1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

07 januar 2007

Cityringen, Finansgruppen, Bech-Bruun Dragsted, Københavns Kommune




Kig godt på dette billede. Mon ikke disse addresser har interesse i forbindelse med Cityring Nørrebros Rundel station? Det er her stationen kommer til at ligge, og der er planer om nye forretninger også.... Man skimter Ungdomshuset, som osse er med i blokken, der skal rives ned. Og hvem har et projekt igang her, Nørrebrogade 155-159: det har Finansgruppen a/s. Google dem.

Og hvem sidder i bestyrelsen af Finansgruppen? Det gør en advokat fra det store advokatfirma Bech-Bruun Dragsted. Dette firma organiserer 500 advokater, og det er kendt for sine aggressive amerikanske metoder: fx står det bag de skrappe økonomiske forholdregler over for piratkopister, fx var de involverede i de kaotiske lønforhold i Københavns kommune, hvor de fik lov til at repræsentere både kommunen og it-firmaet bag lønrodet..... osv

Bech-Bruun Dragsted er også kraftigt involveret i Københavns Metro, hvor de sammen med Cowi tager sig af areal- og rettighedsspørgsmål - man mødes jævnligt, og mon ikke Ungdomshuset har været på dagsorden som et problem?

Man kunne jo også prøve at efterspore advokat Inger Lofts forbindelse til dette advokatfirma og konstruktionen omkring Human a/s som køber af Ungdomshuset. Det er jo ikke sikkert, der er en direkte forbindelse til det store advokatfirma, men hvem ved hvor snedigheden begynder og snuheden holder op?

Det er også interessant at efterspore forbindelser mellem advokatfirmaet og embedsmændene på Københavns Kommune... også i den konkrete sag om Ungeren, fredningen, nyt ungdomshus osv... Måske kender nogen de involverede parter?

Hvad mon alt dette her er for noget? Hvilken udvikling i København er det mon udtryk for?

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er lidt mystisk at Finansgruppen har udskrevet en arkitektkonkurrence, som arkitekten Lars Gitz har vundet med et forslag, som inkluderer Ungdomshuset så vidt jeg ka se?

Kig på http://www.larsgitz.dk/main.html og gå til recent projects Nørebros Rundel...

Anonym sagde ...

Tak for indsparket. Vi var iøvrigt en stor gruppe der fejlagtigt ikke var tilstede i indreby igår! Det ka´Julius Dummesen og hans deforme og ufølsome umenneskelige kammersjuker være glade for at vi ikke var!!!! Ang. meteor cityring!? Vi er nogen der følger op på indsparket 100% Vi Vil ramme dem 100% økonomisk (de ansvarlige!). Kom nu kammerater.....

Anonym sagde ...

Jeg har hørt fra pålidelige kilder, at metro stationen er planlagt at ligge i runddelen ved toiletterne ved assistens kirkegården og ikke det som mange tror på grunden jagtvej 69.
Desuden hersker der en form for klausul om at passagen mellem ungeren og aldi skal bevares.
Dvs, det giver ikke meget plads til at bygge sager og ting man kan tjene penge på lige der.