1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

17 januar 2007

Stort Gallashow i Ungeren på lørdag d. 20. jan kl. 17.00


Gallashow – lørdag den 20.01 kl.17

Bevar Ungdomshuset – Bevar København
...som mangfoldig metropol

Lørdag den 20. januar kl.17 ruller et stort gallashow ud på Jagtvej 69 på flere etager.

Cirkus, gøgl, film, folkekøkken, taler, musik fra dengang til nu.

Et gallashow for mangfoldighed og bevarelse af Ungdomshuset Jagtvej 69.


DJ Kasper Ejstrup (Kashmir)

DJ Rikke Rask

Carlas

Damen med de blå tænder (Mette Horn)

Nina Forsberg (One two) med Yo-Akim

Nana Jacobi

Johan (Magtens Korridorer) med Crash Replay

Familie Orkestret (spillede til åbningen I ’82)

Riffelsyndikatet

Faderhuset

Bichi (Blue Foundation)

Tao Højgaard – Jazz lounge

Folkemusikkens Nødhjælp

Cirkus Panik – Øgle Gøglerne

Fidels Salsatek Reunion

Desuden viser vi Hans Kragh Jacobsens nye film ”Verden kommer til os” om mangfoldighed på ydre Nørrebro.

Arrangementet er et forsøg på endnu engang at råbe politikerne op og vise dem at Ungdomshuset er et kulturelt fyrtårn i København. Hvis København skal bestå som en ”mangfoldighedens metropol”, som Klaus Bondam og Ritt Bjerregård ønsker, hænger det uløseligt sammen med Ungdomshuset.

En hovedstad vil altid tiltrække unge, ungdommen vil altid søge at skabe deres eget rum til at udvikle deres kultur og i sidste ende vil Danmark kunne høste disse mangfoldighedens smukke blomster.

Nogle politikere mener at ”...kultur, det er noget man køber”, men kultur er noget der skabes i et levende rum. Kultur i vækst kan ikke institutionaliseres, kultur kan gro i de fællesskaber de unge bygger - det er Ungdomshuset et kvart århundredes levende bevis på.

Det er politikerne der, som en journalist udtalte, ”har lavet en kapitalbrøler, da de solgte Ungdomshuset”, nu er det op til politikerne at rette op på deres fejltagelse. Der er muligheder for en politisk løsning, hvis blot politikerne ønsker en løsning!

Det handler ikke om ”den ukrænkelige private ejendomsret”, det handler om en politisk fejltagelse, som man ikke vil stå ved.

Med venlig hilsen

Gallashow for bevarelse af Ungdomshuset og København

Ingen kommentarer: