1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

14 februar 2007

Til alle, men saerligt foraeldre for ungeren og foraeldre mod politibrutalitet

jeg vil mene at det er paa sin plads at ffungeren kommer med en pressemeddelelse om hvor uansvarligt og farligt det kan vaere for alle parter, hvis politiet vil rydde ungdomshuset med hjaelp fra politielever.
Elever er ikke fuldt uddannede til at kunne klare saadan en situation som i vaerste fald kan ende med aaben krig.

en debat vil maaske kunne udskyde en rydning? og i det heletaget gore en rydning svaerere...

venlig hilsen
Markus Eg

ps: jeg kan desvaerre ikke selv deltage aktivt da jeg er udenlandsrejst. jeg kan derfor kun opfordre og deltage via nettet.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor har du denne info fra? Fantasi eller hvad?

Anonym sagde ...

Politiken 8.2:

"Politiet i København er klar over, at der skal en del forarbejde til, før huset skal ryddes.

»Vi forbereder os så godt som muligt, og vores betjente er bedre uddannet og bedre udrustet i dag end for 25 år siden. Vi har selvfølgelig tænkt os at afspærre området omkring huset, så der ikke kan komme flere til, når vi går i gang med rydningen«, siger Flemming Steen Munch til Politiken.dk.

Han fortæller desuden, at politielever kan komme til at medvirke, hvis rydningen bliver omfattende.

De vil kunne stå ved vejspærringer og lignende, siger vicepolitiinspektøren."

Anonym sagde ...

Jeg er også meget bekymret for situationen.
Politielever er ikke rustet til den slags opgaver. Man kan forestille sig scener som man så den 18. maj.
Det er utrolig nemt at trække tjenestepistol eller slå ekstra hårdt, når man bliver presset.
Jeg forstår ikke at det er så svært for politikerne at give Stevnsgade til fonden gratis, når de alligevel skal bruge flere millioner på at nedkæmpe de unge med magt og politi. Giv dem Stevnsgade, og der bliver fred i gaden.

mvh
moderen

Anonym sagde ...

Og det viser jo bare hvor lidt i egentlig ved. De politielever som ville blive brugt er PG4'er, altså betjente som er i deres afsluttende fase af uddannelsen og på dette tidspunkt allerede har en vis erfaring.
Det er også disse betjente(altså PG4'er) der i forvejen bliver brugt i andre lign. situationer sammen med mere erfarne betjente.

Måske i bare skulle koncentrere jer om at opdrage jeres børn til at respektere ordensmagten.

Anonym sagde ...

Måske ved du mere om politiskolen end om børneopdragelse?

Måske skulle du tænke over, at det faktisk er helt legitimt at forholde sig kritisk til hvordan politiet udfører sit arbejde. Den senere tids erstatningssager i forbindelse med politiets masseanholdelser gør det endnu mere aktuelt at forholde sig kritisk til etaten! Jeg håber i øvrigt, at man også i politiet tar disse sager til efterretning og lægger strategierne om.

Anonym sagde ...

Er det OK, synes du, at politiet bruger no-tolerance shikane på Christiania? Og er det OK, at disse metoder bliver almindelig praksis over for almindelige borgere, der bruger deres forsamlings- og demonstrationsret? Det er nemlig, hvad man kan observere er sket i de senere år.

Er det endvidere OK, at politiet massestraffer unge demonstranter for blot at være tilstede under en demonstration ved at lade dem sidde bagbundne i futtog i sne og isvand. Jfr Hillerød, januar 2006. Og er det OK, at de lader retssystemet rydde op efter sig og udbetale store erstatninger bagefter for denne ulovlige og grundløse behandling? Erstatningerne viser, at massearrestationerne var ubegrundede....Formålet synes fra politiets side at være en skræmmekampagne, hvor man bagefter kynisk betaler prisen for at prøve at afskrække unge fra fremtidige demonstrationer. Er det demokratisk?

Anonym sagde ...

-> Anon d.20.2.

ja det er faktisk demokratisk. Forhold dig nu til selve ungdomshuset og lad være med at blande christiania og alt muligt andet ind.

Hvis forældrene er bange for deres børns sikkerhed, så hold dem hjemme.

Hvis forældrene er bange for at politiet kommer til skade, så gør jeres ved at holde jeres børn hjemme.

Respektér BRs beslutning og den dom der er fældet. Det ville være demokratisk opførsel. Det ville alt andet lige give jer respekt.

Anonym sagde ...

Nej, politichikane og masseanholdelser er faktisk udemokratisk og langt hen ulovligt - og det har alt med Ungdomshuset at gøre. Nemlig en bevidst undertrykkelse af en af magthaverne uønsket befolkningsgruppe.

Du har en naivt positiv uktitisk opfattelse af demokratiets tilstand i DK pt.

Anonym sagde ...

Imnord,
hvordan forestiller du dig at forældre skal holde en 18-25 årig hjemme i stuearrest?
Ikke ti vilde heste kan få mig til at holde mig væk fra noget jeg brænder dybt og inderligt for. Det er jo deres liv for fanden, det er deres hverdag, deres identitet og kultur som bliver trakasseret på det groveste af politikerne.
Det er sgu da ikke demokrati.
Ikke et demokrati jeg støtter op om.