1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

20 januar 2007

Ritt og Ruth ... de gamle hejrer! Hvad sker der i øjeblikket?



Dorthea betyder 'guds gave', og det lignede det unægtelig, da de unge flyttede ind på Dortheavej 63 sidste weekend. Og et passende plaster på Faderhusets moderne udgave af uddrivelsen fra paradiset. Men andre og stærkere kræfter ville noget andet. Polite betyder høflig, politi noget ganske andet! Nå, men man skal ikke gi op så let.... men hvad sker der. Man hører intet i øjeblikket? Der må forslag på bordet. Fx:

En helt anden slags Faderhus har forladt lokalerne og efterladt en tom bygning på Hejrevej 43 (=63 minus tyve). Og se der er næsten 4000 m2 med plads til adskillige Ungdomshuse og måske endda et Ældrehus? Se bare:

Lyse kontorer i NV's Fuglekvarter Hejrevej 43 samt en dejlig have med mulighed for økohave og bålplads!
Ejendommen er opført i 1988, og det ledige areal har tidligere huset Københavns Statsamt, der fraflytter lejemålet på grund af den nye kommunalreform. Ejendommen ligger i ældre blandet bolig- og erhvervskvarter i NV (fuglekvarteret) mellem Frederikssundsvej og Borups Allé. Ejendommen er opført i 5 etager med tilhørende kælder. Facaden er i rød tegl og taget er med rejsning og tegl. Ejendommen har et fælles indgangsparti, hvor der er 2 elevatorer samt stentrapper der fører til etagerne. På etagernes repos’ er der adgang til toiletter ligesom der er etableret trinettekøkkener. Indretningen af lejemålene består af en blandet planløsning af mindre storrum og cellekontorer i varierende størrelser opdelt af lette gipsvægge. Gulvbelægning er primært linoleum, dog er fliser i indgangs-, repos- og toiletafsnittene. I stueetagen er der i dag en kantine samt receptionsområde. I stueetagen er der en garage. Der er pænt p-areal til ejendommen som anvendes af ejendommens lejer efter „først til mølle“ princippet. Herudover kan der parkeres i gaderne i det omkringliggende kvarter. Der er mulighed for deludlejning enten etagevis eller en halv etage. Der er ligeledes byggemulighed på grunden på ca. 1.000 etagemeter. Omstående lejevilkår er baseret på, at lejemålet overtages med bestående indretning i nymalet stand og med polerede linoleumsgulve. Udlejer er dog indstillet på at foretage enkelte tilpasninger i indretning efter nærmere aftale - ja det ku bli nødvendigt :-)

Økonomi Information

Årlig leje: 700,00 kr/m²
Driftsudgifter ud over lejen: 175,00 kr/m²
Aconto varmebidrag: 73,00 kr/m²
Moms: JA

Adresse: Hejrevej 43
2200 København N
Benyttelse: Kontor
Total størrelse: 3.707 m²
Min. m²: 896 m
Bestil materiale
Danica Ejendomme
Telefon 45 23 13 92
Email: danicaejendomme@danicapension.dk

Der skal bare stampes ca 4 mill kr op om året til betaling af lejen. Men med koncerter og flere restauranter med vegansk mad sku det vel ikke være så svært + støtte fra Hejrefonden og Ældrerådet, tipsmidlerne og kommunen, så går det nok. Det er en grim fimset moderne bygning, men det kan der jo laves om på :-) Der er også mulighed for deludlejning, fx 1000 m2 koster ca 1 mill om året og man skal bare være gode venner med de andre lejere!!!

Dorothea Baal

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

4 mill i husleje om året du må være fra forstanden det ville tvinge huset til at blive dybt komercielt og dermed dødt

Anonym sagde ...

Du læste ikke forslaget.
1500 m2 koster ca 1,5 mill årligt. Skal financieres af 'Ungerens støtter' - en fond der skal dannes. Og/eller medlemsindbetating af faste brugere a fx 500 kr. Og tilskud fra kommunen og Fonden Jagtvej 69. Privaticeret -ja, eller politiceret?
Og der skal oprettes andre typer alternative huse sammen med Ungren - fx et ældrehus, fx politiske organisationer på venstrefløjen. Financieret på lignende måde.