
Datoen for rydningen skal derfor findes i samarbejde med husets ejer, Faderhuset, fogeden og Københavns Politi.
Beslutningen kræver således, at en nedrivning af Ungdomshuset skal godkendes af borgerrepræsentationens teknik- og miljøudvalg.

Det betyder, kære venner, at vi nu skal arbejde på at forhindre, at en nedrivning af Jagtvej 69 bliver godkendt.
Vi skal lægge vægt på at huset er blevet vurderet bevaringsværdig i kategori 3 (hvoraf 1 er det bedste) Vi skal arbejde med næb og klør for at huset bliver fredet.
Vi skal tage kontakt til Kulturarvstyrelsen og Bygge-og Teknikudvalget ved Klaus Bondam. Vi skal have alle mulige fagforeninger, organisationer og LO med til at lægge et pres for at bevare det gamle Folkets Hus. Her skal vi lægge vægt på husets historiske betydning for bla kvindernes stemmeret i Danmark, Stiftelsen af 8. marts, at store personer som Lenin og Rosa Luxemburg har talt i huset. Endvidere fortæller arkitekturen en unik historie om hvordan man byggede forsamlingshuse i slutningen af 1800 tallet. Den store sal med balkonen er helt unik af sin art. Hvis huset rives ned, mister Danmark et historisk monument som fortæller om socialdemokratiets spæde begyndelse.
Endvidere har mange ældre borgere på Nørrebro brugt huset igennem tiderne og har mange gode minder derfra. Boksestævner, afdansningsballer, revyer, folkemusik, politiske møder og fester. De sidste 24 år vil jeg slet ikke nævne i denne sammenhæng, selv om denne periode er af den største betydning for husets historie.

En nedrivning af huset vil betyde en stor forandring af kvarteret. Faderhuset vil sandsynligvis sælge grunden til de stærke finanskræfter, der ejer grunden som Kvickly er bygget på. Disse kræfter har til hensigt at opføre et stort købecenter, der fylder de grunde som Aldi, Kvickly, parkeringspladsen og Ungdomshuset ligger på. Der bliver sandsynligvis også bygget en metrostation.

I denne sammenhæng, ville det nok være i kvarterets interesse at få udarbejdet en lokalplan for området, med tanke om at kræve en fredning af nr. 69 på Jagtvej.
Med mindre det er deres dybeste ønske at deres kvarter skal rumme den kulturelle mangfoldighed og glæden ved et købecenter. Se bare hvor dejligt det er i Fields og Frederiksbergcentret, Fisketorvet og Nørrebrocentret. Og hvor rart vil det ikke blive for alle de små forretninger i området med en kæmpegigant de kan konkurrere med.
Der skal da være lidt spænding i hverdagen. Husk, konkurrence er sundt.

Nå, det var et lille sidespring. Nu gælder det om at bevare selve huset, hvilket også vil være en torn i øjet på Ruth Evensen.
For hvad skal hun dog med et slidt gammelt hus som ikke vil kunne betale sig at renovere, for ikke at tale om at beholde år efter år uden at kunne bruge det?
Og hvordan skal hun dog kunne få politiet til at forhindre konstante genbesættelser af huset? Politiet har ikke ressourcer til at holde døgnvagt ved huset år efter år.
Man kan være sikker på at de unge vil lave ballade, hvis de ikke har et Ungdomshus at lægge deres kræfter i istedet. Lediggang er roden til alt ondt, siges der.
Og hvem gider vel at købe et fredet hus, andet end fonden Jagtvej 69?


mvh
Bymuseumsfetichisten
B.Var Guldkalven

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fri os fra Ruthur!
Fri os fra Ritthur!
Fri os fra de kvindelige sataner.

En ny tids kvindefrigørelse i ondskabens gevandter.

Vig bort - oh sataner, vig bort!

Ungdomshuset er første slag -
om føje år vil der ikke være sten på sten tilbage
i dronningens København.
Alt ødelagt af de kvindelige sataner!!!!

Fri os fra Ruthur!!!
Fri os fra Rittur!!!
Fri os fra de sataner!

Anonym sagde ...

ja, fanden er godt nok løs, men min fornemmelse er, at hvis de unge forlader Jagtvej stille og roligt en af de nærmeste dage - i blind troskyldig tillid til Ritt - så vil hun trylle med brikkerne (ulovlige selskaber/regskaber, fredningsbestemmelser, uvelkommen fanatisme, personlig udtrykt foragt for Ruth osv) og stille tingene op, så Ungdomshuset på Jagtvej 69 aliigevel kan fortsætte på adressen .... og hun selv kan høste en utrolig politisk gevinst som en snedig politiker, der burde have et noget højere embede. Og det ville skaffe et vist parti en del flere stemmer....

Det ville være en mærkelig afslutning på en mærkelig sag!

Anonym sagde ...

Hvad fanden vil Faderhuset med Jagtvej 69? Bare det at bringe hytten op til bebyggelsesstandard vil ruinere Ruth (ypperstepræstinden) og hendes diciple fuldstændigt. Det er så her, det paranoide i min natur sætter sit præg på artiklen. For nogle år siden offentliggjorde kommunen en plan for en ny metro-ring der naturligvis skal have et stop på nørrebro, gerne omkring runddelen. Lad os lige tænke lidt over den... Altså, vi har Assistensen på den ene side (jeg tvivler på det vil være et taktisk klogt skridt af Ritt B, at grave H.C. Andersen og Michael Strunge op, hvis hun gerne vil vælges igen), flankeret af McDonalds på den anden side Og så har vi selvfølgelig - Ungeren...
Det ville være forholdsvis oplagt, at placere metroen der. Huset skal selvfølgelig lige hives ned og før det skal de unge ud - og de skal helst fremstå lidt negativt, så hvad med at hidse dem op først - nå, men det går jo nok af sig selv.... og at politikerne i byrådet er nogle svinemikler, der er med på hvad som helst, der gir penge, det sir sig selv!

Nu er det jo ikke sikkert Metroen får det så nemt på Nørrebro - eller i det hele taget, når alt er åbenbaret og den pengegriske ypperstepræstinde tæller millionerne for sin andel i svinestregen. Gud ved hvornår alt dette blev planlagt - i '95 eller '96?

P. med saksen

Anonym sagde ...

Til P. med saksen. du er den første der erkender/omtaler dette mulige scenarie med metro etc. city ring. Tak for dit klarsyn, omend det virker meget hypotetisk umiddelbart. Det er her fokus skal rettes taktisk i kampen for bevarelse af 69! Lad os diskutere dette, her og der, fra nu af. Jeg vil senere komme med mit indlæg/forslag herom og imod. kh evil the red