1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

23 januar 2007

Nyt Ungdomshus?

Nyt hus til Ruth:
Ritt har foreslået at flytte Ungdomshuset til Stevnsgade skole, i følge politiken.dk
Hvorfor ikke tilbyde Faderhuset at overtage bygningen?
Det ville være en meget nemmere løsning for alle parter.
Faderhuset købte Jagtvej 69 for at ødelægge Ungdomshuset og dets miljø. Ruth Evensen fik et kald fra Gud om at de unge voldspsykopater skulle fjernes. Det eneste hun får ud af det, er at de unge og miljøet bliver stærkere i et nyt, større og bedre hus. Hun selv og hendes sekt kommer til at overtage et slidt gammelt hus, som skal renoveres for flere millioner kroner. Hun vil nemlig ikke kunne rive huset ned, da det sandsynligvis vil komme til at blive vurderet bevaringsværdig.
Det er vi mange som kæmper for. Så Ruth er og bliver taberen og må krybe til korset.
Jagtvej 69 er en pain in the ass for Ruth, hun kan lige så godt tage en anden grund, for hendes mission er mislykket uanset.
Det ville være den bedste og billigste løsning, hvis Ruth Evensen og hendes sekt kan flytte ind i Stevnsgade skole og de unge bliver på Jagtvej 69, så er alle glade. Bytte bytte købmand.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

De skal bare ikke slippe afsted med deres svinestreger, 69 4-ever!!! Der må sku´da kunne lægges en ny retsag an der underkender det politiske rænkespil der er gået forud for både faderhus, nedrivning, ankesager og salg af 69!? Som der stod engang i et besat hus på vesterbro: heller dø stående end at leve på knæ. For der er efter min menning Absolut intet der kan erstatte 69, overhovedet og på ingen måder! Vi må tage kampen op imod dette overdrevne hysterie som det er lykkedes ærke borgerlige kræfter at bygge op overfor vores internationale kultur center. Vi må flytte flere friske kræfter ind i huset og forberede os på kamp. Syntes du det lyder ukonstruktivt!? hmmm, det er altså min holdning og jeg ka´desvære ikke end ænse hvad der skulle ændre den. Mvh E...

Anonym sagde ...

puha
http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article264355.ece
Der er sgu ikke rigtigt nogen som gider være i nærheden af jer. Måske i skulle revidere jeres "hele københavn står bag os" syn.

alle brugere sagde ...

puha
http://ffungeren.blogspot.com
http://www.jagtvej69.dk
...

Der er sgu ikke rigtig nogen som gider være i nærheden af dig. Måske du skulle revidere dit "hele København står bag dig" syn.

Anonym sagde ...

Hvis vi kan bytte ville det vel være den bedste løsning, men da det ser ud til at det ikke rigtig er muligt og diskutere med faderhuset, og de kan holde fast i deres grundlovssikrede rettigheder til det uendelige, synes jeg at man burde tage sig til takke med det nye hus, og bruge alle de kræfter der går til demonstrationer, til at få det gjort og sig lade sig nøje.. ihvertfald et stykke tid, mener selv at et er for lidt!!

Anonym sagde ...

Og ritt brilierer med styr på tingene

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article264287.ece

alle brugere sagde ...

Hej, E....
jeg tror jeg er enig med dig i principerne.
Jeg føler også mig trukket rundt i manegen af politikerne, og begynder at hælde til en mere forenklet retorik; Vi flytter os ikke fra jagtvej 69.
Et selvstyret ungdomshus er og bliver et kommunalt tiltag. Stop privatisering af kulturen.
Nej til nedrivning af Det gamle Folkets Hus.
Giv Faderhuset en anden grund og lad os være i fred!
kh moster Olga.

Anonym sagde ...

Tak. Jeg er selvfølgelig ikke naiv og ved godt at min fornuft er på bagsædet når jeg ytre mig som ovenstående. Men mine følelser skriger på retfærdighed, og når man en sjælden gang er i Ungdomshuset på Jagtvej 69 som i Lørdags eller til Bz festen, så kan man sku´mærke hvor meget nerve, energi og følelse de gamle tykke mure indeholder. Det bliver sku´da for mærkeligt at flytte huset til ny adresse/lokalitet. Men der er åbenbart ingen anden udvej. Jeg bøjer mig sku´ikke og siger tak til systemet for en tvangs forflytning/deportation. Pis. E...

Anonym sagde ...

Ps. Jeg er en af dem der har prøvet at tykke mig igennem de dele af det offentliggjorte sagskompleks på Ekstra Bladet. Problemet er at disse sagsakter ikke er fyldest gørende iforhold til det fulde overblik! Samtlige bilag der henvises til er ikke en del af det offentligjorte materiale!? Er der andre her der har en kommentar herom!? Mit indtryk er at der er manglende dokumentation fra vores side, dokumenter der kan holde det kommunale etablisement oppe på et evt. ansvar? Eller hvad. Det viker sku´da speget!!!! E...

Anonym sagde ...

Jeg sir som dig Lars - ta nu det hus og byg det op til noget lige så godt som det andet. Vi er mange, der vil se det som en delsejr og en ny begyndelse.

Ole

Anonym sagde ...

hvem ønsker at flytte ind i et kvarter hvor alle hader en på forhånd?

Anonym sagde ...

sådan vil det være alle steder i byen. De hader en indtil de finder ud af at det ikke er så slemt.....
der er da også folk rundt ungeren som hader dem.

Anonym sagde ...

Hvordan var egentlig reaktionen, da de unge flyttede ind på Jagtvej 69? Positiv og imødekommende?

Hvad er argumenterne fra de protesterende borgergrupper: gårdmænd, der er bange for mere svineri, de skal feje op? Folk der er bange for at deres lejligheder falder i værdi? Forældre med små børn, der fuldstændig uberettiget frygter for overgreb?

Kan man tage det alvorligt? et gæt på disse menneskers politiske ståsted? Mon alle beboere i området har udtalt sig?

Prøv at læse borgerprotester, når der på en villavej kommer en udslusningsbolig for folk med misbrugs- eller psykiske problemer. Altid voldsomme protester og vilde forestillinger om hvor galt det kan gå. Niels Hausgård har beskrevet det udmærket i en af sine sange: selvfølgelig ska vi ha atomkraft, men godt nok ikke li her ved vos....

Anonym sagde ...

En løsning i en nuværende situation kunne være, at kommunen sælger huset i stevnsgade til de unge for een krone - og fonden Jagtvej 69 donerer 12 mill kr til ombygningen af de bygninger, som de handicappede skal bruge. Ungdomshuset får dermed den politiske anerkendelse, de ønsker, og kommunens trængte økonomi får det, den skal bruge. Det må for faen ku lade sig gøre - blandt voksne mennesker!

Jeg gentar:
Stevnsgade sælges for een krone.
Fonden donerer 12 mill til de handicappede.
Ruth får fingeren 12 mill gange!

Anonym sagde ...

I den nuværende situation er højrefløjen for stærk til at det kan lade sig gøre at komme igennem med ultimative krav. Situationen er ikke som i 1982. Efter min mening er Ungerkrisen et resultat af højremanipulation, dels for at slippe af med Fristederne i København, dels for at polarisere befolkningen og dermed øge opslutningen omkring regeringspartierne i en situation, hvor DF-vælgernes modsætningsfyldte behov og alliance er ved at blive for tydelige. Desuden har højrefløjen brug for 'sager', der kan trække opmærksomheden væk fra de store manipulationer med befolkningen: den grundlovstridige Irakkrig, minimalstaten indført ad bagdøren gennem den kommunale strukturreform, der samtidg er et led i omfattende velfærdsforringelser. Omlægning af folkeskolen til en polariseret skole, omlægning af byområderne, så befolkningens solidaritet med andre på tværs af indkomtsskel bliver nedbrudt.

Det samlede billede er en omfattende politisk manipulation med befolkningen. En enkelt gruppe kan ikke gå imod denne manipulation og vinde. Stevnsgade er en mulighed for at fastholde en vis form for Fristed - går Stevnsgade tabt tror jeg fremtiden vil bringe et virvar af besættelser, som alle vil blive udraderet. Og et nyt Fristed vil være en umulighed.

Derfor er mit råd til de unge i den nuværende tilspidsede politiske situation: tag imod Stevnsgade og udnyt den alliancemulighed, der er opstået i forhold til den forholdsvis store del af befolkningen, der dels er blevet relativt politisk vakt af sagen, dels ser sympatisk på ideen om Fristeder! Det ville kunne forstærke chancen for flere og bedre Fristeder fremover!