1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

19 februar 2007

Fredsvagt, folkekøkken med Kirk og kultur


Fredsvagt, gratis folkekøkken, musik og cirkus – Kirk og kultur

Nikolaj Kirk laver gratis folkekøkken for en fredelig løsning
Johan Olsen, Anne Eltard, Cirkus Panik og Øglegøglerne spiller.

De unge har sagt ja til Stevnsgade, hvorfor siger politikerne ikke også ja?

Fredsvagt, gratis folkekøkken, cirkus og musik ved Ungdomshuset Jagtvej 69 mandag den 19. Februar kl.17.

Nikolaj Kirk laver vegansk fredsfolkekøkken og appellerer med potter og pander for en politisk løsning, en fredelig løsning er mulig, hvis blot politikerne vil.

Vi er en gruppe mødre, der for alvor er bekymrede for vores børn og for byens børn.

De unge er blevet tvunget til at flytte fra det hus kommunen i 1982 gav dem brugsretten til. I dag er det af uransaglige årsager solgt til en såkaldt kristen frimenighed.

Det skorter ikke på vedtagelser fra kommunen om at Ungdomshuset skal eksistere samt at det er kommunen der skal betale (se vedlagte bilag med citater fra BR). Det er også svært at forstå at de unge efter et kvart århundrede ikke skulle have vundet hævd på deres ret til Ungdomshuset.

Hvor det lige var det gik galt ved vi ikke. Ritt er ny i overborgmesterstolen og hun er den første overborgmester, der er gået til valg med modkultur på sit valgprogram:
”Kulturlivet er et fristed, der med kritisk røst skal udfordre resten af samfundet. Vi har brug for kulturlivets skarpe kritik og eksperimenterende nytænkning som modvægt til vanetænkning og det veletablerede. Derfor er det vitalt, at vi værner om kunstnernes ytringsfrihed og lytter til kritik og indspark”

Samme overborgmester er nu ansvarlig for at et 110 år gammelt arbejderpalads, der i et kvart århundrede har rummet modkultur, nu skal rømmes, vel at mærke uden at kommunen, som lovet, har stillet alternative lokaler til rådighed.

Når politiet træder frem i pressen og spørger hvornår de må bruge deres pansrede mandskabsvogne som våben, bliver vi rigtig bange. Vil de køre vores børn ned, slå dem ihjel?

Situationen er dybt ulykkelig, men en politisk løsning er mulig. Stop denne galskab og skån vores børn. De er fremtiden. Det er ikke altid vi forstår dem eller er enige med dem, men de taler systemet midt imod og de er garanten for at demokratiet bliver udfordret.

Mandag laver vi fredsvagt ved Ungdomshuset sammen med fædrene, vennerne og andre, der som os er dybt bekymrede for hvad der skal ske med vores og byens børn. Kom og spis og støt op om en fredelig løsning!
Med venlig hilsen
Jeannette Perlt
31 61 95 18


Bonus:
Nørrebro Handelstandsforening
»Det er ikke fordi, vi mangler penge, at vi sælger Ungdomshuset. Hvis idéen er god nok, kan du få det for én krone«.

Det skulle Jens Kramer Mikkelsen i 2000 have sagt til Nørrebro Handelsforenings formand Johnny Beyer.

Sakset fra Borgerrepræsentationen og udvalgsbeslutninger

”Kultur- og Fritidsforvaitningen pålægges at søge lignende aktivitetsmuligheder for Ungdomshusets brugere andetsteds i byen.” (11.03.99 Vedtaget i Kultur & Fritidsudvalget)

”Kultur & Fritidsforvaltningen pålægges at søge lignede aktivitetsmuligheder for Ungdomshusets brugere andet steds i byen, herunder at eventuelle udgifter i forbindelse med forslagets gennemførelse afholdes indenfor Kultur & Fritidsudvalgets budgetramme”. (06.05.99 vedtaget af borgerrepræsentationen)

”Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget at indstille til Borgerrepræsentationen, at ejendommen Jagtvej 69 søges afhændet til Fonden for fremme af blivende økologisk balance med henblik på istandsættelse og videreførelse af de positive aktiviteter.” (16.09.99 vedtaget af Kultur & Fritidsudvalget)

”Københavns Borgerrepræsentation har i øvrigt besluttet, dels at brugsaftalen ikke skal opsiges, før der er søgt tilvejebragt alternative muligheder for aktiviteterne i huset, dels at ejendommen skal udbydes til salg.” (24/8 2000 Citat fra kulturborgmester Thustrup Hansens brev til Ruth Evensen)

Planloven:
Med ændrede lokalplaner, kan man stille meget specifikke krav til anvendelsen og opretholdelsen af forskellige bygninger, selvom disse er privatejede (Planloven, Kapitel 5, § 15). Også her kan det være nødvendigt at se på, hvornår sådanne politiske midler har været i brug. Et eksempel kunne være Bilka-sagen i Horsens, hvor Bilka opførte bygninger, der blev erklæret ulovlige i både landsretten og højesteret. Vejle Amt fremlage derefter en regionalplan, der lovliggjorde Bilkas byggeri med den begrundelse, at Bilka var med til at skabe ligevægt mellem amtets byer. Her så vi altså en politisk løsning, efter at retten havde talt.

Ingen kommentarer: