1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

23 februar 2007

Fredsvagtens pressemeddelelse:

Pressemeddelelse torsdag den 22.02.07

Opbakning fra hele landet til de bekymrede mødre ved Fredsvagten på Jagtvej 69

Siden i mandags har bekymrede mødre sammen med bedstemødre, fædre og venner startet en fredsvagt ved Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro i København.

Fredsvagten startede i mandags med Nikolaj Kirks veganske folkekøkken, musik og cirkus og støttetilkendegivelserne er strømmet ind fra hele landet. Fredsvagten har kørt i døgndrift, trods sne, storm og kulde. Lokale er kommet med gaver i en lind strøm, alt fra hjemmebagte kager, varm kaffe, tæpper, kaffemaskiner og en masse andet til at holde humøret og modet oppe hos fredsvagterne. Opbakningen fra de lokale er overvældende og samtidig ringer og skriver folk fra hele landet. I week-enden kommer der en flok kvinder fra Skagen, som kun kommer over for at støtte fredsvagten.

”Det varmer virkelig at der er så stor opbakning for vores initiativ, vi oplever at vi ikke er de eneste, der er frustrerede over politikernes håndtering af situationen” siger Jeannette Perlt, der er talskvinde for Fredsvagten. ”Der er rigtig mange der er vrede over at politiet truer med ”pletter på straffeattesten”, ”at det er livsfarligt at være i nærheden af Ungdomshuset” og at politiet i det hele taget prøver at skabe en stemning af frygt”. Flere ”almindelige” børn og unge er fuldstændig uforstående over at politiet på den måde prøver at skræmme dem væk.

Jeanette Perlt fortæller: ”Vores bekymring for børnene og de unge i Ungdomshuset er steget i de sidste måneder efterhånden som medier, politikere og ikke mindst politiet har skærpet tonen til skræmmende højder. Når politiet står frem og spørger om hvornår de må bruge deres pansrede køretøjer som våben mod vores børn, bliver vi virkelig bange.”

Vi lever i et demokrati og både statsministeren og overborgmester Ritt Bjerregård er ikke sene til at fortælle hvor vigtigt det er at have modkultur, at systemet bliver talt midt i mod, at det faktisk er det der er kernen i vores demokrati. Det gør det endnu sværere at forstå at det virkelig skulle være nødvendigt at skabe en krigslignende tilstand omkring en eventuel kommende rydning.

Vi fortsætter fredsvagten i håbet om at politikerne snart lever op til deres ansvar som voksne mennesker og finder en fredelig løsning på denne ulykkelige situation. Der vil fortsat være folkekøkken og musik i tidsrummet kl.17 – 20, se mere på www.jagtvej69.dk.

Med venlig hilsen
Fredsvagten

Talskvinde Jeanette Perlt
Tlf. 31 61 95 18

Ingen kommentarer: