1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

07 februar 2007

Protest mod nedrivning af Jagtvej 69



Bevar det gamle Folkets Hus på Jagtvej 69 i København

I denne uge kom en ny protestblog ud på nettet i forbindelse med den kritiske situation det gamle Folkets Hus på Jagtvej 69 står i, -det nuværende omstridte Ungdomshus,.
Adressen er : www.zetkin1910.blogspot.com
Bloggen er på engelsk og ment til at blive spredt rundt til alle kvindegrupper i Europa og USA.
Den opfordrer til at sende et protestbrev/mail til Københavns borgerrepræsentation så hurtigt som muligt, da politikerne allerede har vedtaget at nedrive det gamle Folkets Hus, på borgerrepræsentationsmødet, torsdag d. 8. februar.

På anmodning fra husets nuværende ejer, den kristne højreorienterede sekt Faderhuset, har politikerne besluttet at rive et vigtigt historisk monument ned, et hus som bærer arbejdernes og kvindekampens historie med sig. Bydelen Nørrebro mister et mindesmærke som har haft stor betydning for bydelens historie og kultur, ikke mindst pga. de sidste 24 år som alternativt ungdomskulturhus.
Huset stod færdig i 1897 og fungerede som samlingssted for den spirende arbejderbevægelse. Det er bygget af arbejderklassen.
Den tyske socialist og senere socialdemokrat, Clara Zetkin grundlagde kvindernes internationale kampdag 8. marts i huset, under Den Andre Internationale, som i 1910 blev afholdt i huset.
Store personligheder som Vladimir Lenin og Rosa Luxemburg har holdt taler i den store sal i huset.
Som feminister og socialister kan vi ikke tolerere, at politikerne vælger at nedtone husets historiske værdi. Vi ønsker at skabe et massivt folkeligt og internationalt pres, så huset bliver fredet.
Foruden den historiske værdi, har huset en unik koncertsal, med en stor scene, et fantastisk gipsloft med stuk, en stor balkon og højt til loftet. Akustikken i salen er unik. Bygningens arkitektur er præget af måden at bygge forsamlingshuse på den tid, den er praktisk og funktionel med to brede trappe op til hver ende af salen.
Der findes ikke mange eksempler tilbage på den type "folkelig" arkitektur i København i dag.
Som initiativtagere, opfordrer Zetkin1910-gruppen, at I spreder dette budskab til alle som måtte være interesserede, med håb om at der kan komme rigtig mange protester frem til politikerne på København Rådhus i løbet af den næste tid.
Send denne meddelelse til alle grupper i udlandet, I har kontakt til.
De bedste hilsner
Zetkin1910-gruppen i København, kontakt: zetkin1910@yahoo.dk

To all groups concerning the preservation of
Folkets Hus, Jagtvej 69, Copenhagen, Denmark:

The City Council of Copenhagen had their final meeting about the old People's House in Copenhagen. On Thursday the 8th of February, they voted positive for a demolishion of the house.

We think it is a shame and a total disgrace.

Please send a protest mail to all of the members of the following administration, and a letter to the Lord Mayor Ritt Bjerregaard and her fellows:

Lord Mayor Ritt Bjerregaard

Email: ritt@kk.dk

Rådhuset, 1599 København. V, Denmark

Mayor, Klaus Bondam,
Email: borgmesteren@tmf.kk.dk

Mayor Mikkel Warming
Email: Mikkel.Warming@sof.kk.dk

Mayor Martin Geertsen
Email: kulturborgmesteren@kff.kk.dk

Mayor Jakob Hougaard
Email: Jakob.Hougaard@bif.kk.dk

Mayor Bo Asmus Kjeldgaard
Email: Jakob.Hougaard@bif.kk.dk

Mayor Mogens Lønborg
Email: borgmesteren@suf.kk.dk

Tell them about your organisation and why you want to preserve the old Folkets Hus.
Please send this message to all groups you know about.

With love
The Zetkin 1910 Group

1 kommentar:

Anonym sagde ...

l?rt en masse