1. marts 2007: en sorgens dag

1. marts 2007: en sorgens dag
Borgmester Klaus Bondam sagde i et interview i dag, at kommunen havde gjort alt hvad de kunne, men det var de unge som ikke ville.
Det er en regelret løgn.
Politikerne kunne have givet Stevnsgade til de unge som kompensation for det tabte Ungdomshus. I stedet insisterede politikerne på at ungdomskulturen skal privatiseres, altså fonden skulle allernådigst have lov at købe huset for 12. millioner kroner.
Det eneste kommunen har gjort, er at forære en fanatisk højreorienteret sekt 30 millioner kroner.
Men faktum er, at Ungdomshuset igennem alle år har besparet kommunen enorme summer, i form af den frivillige arbejdskraft og den sociale funktion huset har haft. Ungeren har fungeret som fristed for mange unge, som kommunen ikke kunne tage sig af.
Ungeren har også taget i mod socialt udstødte, som normalt skulle være på behandlings/pleje hjem, men som har fundet sig til rette og blevet en del af huset, på deres egne præmisser.
Huset og kulturen har været selvdrevet i mange år, kun financieret fra salg af øl og entre.
Strøm og vand har huset selv betalt.
Bedre løsning kunne kommunen ikke få, når det gjaldt om at placere unge utilpassede et sted.
Meget ballade har der ikke været inden de unge for alvor blev truede. Men det handlede ikke kun om et hus, det handlede om de unges identitet og eksistensgrundlag. Vi ser det alle steder i verden. Når mennesker bliver trængt op i en krog, bider de fra sig.
Denne krig er alene politikernes ansvar. De har til enhver tid pligt til at styre landet, så befolkningsgrupper ikke bliver sat op mod hinanden, eller skabe situationer som denne; at en privat ejer tjener enorme summer på at tryne en subsistensløs, men frugtbar kultur, der rummer flere tusinde unge mennesker. -Unge mennesker, som er en ressource i samfundet, er samfundets fremtid!
Ungeren har rummet så meget, både før det blev Ungdomshus, og de sidste 25 år.
Der er de mest fantastiske historier fra huset. Om mennesker der skaber noget sammen, et alternativ til resten af samfundet. Om unge menneskers liv, tanker, drømme og ideer. Her mødte unge mænd og kvinder hinanden, blev forældre og her mødes deres børn.
Generationerne førte traditioner videre.... Jeg har kun en ting at sige til politikerne:
TOTAL AFSKY!!!

28 februar 2007

Forældre mod politibrutalitet



http://fomopob.pbwiki.com/

Forældre mod politibrutalitet.
Vi er en gruppe forældre, der har dannet foreningen "Forældre mod politibrutalitet".
Vi er uafhængige af partiinteresser og arbejder ikke for at fremme specifikke politiske sager ud over vores mærkesag.
Foreningen blev dannet i september 2006 efter en række episoder, hvor bla vores børn var blevet behandlet dårligt og uretmæssigt anholdt i forbindelse med, at de deltog i lovlige demonstartioner og brugte deres grundlovsikrede ret til at udtrykke deres politiske meninger. Eksempelvis en demonstration i Hillerød mod Dansk Front i februar og i forbindelse med en demonstration for ungdomshuset i august. Vi oplever vores tilstedeværelse som nødvendig og berettiget. Vi oplever, at politiet på ubehagelig måde taler med summarisk disrespekt om os og vores børn. I modsætning hertil finder vi at vores børn er stærke unge, der taget stilling og har meninger om det samfund de lever i og om den politik, de ønsker, der skal føres ud i livet i Danmark. De har en grundlovssikret ret til at have disse meninger, og de fortjener respekt - ikke forfølgelse og straf!

Hvorfor danne en sådan forening? Og hvad skal den lave?
Det handler om det helt basale: Demonstrationer er i Danmark tilladt efter Grundlovens §79, hvor det hedder at, borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Dertil kommer en række bestemmelser i den lokale politivedtægt af mere praktisk art.

Vi har oplevet, at politiet i de senere år har ændret sin måde at overvåge og håndtere demonstrationerne på. Der synes at være forskel på politiets metoder, alt efter hvem, der demonstrerer: f.ex.behandles den almindelige ’pæne’ borger anderledes respektfuldt end unge, der måske har en lidt anderledes påklædning. Tolerancen over for de unges demonstrationer synes at være meget lav på en måde så man får mistanke om, at politiet leder efter påskud for at stoppe dem. Det mener vi selvfølgelig er helt urimeligt; de unge skal kunne demonstrere lige som alle andre, uanset hvike synspukter de demonstrerer for.

Endvidere ser politiets metoder ud til at indholde en god portion straf, som jo ikke er politiets beskæftigelsesområde, men domstolenes. Når politiet anvender sådanne arbejdsmetoder skræmmer det ikke kun vores børn, men også os som forældre. Vi mister tilliden og troen på at politiet kan være med til at sikre de grundlovsmæssige rettigheder for ALLE borgere i Danmark uanset eksempelvis udseende, køn og alder.
Det virker som om denne straf har som formål at skræmme de unge fra fremtidig deltagelse i demonstrationer. Politiet arbejder altså med en slags ´præventivt sigte´. Denne prævention udfolder sig allerede inden demonstrationerne, idet unge mennesker med et bestemt udseende chikaneres ved at blive stoppet af politiet rundt om i byen, blive visiteret og blive tiltalt med skældsord og grimme øgenavne.
Igen måske med det sigte at skræmme de unge fra deltagelse i bebudede demonstrationer.

I 2006 har vi især set en nydannelse, nemlig masseanholdelser under demonstrationerne, hvor de unge under meget ubehagelige omstændigheder bliver bagbundet med farligt stramme plasticstrips, bliver placeret bag hinanden i såkaldte ´futtog´, ofte i vandpytter eller snedriver for at maksimere ubehaget. Her får de lov til at sidde i timevis uden mulighed for at gå på toilettet og uden lægehjælp og medicin, hvis der er behov for det.
Der er utallige eksempler på at folk har tisset i bukserne, nogle har haft brækkede håndled andre lidt under klaustrofobiske angstanfald osv, uden hjælp og støtte fra omkringstående politifolk.
Eksempelvis under Hillerød demonstrationen, hvor den efterfølgende retsag førte til, at ca 150 demonstranter fik tildelt en erstatning på tilsammen ca 500.000 kr. Anholdelserne var altså ikke berettigede - og det er nærliggende at konkludere, at der her var tale om regulær straf, hvor man fra politiets side ser stort på omkostningerne ved det efterfølgende erstatningskrav. Formålet at skræmme demonstranterne syntes altså for politiets planlæggere at berettige denne statslige udgift og anvendelsen af udemokratiske metoder.
Ud over anvendelsen af knipler under anholdelserne på en måde som synes at overskride reglerne har I den senere tid også tåregassen fundet anvendelse som crowd-control af politiet. Et ikke ufarligt våben, der også omgærdes med strenge anvendelsesregler. Igen må man spørge om utidig anvendelse af disse våben er en del af politiets straffe- og skræmmetaktik?


Det kan være vanskeligt at bevise, at det faktisk er sådan man tænker i politiets indsatsgruppe - og højere oppe. Foreningens formål er at observere politiets fremfærd mhp at medvirke til at dæmpe brugen af denne slags metoder og afsløre, når de bliver brugt, samt samle mere systematisk viden om og dokumentation af mønstret i metoderne.
Denne viden skal naturligvis bruges til at påvirke debatten om politiet og demokratiets tilstand. Vi vil samarbejde med alle andre foreninger og privatpersoner, der arbejder med samme mål.
Ethvert demokratisk menneske i Danmark må tage afstand fra denne form for brutal straf. Mistanken går på, at politiets arbejdsmetoder på Christiania, der har været særdeles hårdhændede undertiden, har smittet af på de metoder der anvendes uden for Christiania.


Skræmmemetoderne fortsætter, når demonstranterne bliver anholdt.
Bagbundet med strips bliver de ofte hårdhændet behandlet, bliver anbragt mange i trange rum, venter i timevis på at få behandlet deres sager, tilkaldelse af forældre til ikke-myndige varer alt for længe, de bliver tiltalt på respektløs måde og undertiden behandlet med noget, der ligner tortur. Det skorter ikke på forhåndsadvarsler om anholdelsernes negative indfydelse på de unges straffeattester - en måde at skræmme de unge fra at deltage i demonstrationer af frygt for fremtidens jobmuligheder. Endnu en skræmmeeffekt, som kan begrunde politiets masseanholdelser. Desuden har en ny praksis udviklet sig efter Rødoveranholdelserne i November 2006 ved Faderkirken. Ved denne lejlighed blev de unge rutinemæssigt DNA-registreret. Også selv om anholdelserne ikke blev opretholdt. Må politiet det? Og hvad sker der med disse registreringer i fremtiden? Vi må forlange at de bliver destrueret!

Det er uhyre vanskeligt at efterforske politiets magtanvendelse, og det har i mange år været et problem, at politiet undersøger klager over sig selv. For tiden er det statsadvokaterne, der skal undersøge disse sager og det er almindelig kendt at stort set alle undersøgelser ender med frikendelse af politiet. Derfor er det godt at så mange har fået tilkendt erstatning i 2006 for uberettiget anholdelse - senest under ungdomshusdemonstrationen i september ved Dronning Louises Bro, men der var mange andre tilfælde af uberettigede anholdelser. Det er vigtigt at mange forskellige grupper arbejder sammen om dette dokumentationsarbejde mhp at fastholde politiet i en demokratisk udførelse af politiarbejdet.

25 kommentarer:

Anonym sagde ...

En gruppe midaldrende mennesker klædt i refleksveste med teksten »Forældre mod politibrutalitet« valgte at forcere politiets afspærringer i den bagerste ende af demonstrationen.

»Det er på eget ansvar,« sagde en betjent i rækken, men forældrene gik ind til de unge og politiet, hvor voldsomme kanonslag og vrede råb blandede sig med de dumpe drøn fra højtalerne på ladvognen.

Kort efter kom forældrene ud igen.

»De er begyndt at kaste med flasker. Vi ville ind og holde øje med, hvad der skete, men nu.....« lød det med et bekymret blik mod gruppen af unge bag politibilerne, hvor der fløj kasteskyts igennem luften.

»De er blevet chikaneret af politiet hele dagen. Min søn var inde at købe julegaver i Studiestræde i dag, og han blev kropsvisiteret og skulle vise legitimation,« sagde Lotte Gjerlufsen.

»Hvordan synes du selv, de opfører sig?« spurgte politiets talsmand Flemming Steen Munch, der dukkede op med styrthjelm i rækken af betjente.

»Aftalen var, at de skulle have lov at rase ud,« forsøgte en mor sig.

»Har du set, hvad de har med? Skal de have lov at rase ud i Indre By på den måde,« spurgte Flemming Steen Munch og forsvandt bag afskærmningen.

Demonstrationen blev kort efter opløst, og kampene mellem politi og demonstranter tog til med flere kvæstede til følge.


I er fandme naive

Anonym sagde ...

Forklar dig nærmere? Hvori består naiviteten? Og er naivitet overhovedet en dårlig reaktion i disse tider? At gruppen bilder sig ind, at det overhovedet kan lade sig gøre at holde øje med politiet endsige dokumentere og kritisere urimelig/ulovlig voldsanvendelse. At DK er så langt fremskredet som politistat, at bekymrede borgere lige så godt kan pakke sammen? Hvad syns du så man skal gøre?

Anonym sagde ...

Det interessante her er, at det ser ud til at være hr. Munch himself, der har skrevet det første indlæg :-)
Velkommen på bloggen, Flemming!

Anonym sagde ...

Dansk Fronts repræsentanter kan genkendes på deres smukke sprog og intelligente udtalelser, LOL :-)

Anonym sagde ...

Jeg tænkte lidt over ordene "forældre mod politibrutalitet". Det betyder for mig nok noget andet end meningen er.

Ved demonstrationen i december, var der en af de unge der stak et jernrør gennem forruden på en af politiets busser. Igennem jernrøret forsøgte den/de unge at hælde æter med den hensigt at antænde dette og skabe en eksplosion inde i bilen, hvor der sad politifolk.

Når politifolkene bruger knepler, bliver de kaldt alt muligt.

Havde jeg siddet i bilen tror jeg, at jeg havde trukket min pistol. Det er jo overlagt mordforsøg.

Hvem er den brutale part i denne sammenhæng. "Forældre mod politibrutalitet" burde for mig at se gå mere op i deres eget afkoms opførsel

Anonym sagde ...

Der er noget jeg ikke forstår her.

Hvordan kan forældrene brokke sig over politiet der bruger knebler og strips. De unge bruge større slagvåben, brosten, den ovenstående "rør-metode". Alt sammen metoder/våben der har til hensigt at gøre størst mulig fysisk skade.

Fysisk skade på mennesker med familie og børn!!!!!

Politiets knebler er lavet af hård gummi.

Hvordan kan man være ved sine fulde fem forsvare denne opførsel og samtidig beklage sig over politiet.

Det giver mig kvalme, at der findes mennesker der er tilhænger af, at man på den måde tilsidesætter alle grundlæggende principper i den danske lovgivning, retsprincipper og ejendomsret, og bagefter tuder over at blive slået med gummiknebler.

Når alt dette forhåbentlig snart er overstået, hvad bliver så det næste denne gruppe vil forsvare?

Pædofile? voldtægtsforbrydere? terroister?

Tag jer dog for fanden sammen

Anonym sagde ...

Politiet skal følge loven, synes du ikke? Politiet må ikke overskride sine beføjelser i et demokratisk land. Politiet skal overholde love og regler...Er det ikke korrekt? Hvad de unge foretager sig har ikke en dyt med den sag at gøre.

Det har politiet ikke overholdt til fulde viser erfaringerne gennem en del år efterhånden. Der er masser af eksempler på det og også en del verserende sager. Der er i høj grad brug for den indsats forældregruppen lægger op til! Desværre!

Peter S.

Anonym sagde ...

"Ved demonstrationen i december, var der en af de unge der stak et jernrør gennem forruden på en af politiets busser. Igennem jernrøret forsøgte den/de unge at hælde æter med den hensigt at antænde dette og skabe en eksplosion inde i bilen, hvor der sad politifolk."
Jeg vil gerne have kilden til denne påstand, desuden også hvad der gjorde at bilen ikke blev sat i brand. Hvordan ved man at det var æter? Der skal meget koldblodighed til at hælde æter gennem et jernrør ind i en smadret bus fyldt med politifolk. Hvad med betjentene inde i bussen? Gjorde de ikke noget?
Hvem var vidner. Kan man komme i kontakt med disse vidner?
Så vidt jeg ved, er politiets ruder skudsikre, så jeg forstår ikke hvordan det kan lade sig gøre for en demonstrant at smadre en rude med et jernrør.

Jeg kan også komme med mange saftige historier ala, "Husker du Benjamin",

Politiet er ikke blege for at dræbe mennesker
....

Anonym sagde ...

Er der nogen der har de eksakte tal på sårede demonstranter og politifolk efter den 16.dec? Samt hvilke skader de forskellige blev påførte?
Hvor kan man finde information om emnet?

Anonym sagde ...

Jeg har nu også hørt den med jernrøret. Mener det var ham politiets talsmand Flemming et-eller-andet.

Har også læst om det i en avis.

Uanset hvad, var urolighederne i december utilgivelige fra de unges side. Dette har i hvert fald fra min side vendt sympatien 180 grader.

Det nytter altså ikke, at dem der råber højest får sin vilje.

Det nytter ikke, at man skal frygte for at få en sten i hovedet fordi der er nogle unge mennesker der vil kæmpe for deres klub.

Retten har talt, og det må vi forholde os til, ellers har vi anarki.

Er man tilhænger af anarki, mener jeg det er dobbeltmoralsk at påpege hvad politiet må og ikke må i følge loven (som man jo som anarkist ikke anerkender)

Anonym sagde ...

"Til Dansk Fronts skribenter hér!! Kig bare ud hvis der blir rydning på Nørrebro, så skal vi nok fange og prygle jeres uselhedder ud af kroppen på jer!!!! Bare kom, vi skal nok spotte jer, bare kom!!!"

Hvordan kan man mene at folk der overhovedet kan overveje at med ovenstående trusler på nogen måde kan forsvares?

Skulle forældrene ikke hellere prøve at lære deres unger, at vold er primitivt.

Hvis jeg var Politibetjent ville jeg tage mine forholdsregler over for folk der kan finde på at komme med sådanne udtalelser. Uanset regler, ville det handle om mit liv og legeme.

Tænk sig at risikere at få en brosten i hovedet for en sag, man måske ikke engang har en holdning til.

Politiet har lavet fejl, og det skal undersøges og forsøges undgået. Naturligvis!!

Men det er altså mennesker med familer.

Anonym sagde ...

Der er mange, der har svært ved at læse indenad i denne tråd og kører ud ad alle mulige tangenter. Læs teksten. Forældregruppen er ikke specielt interesserede i Ungdomshuset eller i at forsvare de unge. Det står der tydeligt.

For denne gruppe handler det om at følge op på politiets ulovligheder. Observere og afsløre politiets magtmisbrug! Hvis man mener det ikke giver mening, fordi politiet ikke laver ulovligheder, eller deres arbejde ikke kan kritiseres, så kom med nogle overvejelser om det! Vær lidt seriøse.

Anonym sagde ...

Tjooo, politiet skal der naturligvis holdes øje med.

De er ikke perfekte, men i forhold til hvordan de har tacklet situationer tidligere, synes jeg de er blevet væsentlig bedre til deres arbejde.

Men hvis det de er oppe imod er de metoder nævnt i et indlæg længere oppe, mener jeg at politiet bør have videre rammer for hvad de må.

Hvem holder øje med de bekymrede forældres børn? det er åbenbart ikke forældrene

Anonym sagde ...

Lige nu har rigsadvokaten syltet den 2 år gamle sag om 27 civilklædte betjentes alt for voldelige fremfærd mod svenske fodboldfans i Parken. Sagen har vakt megen forargelse i Sverige og rejst megen kritik af den danske 'politistat'. Det er tydeligt at man i politiet dækker over sine egne. Man har ikke engang identificeret betjentene, som ellers ses tydeligt i videooptagelserne. Desuden ved politiet jo præcist hvem der var på arbejde i Parken den dag. Men man dækker over sine egne.

Nu har man så modstræbende hostet op med navnene på 4 betjente efter at Ombudsmanden er trådt ind i sagen og har kritiseret smølet skarpt. De skal så afhøres. Mon de fortæller hvem der ellers var med? Mon der falder dom i sagen? Som evt går mod politiet? Ikke hvis det går som det plejer. Politiet er urørligt lige meget hvad de gør. Mon ikke det sætter sig nogle spor i betjenttenes måde at arbejde på? 'Hey, de kan ikke gøre noget, jeg kan sgu bare te mig som jeg har lyst til'.

Det er et kæmpe problem i et demokratisk samfund, at politiet bliver fredet på den måde. Og et stort svigt fra lovgivere og retsmaskineri, at der ikke er ændret på det. Med den nuværende regering sker der ingenting. Justitsministeren nægter at tale om de gamle alvorlige sager der ligger på området. Hvor folk er døde i politiets varetægt....Hvorfor mon?

Anonym sagde ...

'Tjo man må selvfølgelig se om politiet begår nogle ulovligheder ..... men de skal nu alligevel ha lov at slå de der lømler ihjel'.... a how, a how, a how

Hva fanden er det for en dumsmart argumentationsform? Du må ta stilling til de konkrete eksempler der er. Fx at politiet chikanerer unge og andre de ikke kan li, Fx at de helt uden om deres beføjelser straffer anholdte ved at lade dem sidde i timevis på kold asfalt i sjap og sne. Der er faldet dom og udbetalt erstatning for disse ting, fordi retssystemet her tog sagen alvorligt. Hvis du synes det er acceptabelt, så kan du for min skyld hoppe i havet til de andre torsk!

Anonym sagde ...

"Du må ta stilling til de konkrete eksempler der er. Fx at politiet chikanerer unge og andre de ikke kan li, Fx at de helt uden om deres beføjelser straffer anholdte ved at lade dem sidde i timevis på kold asfalt i sjap og sne."

Og hvad skal politiet istedet gøre mod brostenskastene gale mennesker, der med voldelige midler indtager andre menneskers ejendom???? Råbe bandeord efter dem?

Fuck mand der er folk der har skruk

Anonym sagde ...

Ja og du er en af disse idioter, der ikke kan tage stilling til et demokratisk problem. Du forholder dig jo ikke til det. Hvad skal politiet gøre med folk, der kører spirituskørsel, røver banker, stikker med kniv osv. De skal selvfølgelig bruge den fornødne magt men heller ikke mere. Og politiet overskider ofte denne grænse. Det er problemet!

Derfor er det dybt forkasteligt at straffe demonstranter ved at sætte dem i futtog i timevis, eller tæske løs på folk der sidder ned. Det er det indlægget her handler om, men det evner du ikke at holde sammen på og tage stilling til.

Anonym sagde ...

Det kunne være rart med en kommentar fra "forældrene" nu hvor "krigen" er brudt ud, synes i at det er ok at de unge smider med brosten, er det ok at de smadre uskyldiges cykler, biler m.m. er det ok at de truer den alm. borger der opfordre dem til at lade deres ting være, og lad nu være med at komme med den der om at det er politikernes skyld, det er ikke dem der tvinger dem til at gå amok

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
alle brugere sagde ...

Anonymous said...

Jeg er ikke flov over vores børn.
Jeg afskyr vold.
Jeg afskyr systemer, som skaber situationer, hvor mennesker føler sig undertrykket og røvrendt.
Jeg afskyr de danske love, som tilsidesætter menneskelige værdier til fordel for profit og ejendomsret.

Jeg forsvarer ikke vold, hverken fra politiets, systemets eller aktivisternes side.
Men jeg ser baggrunden for hvorfor de unge bruger vold.

Og den baggrund kan man ikke bare affeje med at forældrene skal holde styr på deres forkælede snotunger.

Jeg ved hvilke unge mennesker, der gemmer sig bag maskeringen.
I det daglige er de hårdt arbejdende, idealistiske, omsorgsfulde, kunstneriske, kreative, solidariske, retfærdige, moralske, velformulerede, reflekterende, og ofte også selvopofrende i forhold til fællesskabet.

Men jer, der ser dem som bøller vil aldrig vide eller forstå det.

Mange af os forældre har selv været med til at kæmpe for et Ungdomshus.
Og vi fik det. Kun fordi vi var mange, der kæmpede.
Historien gentager sig.
Vi får intet uden kamp.
Det er det eneste sprog politikerne forstår.
for undertrykkelsen af de svage og subsistensløse i samfundet er mere brutal end de autonomes brosten. For systemets vold dækker sig bag såkaldt demokrati og regler.
Hvis man ikke selv tror på samfundet eller synes politiet gør et godt stykke arbejde, hvordan skal man så forklare børnene at samfundet er godt. Når de først er opmærksomme på bagsiden af medaljen, ser de samfundet som noget der skal forandres. Og fristederne er ihvertfald et sted hvor de kan mærke forandringen i deres eget liv. Ens eget engagement i samfundet og politik smitter af på børnene. Når de vokser op, går mange af vore børn i samme fodspor som os. Vi gamle kan godt forstå den vrede og frustration som vore unge udviser, for vi har været der selv og har det fortsat sådan.
Vi er bare blevet mere satte og kan ikke kæmpe som de unge.
Personlig har jeg aldrig smidt en brosten og kunne ikke få mig selv til at gøre fysisk skade på et menneske. Men civil ulydighed og materiel ødelæggelse, ser jeg som et vigtigt pressionsmiddel mod et samfund som ikke ønsker at rumme en alternativ kultur.
De fleste af os "forkælede ballademagere" arbejder og betaler skat som alle andre. Og hvis vi er studerende på SU, skal vi nok smide kroner i kommunekassen om en ti års tid, hvis vi ikke allerede har et studenterjob ved siden af. Nu siger jeg "vi" for de unge og vi gamle har samme ideer og visioner.
Konklusion: vi er mange, vi er jeres ballademagere, vi er også en del af samfundet, vi bidrager til samfundet, vi kræver vores ret, thi dette samfund er råddent indefra og ud og det skal ændres!

Mor Åsa

fredag, 02 marts, 2007
Delete

Anonym sagde ...

"Ansvarsløse forældre for vold", er vist et mere passende navn til den forening.

Far til 2

alle brugere sagde ...

Hej far til 2
Jeg synes du skal tænke lidt over begrebet ansvar. Det er ikke sikkert at din definition af begrebet er det samme som vores. Vi tager ansvar. Men ud fra nogle helt andre grundprincipper en dine.
Og vold. Et voldeligt system avler voldelige unge.
Du kan opdrage dit barn til ikke at slå og være god mod andre, hvilket vi alle har gjort. I det øjeblik barnet blir stor og løsriver sig, kan du ikke gøre mere. Du kan snakke og diskutere, du kan moralisere og sige fy-fy. Men den unge vil stadig lave ballade i gaderne. Og når tusinde unge vælger at gå på gaden, ja så er det fordi der er noget grundlæggende galt i samfundet.
Gadekampe ser vi kun når der sker en afsindig uretfærdighed i samfundet, hvilket der er sket i dette tilfælde.
Forsøg at reflekter lidt i stedet for at svine andre mennesker til.

Anonym sagde ...

"Du kan opdrage dit barn til ikke at slå og være god mod andre, hvilket vi alle har gjort. I det øjeblik barnet blir stor og løsriver sig, kan du ikke gøre mere. Du kan snakke og diskutere, du kan moralisere og sige fy-fy"

Jo ældre jeres børn bliver, jo mindre kan I bestemme over dem, det er korrekt.

En forening som jeres er med til at de unge får en følelse af, at det er ok at kæmpe for en sag (det er det også). Så snart man bruger den slags terrormetoder, er sagen underordnet.

I er vel forhåbentlig ikke så blåøjede, at I ikke har kunnet forudsige, at tingene kunne udvikle sig voldsomt.

I har defor et medansvar i den i forhold til at støtte vold.

i kan ikke bestemme over jeres børn, men I kan fanme lade være med at støtte de ting de gør. Og det gør I ved at stille jer op ved siden af dem og tude over, at politiet bruger voldsomme midler mod mordvåben. Det legaliserer i nogen grad tingene over for børnene.

Det er forkasteligt!!

Lad os i yderste tilfælde forestille os, at de unge får deres vilje, fordi politikerne bliver bange for vold. Vil de unge så kunne være stolte af at leve i et retssamfund der tager sig godt af de svage og beskytter deres rettigheder. Lever vi så i et fornuftigt demokratisk samfund? Lever vi så i et samfund, hvor jeg kan have en forventning om, at demokratiet behandler mig ordentligt nej

Anonym sagde ...

Du tar fejl! Og det er forståeligt nok, at man kan blive forvirret. 'Forældre mod politibrutalitet' (FMP) er en forening, og den har intet med denne blog at gøre. Den består af folk med forskellige politiske opfattelser og har ikke Ungdomshuset som mærkesag. Der er forskellige opfattelser af den aktuelle sag, som er Ungdomshuset, men FMP's perspektiv rækker videre. Foreningen ønsker at afdække magtmisbrug og ulovligheder i politiets håndtering af demonstrationer, anholdelser mv. Og indirekte at medvirke til at det skal være muligt at klage over politiet og få bedømt klagen af en uvildig instans. I øjeblikket er det politiets selv, der håndterer klagesagerne - og man kan sige sig selv, at det ikke er uvildigt.

Anonym sagde ...

Nogen klager over, at deres dumme og negative kommentarer ikke får lov at blive stående. De kalder det censur og råber om ytringsfrihed. Det er såmænd bare lidt udfejning af 'nullermændene', der er føget ind.

I ved jo godt, at kommentarer imod Ungdomshuset skal placeres på en anden side. Der er anvisning på hvordan. Det er nu engang reglen her, bestemt af den der har bloggen. Hvorfor kan I ikke følge en simpel regel? Hvad syns I der skal ske med dem der ikke følger reglerne?