1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

26 februar 2007

STOR STJERNEDEMO på Lørdag kl. 14.00



København 28.02.07


Pressemeddelelse Borgergruppen for Ungdomshuset : ”Det er noget skidt – Ritt”

Borgergruppen arrangerer igen demonstration for bevarelse af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Demonstrationen er på lørdag den 3. marts. Hovedparoler er: ”Bevar Jagtvej 69-Ungdomshus nu” under overskriften "Det er noget skidt - Ritt".

Talsmand for Borgergruppen for Ungdomshuset, Esben Olsen, udtaler:
”Vi arrangerede den store demonstration for Ungdomshuset den 14.december to dage inden de meget forudsigelige kampe på Nørrebro. Vores demonstration havde deltagelse af hen ved 5000 mennesker. Vi var allerede inden den 16.december ude og sige, at bål og brand i gaden var hvad man kunne forvente, når politikerne løb fra deres ansvar og satte politiet ind som skraldemænd.
Nu venter vi så igen på at Nørrebro omdannes til en krigszone. Brugerne har sagt nej til ”tilbuddet” om at Fonden Jagtvej69 køber Stevnsgade Skole for 12.mio. kroner, og vi forstår dem så udmærket. Vi har ikke bakket op om Ungdomshuset og krævet politisk stillingtagen og ansvar, for at Københavns Kommune pludselig skal agere ejendomsmægler. Vi har hele tiden holdt fast i at politikerne skulle stå ved deres ansvar og give huset tilbage til de unge eller finde et tilsvarende sted vel og mærke betalt af kommunen. Det er deres politiske ansvar.

Nu har vi så i hen ved to måneder været tilskuere til, hvordan politikere ved Københavns kommune med Ritt Bjerregaard i spidsen, har givet indtryk af at være forhandlingsvillige. Vi ser det ikke som udtryk for andet end at politikerne ”vasker hænder” og holder ”ryggen fri” når nu Ungdomshuset ryddes af politiet. Samtidig er politiet rykket ind på vores skoler med oplysning til de unge om, hvilke konsekvenser det kan have, hvis de bliver anholdt tæt på det område politiet arbejder. Tilsvarende har politiet lagt foldere ud i butikker i området med en slet skjult henvisning til at forvinde når politiet arbejder. Men vi og vores børn har ret til at gå på gaden uden at blive anholdt.
Vi vil ikke forsvinde og vi vil ikke finde os i at vores grundlovssikrede rettigheder trædes under fode, fordi politikerne ikke vil stå ved deres ansvar. Vores demonstration skal vise at vi fortsat kæmper for en politisk løsning på problemet omkring Ungdomshuset”

Stjernedemonstration kl. 14 fra Christiania og Enghave Plads til Rådhuspladsen.
Kl. 15 er der fest, taler og musik v. Zlatko Buric og Telepatisk International Gruppe på Rådhuspladsen. Derefter går vi samlet til Jagtvej 69, hvor der kl. 17 er kaffe, kage og suppe. Kl. 18 er der folkedans med Tingluti Ensemblet som boede på Jagtvej 69 fra 1978 til 1981, lige før overborgmester Weidekamp gav huset til de unge i 1982.


Med Venlig Hilsen
Borgergruppen for Ungdomshuset. Borgergruppen for Ungdomshusets talsmand Esben Olsen kan
Kontaktes på: 27542978

Ingen kommentarer: